Complete crash while watching/starting tv

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by chrisonline, August 30, 2012.

  1. chrisonline
    • Premium Supporter

    chrisonline MP Donator

    Joined:
    August 17, 2007
    Messages:
    515
    Likes Received:
    16
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Entwickler
    Location:
    Tirol/Wörgl
    Ratings:
    +37 / 3
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Sometimes MP crashes completly while watching/starting tv with an "Windows Error Dialog".
    Only complete close and restart did help.

    Can anyone analyze the logs i've attached?

    The error occured approx. at 7 p.m. (19.00) and immediately afterwards i created the logs!

    MediaPortal Version: 1.2.3
    Operating System: Windows 7 64 bit



    Or should i open a bug report?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hello chrisonline

    Thanks for reporting.
    According to your logs, the component causing the crash is dshowhelper.dll.
    I suggest you try the updated versions of that component available from -->here<--.

    mm
     
  4. chrisonline
    • Premium Supporter

    chrisonline MP Donator

    Joined:
    August 17, 2007
    Messages:
    515
    Likes Received:
    16
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Entwickler
    Location:
    Tirol/Wörgl
    Ratings:
    +37 / 3
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Hi!

    Thanks for the info.
    I will try it.
     
  5. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    From the logs, it looks like the crash happened when you stopped live TV (there is a channel change, then live TV was stopped about a minute later) - is this what happened ?

    Tony
     
  6. chrisonline
    • Premium Supporter

    chrisonline MP Donator

    Joined:
    August 17, 2007
    Messages:
    515
    Likes Received:
    16
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Entwickler
    Location:
    Tirol/Wörgl
    Ratings:
    +37 / 3
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    No, this time i startet live TV (automatic fullscreen start) and it has crashed.
    I heard the sound and it still playing but saw only a black screen and the error message dialog from Windows 7.

    Afterwards i created the logs.
     
  7. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Is this something that has recently started to happen ?

    Did it happen with older versions of MP ?

    Tony
     
  8. chrisonline
    • Premium Supporter

    chrisonline MP Donator

    Joined:
    August 17, 2007
    Messages:
    515
    Likes Received:
    16
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Entwickler
    Location:
    Tirol/Wörgl
    Ratings:
    +37 / 3
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    It is very hard to say because i recently changed my hardware (except tv cards) with the MP 1.2.2 release i think.
    Before i had no problems in live TV.

    The error occurs only sometimes.
    And as of now after a wake up from hibernate/standby.

    For example:
    Wake up of HTPC and i start live TV --> crash !
    I close MP, quit the Windows error message and start MP again (no reboot of HTPC) and it works again.
     
  9. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  10. chrisonline
    • Premium Supporter

    chrisonline MP Donator

    Joined:
    August 17, 2007
    Messages:
    515
    Likes Received:
    16
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Entwickler
    Location:
    Tirol/Wörgl
    Ratings:
    +37 / 3
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Here we go:
    [​IMG]
     
  11. The_Stig
    • Premium Supporter

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Did you try to enable "Restart MP on resume"? Solved quite a few issues for me...
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!