EPG not updating (1 Viewer)

itm

Portal Pro
October 15, 2005
86
0
I installed MP 1.30 on Windows 7 Ultimate a couple of weeks ago, and configured the TV server to work with my Blackgold DVB-T2 tuner card. I'm using the DVB EPG. After installation the EPG looked fine, but today I noticed that the EPG is empty - it doesn't seem to have downloaded any data recently. How can I diagnose this??
Internet connectivity from the machine is fine.
[Edit] I have Power Scheduler set to wake the system for EPG grabbing 3 times a week. I also have "Store data only for selected channels" enabled, and have selected about 12 channels
 
Last edited:

erichzann

MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 25, 2011
    244
    34
    Oxford
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Have you got epg gabbing whilst timeshifting, enabled?

    If not maybe it just hasn't had enough down time to download new epg data when you haven't been watching tv.
     

    itm

    Portal Pro
    October 15, 2005
    86
    0
    This is what's in the EPG log:

    2013-04-02 14:57:29.886094 [(5)]: EPG: grabber initialized for 5 transponders..
    2013-04-02 14:57:31.052162 [DVB EPG timer(20)]: Grab for card:#4 transponder #1/5 channel: ITV2
    2013-04-02 14:57:31.055162 [DVB EPG timer(20)]: EpgCard: grab epg on card: #4 transponder: #0 ch:ITV2
    2013-04-02 14:57:38.137573 [DVB EPG timer(20)]: EpgGrabbing: Start
    2013-04-02 14:57:38.162574 [DVB EPG timer(20)]: EpgCard: card: 4 starting to grab DVBT:tv: ITV2 Freq:514000 ONID:9018 TSID:8197 SID:8325 PMT:0x102 FTA:True LCN:6 BandWidth:8
    2013-04-02 14:58:08.192316 [(21)]: EpgCard: allow grabbing for 30.0297416 seconds on card 4
    2013-04-02 14:58:38.214057 [(20)]: EpgCard: allow grabbing for 60.0504827 seconds on card 4
    2013-04-02 14:59:08.213797 [(21)]: EpgCard: allow grabbing for 90.0512226 seconds on card 4
    2013-04-02 14:59:38.239538 [(21)]: EpgCard: allow grabbing for 120.075964 seconds on card 4
    2013-04-02 15:00:08.255279 [(20)]: EpgCard: allow grabbing for 150.0917048 seconds on card 4
    2013-04-02 15:00:21.069022 [(12)]: EPG: grabber stopped..
    2013-04-02 15:00:21.070022 [(12)]: EpgCard: card: 4 stop grabbing
    2013-04-02 15:00:21.071022 [(12)]: EpgGrabbing: Stop - user epg
    2013-04-02 15:08:22.988972 [(4)]: EPG: grabber disabled
    2013-04-02 15:11:55.861318 [(18)]: EPG: grabber disabled
    2013-04-02 15:14:44.661108 [(3)]: EPG: grabber disabled[DOUBLEPOST=1364916232][/DOUBLEPOST]
    Have you got epg gabbing whilst timeshifting, enabled?

    If not maybe it just hasn't had enough down time to download new epg data when you haven't been watching tv.
    I've just enabled EPG grabbing while timeshifting (it wasn't enabled previously). I then refreshed the EPG manually from the TV Server Config but it still didn't pull any data.
    Do I need to be watching TV for the guide Data to be downloaded?? i.e. if I haven't watched TV on MP for the last 2 weeks does that mean it won't have downloaded any EPG data?
     
    Last edited:

    erichzann

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 25, 2011
    244
    34
    Oxford
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Can you post a screenshot of the setting from the DVB EPG screen in the MP Config?[DOUBLEPOST=1364916915][/DOUBLEPOST]If you have grab EPG whilst idle and Grab EPG whilst timeshifting then it will cover both possibilities.

    I also have Always try to update existing entries ticked.
     

    itm

    Portal Pro
    October 15, 2005
    86
    0
    here's the screenshot:

    tv.png
     

    erichzann

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 25, 2011
    244
    34
    Oxford
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Tick the Grabbing whilst Idle option as well. This should sort it out.

    If that doesn't work then try unticking the CRC check (whilst leaving grabbing whilst timeshifting, grabbing whilst idle and fill holes checked.)
     
    Last edited:

    Plopeye

    Portal Member
    October 9, 2012
    6
    0
    39
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    I have the same issue here, with a dual tuner setup (Mystique Satix S2 Dual + CI) the grabbing while timeshifting seems not to work at all since the 1.3.0 update. Yesterday I decided to reinstall my TV server but still it isn't working.

    As soon as the timehifting stops the EPG grabber starts. If the EPG grabber is running and I start to watch a channel it stops grabbing, even if the second tuner is free for the grabber.

    Settings:

    In the General area all except "Grab EPG only for channels on same transponder"

    EPG grabbing while timeshift enabled with timeout 2 minutes and EPG grabbing while idle enabled timeout 10 minutes and refresh every 240 minutes.

    The EPG log shows nothing while timeshifting, when all tuners are free the grabber runs and shows normal activity in the log.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Hi. I tried what you said in your last reply and finally got the EPG Grabber to work and get all the data for the channels. Thanks for your help.
    Hi. I tried what you said in your last reply and finally got the EPG Grabber to work and get all the data for the channels. Thanks...
    HI. I am having big problems with this. I went through the instructions online a couple of weeks ago and I seem to get the full TV...
    Replies
    4
    Views
    445
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system hdd and decided it was time for a clean install anyway. Other hardware (C2D, 8 Gb ram, no tv cards - IP only) unchanged. Was running an earlier Win10 version with MP 1.24 which had been updated for years...
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system...
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system...
    Replies
    0
    Views
    429
    Just a short sidenote @doskabouter: It is possible to run MP as system user and give the system user access to a network share, at least in a domain environment. I am doing this in my setup. See my earlier post: More or less regular stutter in live TV and recorded TV (setup of MP TV Backend on VM)
    Just a short sidenote @doskabouter: It is possible to run MP as system user and give the system user access to a network share, at...
    I've got a weird problem with my single-seat MP installation. Recently (a few days ago) it stopped being able to receive any...
    Replies
    25
    Views
    594
    P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my office machine MP client. Same exact network, firewall, Defender settings. It's a slightly older version of Win 10 though - I haven't updated to 20Hx on it yet. Maybe I shouldn't (or maybe I should image it...
    P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my...
    Let me start by asking if anyone has TV Server running PROPERLY on a Windows 10 machine, and if so are you using RTSP or UNC share...
    Replies
    9
    Views
    837
    Thank you for performing this test, and confirming @joecrow 's suspicion as to the cause of the problem. In principle the same problem exists with other EPG sources, such as the broadcast EPG that I use with DVB-T/T2. When a programme first appears in the EPG (7 days ahead of its broadcast time), some programmes have a generic...
    Thank you for performing this test, and confirming @joecrow 's suspicion as to the cause of the problem. In principle the same...
    TV Server 1.25. Windows 10. This has been an issue for many years, if not since inception, and I hoped it would be resolved...
    Replies
    10
    Views
    2K
    Top Bottom