[Videos] - Dynamic Refresh Rate on Wrong Display

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 BETA 1' started by dedi, February 6, 2010.

  1. dedi

    dedi Portal Pro

    Joined:
    January 27, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    11
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    It changes the Refresh Rate on the "Main Screen", where the Display for Media Portal is the Second one (left of Main). In Media Portal Config screenselector is selected.

    Action is *default* (empty)

    This still happens with the latest (6.2.) svn.




    MediaPortal Version: svn
    MediaPortal Skin: default wide
    Windows Version: Win 7 64bit
    CPU Type: AMD 620 x4 2.6GHz
    HDD: supertalent gx ssd
    Memory: 2x2GB Mushkin DDR3 1600
    Motherboard: Asus M4A785TD-V Evo
    Video Card: ATI 4200 onboard
    Video Card Driver: 10.1
    Sound Card: via onboard
    Sound Card AC3: coax
    Sound Card Driver: win default
    1. TV Card: FireDTV
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Technotrend 1500C
    2. TV Card Type: DVB-C
    2. TV Card Driver: sept 09
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec: MS-DTV / CoreAVC
    Satelite/CableTV Provider: EBM / Intergga (Local Swiss Provider)
    HTPC Case:
    Cooling: Water
    Power Supply:
    Remote: technotrend IR
    TV: Philips
    TV - HTPC Connection: hdmi
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. dedi

    dedi Portal Pro

    Joined:
    January 27, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    11
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    i am the only one with this problem? attack logs anyway?
     
  4. tourettes
    • Team MediaPortal

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    No 2nd monitor support for dynamic refresh rate implementation is done (and not planned for 1.1.0).
     
  5. dedi

    dedi Portal Pro

    Joined:
    January 27, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    11
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    ouff, thats a showstopper i did not expect. since its possible to define the monitor medieportal should startup, i expected it should not be that hard to take that as resolution change screen instead of the windows default one.

    well i only see to set the tv as main display, use a 3rd party app to spawn all other windows on the 2nd screen. or anyone got a better solution?
     
  6. Chimen

    Chimen Portal Pro

    Joined:
    July 11, 2005
    Messages:
    85
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have a good solution.
    I use the software UltraMon. With ultramon you can create profiles.
    I have created one profile where my desktop monitor is activated (and primary) and my tv i deactivated.
    Before I start mediaportal I swich profile with my remote, so that my tv is activated (and primary) and my desktop monitor is deactivated.

    Works very well for me. Also, apart from your problems with refreshratechanger on secondary monitor, I think MP always should be started on the primary display.
    At least it gives med better performance.
     
  7. dedi

    dedi Portal Pro

    Joined:
    January 27, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    11
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    thanks for your suggestion. the thing is mediaportal is always running :) but i think it was ultramon i used some years ago, with this i should be able to spawn all windows (except MP) on the second screen and lock them there, which is the main problem when working on the 2nd monitor.

    ok, no window positioning possible with ultramon.

    but i found Window Manager DeskSoft - WindowManager - Window position and size manager (not free:( ) and i am able to do the wanted with it.

    for anyone who want to try this: i created 1 normal and 2 special rules:
    1. (the normal) mediaportal:ignore
    2. all (windows and captions), only one time: move to 2260x360
    3. all: remember position. for every window that spawns it creates it own rule
     
  8. dedi

    dedi Portal Pro

    Joined:
    January 27, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    11
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    i'm still looking for a better solution (still got too many windows on the primary screen), but i think there is no satisfying one.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!