1.16.0 Hangs on multiseat setup when server not available (1 Viewer)

Requiem

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    586
    214
    Germany Germany
    Country flag
    MediaPortal Version: 1.16.0

    Description
    Hi,

    I just installed 1.16 yesterday, had 1.16pre before. No other changes made to my setup.
    I had it several times now that MePo would hang on "initializing input devices" when the server was not reachable at that moment (a condition which may occur when the server does not wake up fast enough after start of my HTPC, workaround by delaying MP startup for some seconds on startup/resume in settings).

    Behaviour before was normal startup and a notification that connection to the server was lost; when server was back online again, everything works normal.

    Logfile colletion attached.

    Steps to Reproduce:
    Install 1.16 in multiseat setup. Start client when server is not available.
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Thanks for the report

    Please can you try to reproduce the problem with Watchdog option 1 to confirm that the problem is not caused by a plugin (eg. FritzBox).
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    586
    214
    Germany Germany
    Country flag
    Mmmmh, condition seems to be triggered by sth else. Shut down my server, started with Watchdog 1 and 2, started both times. Logs attached. Dont know what is causing the hang from post 1, which has happened several times since yesterday.
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    586
    214
    Germany Germany
    Country flag
    Edit: Next two boot attempts stuck there again (server was online). Third wnt through without any problems. Currently i have no idea anymore what is causing this.
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    586
    214
    Germany Germany
    Country flag
    Edit: Next two boot attempts stuck there again (server was online). Third wnt through without any problems. Currently i have no idea anymore what is causing this.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    joecrow MP 1 Hangs on resume fro sleep (TV) Watch / Listen Media 2
    M MovingPictures: Hang at retrieving details (connection fails) ? Moving Pictures 23
    B loading input devices hang General Support 3
    horned_reaper [solved] Music playback hangs General Support 58
    joecrow Win 10 crash, hang and freeze with USB Tuner. General Support 13
    M [solved] Setup Issue - Hanging on Starting Services General 3
    A Hanging in Recorded TV menu General Support 1
    C MP hangs after suspend or TV off General Support 72
    E Hanging on Initializing Directx General Support 6
    A MP 1.19 Multiseat failure with Windows 10 1803 Update General Support 10
    O Help with TV setup Newcomers Forum 76
    D Hauppauge HDPVR 1212 quick setup ? Installation, configuration support 8
    J Where the heck is the Client side setup? General 2
    J TV Server setup question Newcomers Forum 0
    M Initial Setup MP2 (On Wndows 10) General 2
    W Setup data connection - mySQL connection failed Installation, configuration support 1
    A Client/Server Setup: Slow TV Startup Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
    A MP2.2.2, understanding movies/videos/tv and WTV recordings. General 16
    C Setup failed: 0xfffffff7 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    B Ceton infinitv channel are red not green after initial setup General 1
    Edwardfc Fanart setup/configuration General 10
    cbr954rr How to setup only german channels in online videos Plugin Development 13
    raffe How do I setup MP2 as an UPnP server? General 3
    F [solved] Dual monitor setup General 4
    Top Bottom