Forced subtitles in MKV files are not shown by default in MP 1.6

Discussion in 'General Support' started by davizator, January 11, 2014.

  1. davizator

    davizator Portal Member

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +8 / 1
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    Forced subtitles in my MKV files with forced flag set are not shown by default in MP 1.6 (same in MP 1.6 prerelease) with MP configured to "Subtitles will only display forced subtitles" (LAV filters).



    The same configuration works well in MP 1.5 (mkv forced subtitles are shown by default)....
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,256
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    It seems to be related to latest LAV splitter.
    A new version (not sure if already released) solved it :)
     
  4. Steelman1991
    • Premium Supporter

    Steelman1991 MP Donator

    Joined:
    March 28, 2008
    Messages:
    68
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Scotland Scotland
    Any idea which build corrected this? Are filters automatically updated by MP?
     
  5. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,256
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I have posted a version somewhere, will try to find the link or installer :)
     
  6. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,256
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    It was in internal forum, i didn't notice it :)
     

    Attached Files:

    • LAV_GIT.zip
      File size:
      5.5 MB
      Uploaded:
      February 16, 2014
      Views:
      116
  7. davizator

    davizator Portal Member

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +8 / 1
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    Well, I've installed new 0.60.1 LAV filters and don't work, then copy your LAV-GIT files in both C:\Program Files (x86)\LAV Filters\x64 and C:\Program Files (x86)\LAV Filters\x86 folders and the problem is not solved.... :-(
     
  8. Steelman1991
    • Premium Supporter

    Steelman1991 MP Donator

    Joined:
    March 28, 2008
    Messages:
    68
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Scotland Scotland
    Thanks for that Sebastiii - 'forced' subtitles now back working again - had to play the file for a few seconds, before they began to render. Only exception I have is with Captain Phillips (PGS forced stream - ripped directly from BluRay). They appear blocky with limited color - should be white, rendering in black and white - I will try and get a screenshot.

    Here you go - anyone else seeing similar.

    [​IMG]
     
    Last edited: February 16, 2014
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,256
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    No clue :(
    You use MPC-HC Engine ?
    Can you upload your log ? (does it happen for all movie ?)
     
  10. Steelman1991
    • Premium Supporter

    Steelman1991 MP Donator

    Joined:
    March 28, 2008
    Messages:
    68
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Scotland Scotland
    Yes MPC-HC engine is being used and no it only happens with this particular movie - Perhaps just a 'bad' rip - will re-rip to see. All other movies I have with subtitles render correctly.

    If no difference with fresh rip I will upload logs - was more curious if others with the same film had the same issue.

    Thanks again for your help.
     
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,256
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Could you upload a sample too ?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!