DVD/BD will not play

Discussion in 'watch/edit Videos' started by Requiem, July 21, 2014.

  1. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi,



    I had this working before, but as I watch most media from Harddisk, this has just occured to me now....
    if I want to play a DVD or BluRay on my System within MePo, MePo will jsut kick me back to the Main menu.
    This goes for both DVDs and Blu-Rays. Everything original discs. Same behaviour with full plugins enabled and with watchdog option #1 (logs attached). Tried with Nero BluRay PLayer being installed ord not installed, tried with AnyDBD HD installed and not installed.
    Selecting "Play Disc" will just jump back to the main menu, no error I can see in the logs, no matter if I am in StreamedMP or in debug mode.
    Any ideas on how to solve? It'*s a while back. but DVDs and BluRays used to play fine befor in MePo. (Tried with BDs working in MP before)

    Playing in WMP or Nero BluRay PLayer - no problem.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  4. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,584
    Likes Received:
    1,110
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,384 / 21
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Did you enable the "Play Disc" and "Videos" plugins in the MePo plugin configuration section?
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
    • Agree Agree x 1
  5. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Ah, the Videos was disabled since I thought this would only be for the internal movie database (so it was disabled as I use MovingPictures).
    SO I think this might have been the issue since 1.7 when the windowplugins were blasted into single plugins.
    Thanks, enabling video immediately brought this functionality back!
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!