[solved] - Channels disappeared after transmitter changes (Midhurst)

Discussion in 'General Support' started by Charlie TV, March 27, 2018.

  1. Charlie TV
    • Premium Supporter

    Charlie TV MP Donator

    Joined:
    February 22, 2014
    Messages:
    81
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +29 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi,

    I had a hard drive failure which meant I had to rebuild my system from scratch. This has coincided with a change of frequency at the transmitter that I use (Midhurst) see below.
    Midhurst (West Sussex, England) Full Freeview transmitter

    So after rebuilding my system, when I scan for channels I only get 36x channels (I used to get 90x odd or thereabouts). I have checked the cabling all the way to the aerial and replaced the aerial booster (just in case). I've rescanned on a normal tv, it finds 147x channels (inc radio) this is plugged into the same aerial booster that MP is using.

    So I've concluded that the aerial and cabling is all fine and a theory that because the change to the transmitter is very recent that there is something I need to tweak as possibly the Midhurst expected settings aren't right now??

    Any ideas on what I can change?

    Thanks in advance for your help

    Here is the view when rescanning;

    upload_2018-3-27_19-40-7.png






    upload_2018-3-27_19-32-21.png
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Jasmeet_181

    Jasmeet_181 Portal Pro

    Joined:
    September 5, 2007
    Messages:
    364
    Likes Received:
    131
    Ratings:
    +283 / 0
    Home Country:
    England England
    Try the xml in the attached file, it goes in "C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\TuningParameters\dvbt".
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. Charlie TV
    • Premium Supporter

    Charlie TV MP Donator

    Joined:
    February 22, 2014
    Messages:
    81
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +29 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Perfect thank you so much for your help, I now have 125x channels :)
     
  5. Jasmeet_181

    Jasmeet_181 Portal Pro

    Joined:
    September 5, 2007
    Messages:
    364
    Likes Received:
    131
    Ratings:
    +283 / 0
    Home Country:
    England England
    I messed up, I used the post-700MHz clearance frequencies instead of the transitional ones. The attached file should be correct.
     

    Attached Files:

    • Thank You! Thank You! x 1
  6. Charlie TV
    • Premium Supporter

    Charlie TV MP Donator

    Joined:
    February 22, 2014
    Messages:
    81
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +29 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi

    Replaced and rescanned... everything seems to be working perfectly :)

    Thank you for your prompt fix

    upload_2018-3-28_11-0-55.png
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!