Database Unavailable exception (1 Viewer)

mrspock

Portal Pro
September 14, 2008
124
32
Madrid
Home Country
Spain Spain
TV-Server Version: 1.0
MediaPortal Version: 1.0
MediaPortal Skin: Blue3
Windows Version: XP pro SP3
CPU Type: Intel core 2, 2.40GHz
HDD: Seagate 500Gb
Memory: 1Gb
Motherboard: Intel DG965WH
Video Card: Nvidia GeForce 6600
Video Card Driver: 6.14.11.7824
Sound Card: motherboard
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: Pinnacle Dual PCI DVBT
1. TV Card Type: DVB-T
1. TV Card Driver: 4.0.4.0
2. TV Card: Technisat Skystar 2
2. TV Card Type: DVB-S
2. TV Card Driver: 4.5.0.0
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: MPV decoder filter
MPEG2 Audio Codec: MPA decoder filter
h.264 Video Codec: ffdshow
Satelite/CableTV Provider: N/A
HTPC Case: Thermaltake Bach
Cooling:
Power Supply:
Remote: imon 7.40
TV:
TV - HTPC Connection: S-video


Hello.

After having to stop and restart the Windows XP firewall to solve (I wish) a problem with PowerScheduler plugin, I have detected an error with database.

It happens in TVServer. The error occurs when the TVServer is started (when Windows start). I have obtained the log file attached by just running "MP logs collector", starting MP and closing it. But the error was already there.

The error.log file in TVServer log folder is:
Code:
2009-03-12 00:20:18.828125 [TVService]: Exception   :Error: DatabaseUnavailableUnclassified
Gentle.Common.GentleException: The database backend (provider SQLServer) could not be reached.
Check the connection string: Password=MediaPortal;Persist Security Info=True;User ID=sa;Initial Catalog=MpTvDb;
   Data Source=htpc\SQLEXPRESS;Connection Timeout=300; ---> System.Data.SqlClient.SqlException: Cannot open database "MpTvDb" requested by the login. The login failed.
Login failed for user 'sa'.
   en System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.GetConnection(DbConnection owningObject)
   en System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.GetConnection(DbConnection owningConnection)
[...]
2009-03-12 00:20:27.062500 [TVService]: ss2: Tuner Type failed:0x91000001

I have installed twice MP, following the manual and without changing anything related to DB (MS was selected).

I don't know if this error could cause a malfunctioning in MP, but I have notice nothing wrong. But the true is that I have just installed and I have not used it a lot (just the TV).

Any idea on how to solve this?

Thanks.
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Hi @azzuro, I don’t know what was wrong with loading onto my new HTPC. After many days of trying to get MePo to work, I’m afraid I gave up and jumped ship to Kodi - which worked first time without problems. After 10 years with Mediaportal, it was a huge shame to leave but I couldn’t get it to work at all with my new PC with integrated...
Hi @azzuro, I don’t know what was wrong with loading onto my new HTPC. After many days of trying to get MePo to work, I’m afraid I...
Hi, I've been using MediaPortal 1 for many years on an HTPC with a graphics card, but since switching to a Dell Optiplex 5080 with...
Replies
20
Views
881
I just found this: On the German page of the PCTV application (only on the German page and not on the driver pages :rolleyes:): TVC 6.4.8 Download (pctvsystems.com) My English translation: I didn't test it because I already switched to another TV card (so I found this piece of information to late) but maybe this can help others...
I just found this: On the German page of the PCTV application (only on the German page and not on the driver pages :rolleyes:)...
Hello Yesterday, I updated my computer running MediaPortal Client and TVServer (and also occasionally providing another laptop...
Replies
13
Views
3K
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on which a WinTV-quadHD card is installed. This card worked perfectly before the migration and no hardware change was made (not a single cable disconnected). Since my passage under windows 10 x64, I can't get...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Replies
0
Views
442
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
Replies
2
Views
1K
I think that this is a different exception to the others that have been reported. This is what happened: I woke the system from hibernation. From the Windows 7 desktop, I pressed the START button on the remote control to start MP 1.25f. On the MP splash screen, the "Starting TV Server" text appeared unexpectedly. After a long wait...
I think that this is a different exception to the others that have been reported. This is what happened: I woke the system from...
I think that this is a different exception to the others that have been reported. This is what happened: I woke the system from...
Replies
0
Views
671
Top Bottom