1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CouchPotato 2.0.0 Beta

Discussion in 'CouchPotato' started by Shukuyen, May 26, 2015.

  1. Shukuyen
    • Premium Supporter

    Shukuyen Community Plugin Dev

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    556
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Lake of Constance
    Ratings:
    +261 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dear Friends,

    I published the first beta of CouchPotato 2.0 via TestFlight.
    Please use this thread to discuss the beta and to give feedback (alternatively please use the feature request & feedback tools inside the app!).

    If you are not in the beta but are interested in testing go here: https://forum.team-mediaportal.com/threads/couchpotato-2-beta-invitation.130536/
    I am inviting iPhone users only at the moment, as the app isn't adapted for iPad yet.

    Build 53
    • Refactored remote view code
    • Added power options link to top right of remote screen
    Known Issues:
    • Remote doesn't really fit on the iPhone 4S screen
    • Crash when adding server under certain circumstances (need to investigate, let me know if that happens for you)

    Build 52 (open)

    • Fixed background saving to database
    • Fixed wifi label position on remote connection view

    Build 51 (open)

    • Fixed crash when entering text on onscreen keyboard

    Build 50 (open)

    • First public beta with server management and remote control features.





     
    Last edited: July 26, 2015
    • Like Like x 2
    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    769
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +382 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I will do a better write-up later but some first test from the back of my head:

    Discover of clients is nice but it need to work directly. It discovered my server and I could accept from within MP but it didn't work. Saving and restarting the app give the same popup on screen in MP even though I had discovered the server once. I do not have port forward on my router so external ip will not work. Think that is the issue for me. Manually adding a server works fine where I filled in local ip on the external ip.

    Input text with keyboard give crash.

    Annoying that it's no reconnection when resuming the app. Suggest to have a user setting for and have it auto-connect as default.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. Shukuyen
    • Premium Supporter

    Shukuyen Community Plugin Dev

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    556
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Lake of Constance
    Ratings:
    +261 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks a lot, really appreciated!

    Hmm, one possible problem I see is if the app thinks you have entered an external IP but the server isn't reachable on that IP. The popup in MediaPortal probably is the authorization for MPExtended, that should only appear on first setup. Maybe you can describe in more detail what happened when?

    This is how it works for me: Server is detected in CouchPotato, I tap it, MPExtended is authorized, I accept the dialog in MediaPortal. Next time I connect in CouchPotato the dialog will not appear.


    Whoops, thanks! Fixed in the next beta. Broke that with one of my last pre-beta fixes O:)

    Not sure what you mean, when the app enters foreground the connection is reestablished: https://www.dropbox.com/s/3182zf5a9ulf0ah/cp-reconnect.mov?dl=0
    Isn't that how it looks for you?
     
  5. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    769
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +382 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    The app added the external ip and I haven't reconnected the ports to the HTPC so its not reachable from the external ip.

    I need to press the reconnect button when app enters foreground, it do not automatically reconnect.
     
  6. Shukuyen
    • Premium Supporter

    Shukuyen Community Plugin Dev

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    556
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Lake of Constance
    Ratings:
    +261 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Ah ok, I understand. Maybe I can add a "try local ip" button or retry automatically with the local ip if connecting to the external ip fails. Hmm ... But that doesn't explain the repeated popup on MediaPortal.

    Strange, let me think about that. As you saw in the video it "should work" :)
     
  7. Spaldo
    • Premium Supporter

    Spaldo MP Donator

    Joined:
    May 7, 2008
    Messages:
    492
    Location:
    FlashFXP Development Team
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Thanks for releasing the beta version. I look forward to testing it when I'm back from holidays!
     
    • Like Like x 1
  8. Spaldo
    • Premium Supporter

    Spaldo MP Donator

    Joined:
    May 7, 2008
    Messages:
    492
    Location:
    FlashFXP Development Team
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Just a quick update, with work & baby I haven't had as much time for testing as I would like.

    But, I must say the first version is very nice looking and so far functioning well.

    The only suggestion I would have design wise is somewhere on the remote screen to shut down (it is one of the big functions I use).

    otherwise, I have nothing negative and looks great. THanks
     
  9. Shukuyen
    • Premium Supporter

    Shukuyen Community Plugin Dev

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    556
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Lake of Constance
    Ratings:
    +261 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Haha, I am using the same excuse to explain why it took me three years for the beta :-D Seriously though, thanks a lot for testing and your feedback!

    I noticed that (power options only available via the side menu) too. I am thinking about putting it as a button in the top right remote corner or maybe in the dropdown titlebar menu, where you can switch between gesture and button remote ...
     
  10. Spaldo
    • Premium Supporter

    Spaldo MP Donator

    Joined:
    May 7, 2008
    Messages:
    492
    Location:
    FlashFXP Development Team
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    I did find it and it isn't too bad. I was just hoping it was one less step to get to shutdown. But, what ever you think looks best I guess and suits the majority.

    Any update before it expires in 2 days? :)
     
  11. Shukuyen
    • Premium Supporter

    Shukuyen Community Plugin Dev

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    556
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Lake of Constance
    Ratings:
    +261 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Check the Testflight app, the current beta should expire in 14 days!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Like Us On Facebook

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!