GUI incredibly slow Performance (1 Viewer)

Fasterpast

MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 4, 2009
    39
    1
    Russian Federation Russian Federation
    Country flag
    Same issue here =( For a long time I used MP1 and now I installed MP 2.2.2... And it's not working at all. I'm even can't get into settings menu. After 20-30 second of running it becomes dramatically slow, even 'on hover' response with click sound delayed for 40-50 seconds, and finally it freezes completely. There is no any significantly load in Task manager, if there are any other software running, it running good (YouTube videos etc). Of course I tried to make fresh reboot, kill all other software etc.
    Specs are Ryzen 2700 16gb 1050ti ssd, win10 1903 msdn (no modifications with powertools, no killing telemetry etc). I cleaned up old MP1 and made fresh install of client only.
    Does not work in windowed mode nether. However in full screen mode but not in focus it starts to respond normally until first click.
     

    Attachments

    Last edited:

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Germany Germany
    Country flag
    and made fresh install of client only.
    An install without the MP2 Server is not meaningful and useless. The MP2 client is not able to connect to he MP1 TV server. No wonder that the MP2 GUI is not responsive.

    Please check out the release news and Wiki about how to install both MP2 and MP1 in parallel.
     

    Fasterpast

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 4, 2009
    39
    1
    Russian Federation Russian Federation
    Country flag
    Last edited:

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Germany Germany
    Country flag
    Here is more logs
    Thanks, now in DEBUG mode (y)

    Several issues on your system:
    [WARN ] - SystemName: Could not retrieve host alias/address list from DNS (hostName: fe80::f9ca:8f19:4135:4c32)
    [WARN ] - Dokan: DokanMain returned with error code -4 - Driver something wrong. Remote resources may not be available in this session
    Server gets connected:
    [DEBUG] - UPnPClientControlPoint: Found MP2 home server 'MediaPortal 2 server' (system ID '9d9b53bb-7e60-419e-96e9-80e2706fe032') at host '' (IP address: 'fe80::f9ca:8f19:4135:4c32')
    [INFO ] - NativeTvProxyRegistration: RegisterNativeTvProxy
    [INFO ] - ServerConnectionManager: Connected to home server '9d9b53bb-7e60-419e-96e9-80e2706fe032' at host '' (IP address: 'fe80::f9ca:8f19:4135:4c32')
    [AMQ 'WakeOnLanPlugin'] [DEBUG] - WakeOnLanClient: Got server IP address 'fe80::f9ca:8f19:4135:4c32' for '', local address 'fe80::fd9b:f0fa:c514:7661%3'
    [AMQ 'WakeOnLanPlugin'] [INFO ] - WakeOnLanClient: Updating server hardware address 'B0-48-7A-80-22-8D' for IP address 'fe80::f9ca:8f19:4135:4c32'
    [AMQ 'ConnectionMonitor'] [DEBUG] - ConnectionMonitor: Server connected, NetworkNeighborhoodResourceProviderSettings refreshed.
    So in summary DNS seems to fail, so does Dokan.

    open TV connection
    The log isn't showing this. The server connection nedes to be established before the client can do anything meaningful.
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Germany Germany
    Country flag
    You are getting "Access denied" errors:
    rtsp://SERVER:554/stream4.0' at system '9d9b53bb-7e60-419e-96e9-80e2706fe032'
    System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80004005)
    Check the server log.

    The error may also explain why you are still having the above-mentioned DNS error. In other words the network functionality is just not there.
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Germany Germany
    Country flag
    NetworkNeighborhoodResourceProvider: No credential registered for the root path; using Network Service account as fallback
    By the way: you may want to define a user/password combination in the setup that allows the server process to access your shares.

    One other question: we have no Russian translations for MP2. Are you interested in supporting the project and providing translations?
     

    Fasterpast

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 4, 2009
    39
    1
    Russian Federation Russian Federation
    Country flag
    By the way: you may want to define a user/password combination in the setup that allows the server process to access your shares.
    I'm glad to, however to make any click I shall wait 20-30 secs to interface unfreeze after unfocus... I believe MP client should allow me to make all settings even if MP server is not started at all. Or not?
    VID_20191212_175221.mp4

    I disabled firewall on server and now I can see the TV picture, however the interface is still totally unresponsive while in focus =(


    One other question: we have no Russian translations for MP2. Are you interested in supporting the project and providing translations?
    Yep, if there is such possibility, I can help )
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom