[confirm] - EPG not populated after install

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by doveman, March 16, 2011.

  1. doveman

    doveman Portal Pro

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    2,326
    Likes Received:
    166
    Ratings:
    +182 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    MediaPortal Version: v1.2A
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: XP Pro SP3
    CPU Type: Athlon II X4 630
    HDD: 640GB WD SATA
    Memory: 4GB DDR2 1066Mhz
    Motherboard: Biostar TA790GXB3
    Video Card: HD3300 IGP
    Video Card Driver: 10.10
    Sound Card: onboard Realtek AC97 (ALC662)
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver: 5.10.0.6194
    1. TV Card: Hauppauge Nova-T 500
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver: 4.3.27240
    MPEG2 Video Codec: Cyberlink Video Decoder (PDVD10)
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow
    h.264 Video Codec: ffdshowDXVA
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Custom
    Cooling: Scythe 120mm Bottom Intake Fan, Stock CPU HSF
    Power Supply: OCZ StealthStream 400W
    Remote: Nova-T 500
    TV: Sony XBR800 36"
    TV - HTPC Connection: DVI

    I did a fresh install of MP1.2 but imported my TV Channels from a list exported from 1.1.2.

    Even after waiting some hours (after ticking the fill holes, update existing entries and EPG grabbing whilst timeshifting and idle boxes) I had no EPG data for the current day or any following days. I then did a channel re-scan and deleted some duplicates, but still had no EPG data after several more hours.

    The following day when I booted up, the EPG was properly populated, so it seems to be a problem for just one day, but annoying nonetheless.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paul Shirley

    Paul Shirley Portal Pro

    Joined:
    November 3, 2008
    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Been a problem for some time, I find it can take more than an hour to populate the EPG even if I manually start timeshifting to force an EPG update. If I don't force it then all bets are off on when it will populate, seems to not always capture data till the 1st recording, which often gets skipped because the EPG's not yet populated!

    It seems to help if I wait 15min while timeshifting then fire up MySQL Administrator and repair the database. Wonder if it's not committing the updates to the db in a timely way?

    Another problem I can see is the explicit EPG update invariably picks one of the less reliable channels on UK Freeview. Could do with a way to hint to MP that some channels are preferred for EPG capture - BBC1 is usually fastest and most accurate on Freeview for instance, yet it always chooses some dodgy part time sales channel on a bad MUX.

    I also see times when requesting a EPG update completely fails.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!