Having trouble with DVB-T - MP crashes

Discussion in 'General Support' started by Julia1988, July 10, 2011.

  1. Julia1988

    Julia1988 Portal Member

    Joined:
    March 10, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hello Everybody,

    I've just tried to get some help in german section but there was no solution for my problem so I want to ask the whole world :)

    My HTPC is working great and MP is configured fine but my TV server / MP is crashing when I turn on Live TV.
    The TV card is a Hauppauge HVR 5500 with analog TV, DVB-C, DVB-T, DVB-S and DVB-S2.

    MP crashes only when I turn on LiveTV with DVB-T in MP or klick the preview button in tv server configuration.
    Scanning for channels works fine in tv server configuration and there are 27 available.

    With WinTV7 (Hauppauge Software) DVB-T is working fine.

    Now I don't know what to do. Attached are the log files and I hope you can help me.

    Thank you.
    Greets fom Julia ;-)




    MediaPortal Version: 1.1.3
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: Windows 7 x64
    CPU Type: Intel i3-550 @ 3,2 GHz
    HDD: Crusial RealSSD C300 64GB
    Memory: G.Skill DDR3-1333 ECODIMM CL9 2x2048 MB
    Motherboard: ASRock H55M Pro
    Video Card: Intel Graphics 2000 (onboard)
    Video Card Driver: newest
    Sound Card: Onboard
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppauge HVR 5500
    1. TV Card Type: analog, DVB-D, DVB-T, DVB-S
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: HFX Classic
    Cooling: Heat pipes ( passive)
    Power Supply: ZEN Fourtrone 300W passive
    Remote: iMON VFD / Logitech Harmony One
    TV: Toshiba 37"
    TV - HTPC Connection: HDMI
     

    Attached Files:

    • Logfiles.zip
      File size:
      329.8 KB
      Uploaded:
      July 10, 2011
      Views:
      88
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi Julia1988

    It doesn't look like there is any problem on the TV Server side. On the MP side, it looks like you might not have configured your TV codec settings. However I can't be sure since you created the zip file yourself rather than using the watchdog. Could you please post another set of logs using the watchdog with option 1 ("report a bug..."). Also, can you tell us whether MP crashes when you use DVB-S/S2 or DVB-C too?

    mm
     
  4. Julia1988

    Julia1988 Portal Member

    Joined:
    March 10, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    Hi mm,

    I hope I've done it correctly but there was created a zip file with the logs you can find attached.
    I can't try DVB-S/S2 but DVB-C seems to work correctly. But there are only a few channels so that I prefer DVB-T.

    How ever, thank you for trying to find a solution and I hope the logs will help you.

    I did not change anything in the codec settings because I don't know anything about that.
    In TV configuration of MP I also made no changes and I'm using no post processing.
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Re: AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    It is *really* important to choose those settings.

    Please set the values in MediaPortal configuration -> codecs and renderer (section) -> TV codecs (tab) like this:

    MPEG 2 video = Microsoft DTV-DVD Video Decoder
    H.264 video = Microsoft DTV-DVD Video Decoder
    MPEG/AC3 audio = ffdshow Audio Decoder
    LATM AAC audio = MONOGRAM AAC Decoder
    DD+ audio = ffdshow Audio Decoder
    Audio renderer = Default DirectSound Device

    After you've done that, see if DVB-T works.

    PS: you may also need to group the DVB-T and DVB-C tuners into a hybrid tuner. I'm not certain of that since I can't seem to find the HVR 5500 product page on Hauppauge's website.
     
  6. Julia1988

    Julia1988 Portal Member

    Joined:
    March 10, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    Ok, I've tried this and it worked for some seconds, then MP crashed.
    And now it's like befor - MP crashs when live tv is switched on.
    Just for test I tried system recovery and set the codecs again, but it didn't work :-(

    It seems that my TV card is only available in Germany.
    Here is a link:
    http://www.hauppauge.de/de/site/products/data_hvr5500.html

    And this is translated with google:
    http://translate.google.de/translat...de/de/site/products/data_hvr5500.html&act=url

    BTW: All "cards" are grouped to one hybrid card, but all other are disabled.
     
  7. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Re: AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    Okay, please post new logs with the watchdog using option 1. Attempt to start viewing any channel, then post the logs that are collected when MP crashes.

    mm
     
  8. Julia1988

    Julia1988 Portal Member

    Joined:
    March 10, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    Hi mm,

    atteched the new logs.
    If you want we can use teamviewer for support. Maybe it's much easier for you ...
     
  9. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Re: AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    Thanks for the logs. :)

    Well it is actually 2am here in NZ and I have work tomorrow at 9am so I don't have much more time to do anything. Based on the latest logs (and looking back at the older logs) I'm now noticing a lot of continuity errors in your logs. Those often indicate bad signal. It is possible that the TV service is crashing in response to that...

    1. Are you sure you have the correct tuning details?
    2. You could try this patch and see if it makes any difference.

    mm
     
    • Like Like x 1
  10. Julia1988

    Julia1988 Portal Member

    Joined:
    March 10, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    I'm not very sure that the tuning details are correct but 27 channels were found so i think so.
    The patch seems to work "a little bit" :)

    Now MP does not crash, but there is an error message "Graph could not be startet" or something like that, its translatet vom german, but "graph" was the same text in german.

    On next try on another channel there was the same message.
    3th try on another channel the message was "No Audio/Video".
    4th try on the first channel MP crashed again.

    After reboot and the next try MP crashed immediately.

    Attached the new logs.
     
  11. Julia1988

    Julia1988 Portal Member

    Joined:
    March 10, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Having trouble with DVB-T - MP crashes

    Hi mm,

    another guy said I should play little bit with the settings in the edit window of the tv card.
    There I found the setting "Prefered network provider" and I set it to "DVBT".
    This seemed to be the solution because now it's working very well.
    Now I have some other issues but I think I have to test and read more about that.

    However, now it's working and I hope it will also work tomorrow.
    Thank you for your time and your help.

    Greets from Germany :)
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!