Crashes in tv guide on resume

Discussion in '1.1.x and SVN Builds' started by starvin86, September 8, 2011.

  1. starvin86

    starvin86 Portal Member

    Joined:
    September 8, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    After resuming from standby og restarting Mediaportal, when entering a TV chanel the TV guide / EPG crashes (logs are attached). this started rensently and haven't been a problem before.

    after mediaportal crashes if i open mediaportal, the same happens and a reboot i necessary, after that no problem before next standby / resume.

    MediaPortal Version: 1.1.3
    MediaPortal Skin: Black Glass
    Windows Version: *Windows 7 64bit
    CPU Type: Intel Atom dual core HT
    HDD: 300GB
    Memory: 2GB
    Motherboard: AsRock
    Video Card: Onboard
    Video Card Driver: Nvidia 3.3.532.01
    Sound Card: Onboard Realtek High def
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: Realtek High def 6.0.1.5953
    1. TV Card: Terratec H5
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: Terratec 5.9.304.0
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPC - Mpeg2 Video decoder (Gabster)
    MPEG2 Audio Codec: MPC - MPA Decoder Filter
    h.264 Video Codec: ffdshow Video decoder
    Satelite/CableTV Provider: Local cabel provider
    HTPC Case: Asrock
    Cooling: Default fan
    Power Supply: Default power supply
    Remote: Windows Media CEnter remote
    TV: Zepto Lcd 42" Full HD
    TV - HTPC Connection: HDMI


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. SiLenTYL
    • Team MediaPortal

    SiLenTYL Retired Team Member

    Joined:
    April 23, 2004
    Messages:
    1,144
    Likes Received:
    144
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +153 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    i have this also
    im using a a tv server pc and a client pc (over ethernet)

    i have found if it hit a combination of "stop", "windows-home" and "back" on my remote i find myself back at the home screen!
    if i pick a channel inside the epg i get sound and a black screen
    then i stop the tv streaming to the client(notification popups still appear- to tell me im stopping the timeshift)
    i pick the channel again from the epg ... all is working again ... until the next time it wants to glitch out
     
  4. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    starvin86: Welcome! :)
    I'm sorry but I actually don't see any crashes in your logs. The logs are quite old though - from 1st September. Are you sure these are the correct logs, and are you still having problems?

    SiLenTYL: You've posted in 3 similar threads now but I still haven't seen logs from you. Logs are the only way I can confirm what is happening for you... which may well be different to the problems that other people are experiencing.

    mm
     
  5. starvin86

    starvin86 Portal Member

    Joined:
    September 8, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    mm1352000 Yes i still happens every day, the funny thing is it don't actually crash but freez. then i use task manager (it says Guide/epg not responding) to end process and the log collecter starts. i'll tri to get new logs as soon as possible.
     
  6. robbo100
    • Team MediaPortal

    robbo100 Retired Team Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    285
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Herding Cats
    Location:
    UK
    Ratings:
    +322 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I haven't looked at your logs (mainly because I am not a Dev, so not an expert), but I have had seen on two different installations a problem with the TV service fails during EPG grabbing before going into standby and then doesn't work after resume.

    I found that removing the option for "CRC Check" within the TV Service DVB EPG grabber fixed the problem. It may be that your DVB supplier does not support CRC.

    Robbo100
     
    • Like Like x 1
  7. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    User reported that turning off the CRC check has resolved the issue so setting to no bug
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!