Fresh Windows 10 install not working (1.13 / 2) - .NET problem?

Discussion in 'Installation, configuration support' started by ecamaj, January 30, 2016.

  1. ecamaj

    ecamaj Portal Member

    Joined:
    July 30, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Croatia Croatia
    Crashes at start on MP 1.13 and MP2 cannot finish last step (when tries to start MP service).

    Seems like an .NET Framework problem, but I have installed 3.5 and 4.6 (comes with Windows 10), so I have no clue what's the problem.

    First log (Application eventlog) says:

    "30.1.2016. 12:10:16";".NET Runtime";"(0)";"Error";"Application: Configuration.exe
    Framework Version: v4.0.30319
    Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    Exception Info: System.BadImageFormatException

    Exception Info: System.BadImageFormatException
    at MediaPortal.Configuration.Sections.MovieDatabase..ctor(System.String)
    at MediaPortal.Configuration.Sections.MovieDatabase..ctor()
    at MediaPortal.Configuration.SettingsForm.AddTabMovies()
    at MediaPortal.Configuration.SettingsForm.OnStartup()
    at MediaPortal.Configuration.SettingsForm..ctor(Boolean)
    at MediaPortal.Configuration.Startup.Start()
    at MediaPortal.Configuration.Startup.Main(System.String[])



    ";"1026"
    "30.1.2016. 12:10:16";"Application Error";"Application Crashing Events";"Error";"Faulting application name: Configuration.exe, version: 1.13.0.0, time stamp: 0x566fbdc1 Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.10586.0, time stamp: 0x5632da1c Exception code: 0xe0434352 Fault offset: 0x000bd8a8 Faulting process id: 0x2a70 Faulting application start time: 0x01d15b4ec7e2f389 Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Configuration.exe Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dll Report Id: 59705641-2c97-41b3-8a2c-215628196039 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID: ";"1000"
    "30.1.2016. 12:10:20";"Windows Error Reporting";"(0)";"Information";"Fault bucket 129001058415, type 5 Event Name: CLR20r3 Response: Not available Cab Id: 0 Problem signature: P1: Configuration.exe P2: 1.13.0.0 P3: 566fbdc1 P4: Configuration P5: 1.13.0.0 P6: 566fbdc1 P7: 16d P8: 0 P9: System.BadImageFormatException P10: Attached files: C:\Users\Eduard\AppData\Local\Temp\WER222C.tmp.WERInternalMetadata.xml These files may be available here: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_Configuration.ex_05d12545aeda6082d35292542b58e5f68f1b10_25a89f88_05ed2e04 Analysis symbol: Rechecking for solution: 0 Report Id: 59705641-2c97-41b3-8a2c-215628196039 Report Status: 1 Hashed bucket: b66d27a81bfef61f9ac9dbeacc8e328d";"1001"

    Thanks
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. JimCatMP
    • Team MediaPortal

    JimCatMP Documentation Group

    Joined:
    April 1, 2010
    Messages:
    640
    Likes Received:
    144
    Gender:
    Male
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi

    Wondering is the NextPVR crash [repeated crash] just before MePo problem is issue?

    30.1.2016. 12:10:00;".NET Runtime";"(0)";"Error";"Application: NextPVR.exe

    If is possible to disable NextPVR, reboot and retry - that would hopefully remove one option?

    Cheers - JCMP
     
  4. ecamaj

    ecamaj Portal Member

    Joined:
    July 30, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Croatia Croatia
    Yeah, I noticed that but it's not the cause.
    It might be worth noting that NextPVR also doesn't work. I tried some other TV service to check if it is something with MediaPortal but seems that it is something in the system. I'm not the Windows dev guy, more into *nix stuff, but I would guess something with .NET. Maybe both apps need .NET libraries for what they do?

    Anyway, deinstalled NextPVR and Kodi, restarted, and still not working.
    Attached logs again.

    Error in Application eventlog:

    "30.1.2016. 16:27:36";"MySQL";"(0)";"Information";"C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.6\bin\mysqld.exe: ready for connections.
    Version: '5.6.10' socket: '' port: 3306 MySQL Community Server (GPL) For more information, see Help and Support Center at http://www.mysql.com. ";"3221225572"
    "30.1.2016. 16:27:36";"Wlclntfy";"(0)";"Information";"The winlogon notification subscriber <SessionEnv> was unavailable to handle a critical notification event.";"2147489651"
    "30.1.2016. 16:27:36";"WAS-LA";"(0)";"Information";"Listener Adapter protocol 'msmq.formatname' successfully connected to Windows Process Activation Service.";"1073748827"
    "30.1.2016. 16:27:36";"WAS-LA";"(0)";"Information";"Listener Adapter protocol 'net.pipe' successfully connected to Windows Process Activation Service.";"1073748827"
    "30.1.2016. 16:27:36";"WAS-LA";"(0)";"Information";"Listener Adapter protocol 'net.msmq' successfully connected to Windows Process Activation Service.";"1073748827"
    "30.1.2016. 16:27:37";"Wlclntfy";"(0)";"Information";"The winlogon notification subscriber <SessionEnv> was unavailable to handle a notification event.";"2147489648"
    "30.1.2016. 16:27:37";"WAS-LA";"(0)";"Information";"Listener Adapter protocol 'net.tcp' successfully connected to Windows Process Activation Service.";"1073748827"
    "30.1.2016. 16:27:40";"ESENT";"General";"Information";"SearchIndexer (1632) Windows: The database engine (10.00.10586.0000) is starting a new instance (0).";"102"
    "30.1.2016. 16:27:40";"ESENT";"General";"Information";"SearchIndexer (1632) Windows: The database engine started a new instance (0). (Time=0 seconds) Internal Timing Sequence: [1] 0.000, [2] 0.000, [3] 0.032, [4] 0.031, [5] 0.000, [6] 0.000, [7] 0.000, [8] 0.000, [9] 0.000, [10] 0.000.";"105"
    "30.1.2016. 16:27:40";"ESENT";"General";"Information";"SearchIndexer (1632) Windows: The database engine attached a database (1, C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\Windows.edb). (Time=0 seconds) Internal Timing Sequence: [1] 0.000, [2] 0.016, [3] 0.016, [4] 0.000, [5] 0.047, [6] 0.000, [7] 0.000, [8] 0.000, [9] 0.000, [10] 0.000, [11] 0.000, [12] 0.000. Saved Cache: 1 0";"326"
    "30.1.2016. 16:27:41";"Windows Search Service";"Search service";"Information";"The Windows Search Service started.
    ";"1073742827"
    "30.1.2016. 16:28:07";".NET Runtime";"(0)";"Error";"Application: Configuration.exe
    Framework Version: v4.0.30319
    Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    Exception Info: System.BadImageFormatException

    Exception Info: System.BadImageFormatException
    at MediaPortal.Configuration.Sections.MovieDatabase..ctor(System.String)
    at MediaPortal.Configuration.Sections.MovieDatabase..ctor()
    at MediaPortal.Configuration.SettingsForm.AddTabMovies()
    at MediaPortal.Configuration.SettingsForm.OnStartup()
    at MediaPortal.Configuration.SettingsForm..ctor(Boolean)
    at MediaPortal.Configuration.Startup.Start()
    at MediaPortal.Configuration.Startup.Main(System.String[])

    ";"1026"
    "30.1.2016. 16:28:08";"Application Error";"Application Crashing Events";"Error";"Faulting application name: Configuration.exe, version: 1.13.0.0, time stamp: 0x566fbdc1 Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.10586.0, time stamp: 0x5632da1c Exception code: 0xe0434352 Fault offset: 0x000bd8a8 Faulting process id: 0x14bc Faulting application start time: 0x01d15b72cd490afd Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Configuration.exe Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dll Report Id: ad2b7c95-75a7-4293-adeb-4e43f337b3d4 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID: ";"1000"
    "30.1.2016. 16:28:11";"Windows Error Reporting";"(0)";"Information";"Fault bucket 129001058415, type 5 Event Name: CLR20r3 Response: Not available Cab Id: 0 Problem signature: P1: Configuration.exe P2: 1.13.0.0 P3: 566fbdc1 P4: Configuration P5: 1.13.0.0 P6: 566fbdc1 P7: 16d P8: 0 P9: System.BadImageFormatException P10: Attached files: C:\Users\Eduard\AppData\Local\Temp\WERE0BB.tmp.WERInternalMetadata.xml These files may be available here: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_Configuration.ex_05d12545aeda6082d35292542b58e5f68f1b10_25a89f88_18f4eb4a Analysis symbol: Rechecking for solution: 0 Report Id: ad2b7c95-75a7-4293-adeb-4e43f337b3d4 Report Status: 1 Hashed bucket: b66d27a81bfef61f9ac9dbeacc8e328d";"1001"
     
  5. ecamaj

    ecamaj Portal Member

    Joined:
    July 30, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Croatia Croatia
    Any support would be highly appreciated here.

    Thanks
     
  6. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,057
    Likes Received:
    6,069
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,015 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi,

    I have recently get an issue when install MP 1.13 Full installer on fresh Win10.
    That need debugging to solve it but in between, i have start installer and select download only and then i have download all needed (some need to be downloaded from MS website) and after that i have installed all downloaded item, some were not needed (that need to be fixed, why download no needed installer lol).

    But after that i was able to install correctly MP1. I didn't remember if this time i have start the full installer again or just the 2 separate installer found in %temp% folder inside 'TeamMediaPortal' folder and 'deploy' folder.

    You can give a try :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!