Invalid DateTime when loading configuration tool

Discussion in 'Trakt' started by sve1, April 4, 2019.

  1. sve1

    sve1 Portal Member

    Joined:
    June 23, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Svelvik
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Hi!

    All of a sudden I am having a issue accessing the configuration tool. Every time I try to start it, it states:
    Exception in plugin SetupForm loading : the string was not reconized as a valid DateTime. (this part has been translated from Norwegian to English so might not be 100% accurate.

    I've tried to uninstall the plugin, same issue.

    Do you have a clue what might be causing this problem?



    /sven
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,448
    Likes Received:
    4,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,368 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Hi @sve1,

    I'm guessing it has something to do with the date format that was persisted to the MediaPortal.xml file. Is it possible you changed you're locale? The plugin saves some settings which include dates, I suspect it no longer can recognise the date format used e.g. 01/30/2019 is okay when your locale expects the first two digits to represent month, but if you change locale to something that expects the second set of digits to represent month, then you have a problem.

    If you attach your MediaPortal.xml file and also let me know what regional settings you have for your date format I may be able to fix it for you. Ideally, I can spot the issue and fix in the plugin as well so it doesn't happen to someone else.
     
  4. emphatic
    • Team MediaPortal

    emphatic Design Group

    Joined:
    August 25, 2006
    Messages:
    3,579
    Likes Received:
    828
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Surface treatment
    Location:
    Alingsås
    Ratings:
    +1,082 / 2
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Could it be because of Daylight Saving time?

    Emph
     
  5. sve1

    sve1 Portal Member

    Joined:
    June 23, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Svelvik
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Hi both!

    I've had this problem for quite some time now. To be honest, I do not know what caused it. I dont think I changed the format.

    This mediaportal install is not that much in use, and after some time I noticed that my trakt sync was not running. I think this problem dates back some months,
    so I dont think it has anything to do with daylight saving either.

    Attached is my config file and screenshot of my regional settings

    Thanks!!

    /sven
     

    Attached Files:

  6. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,448
    Likes Received:
    4,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,368 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Hi @sve1,

    The problem is due to the following line in your MediaPortal.xml:
    Code (Text):
    1.  
    2. <entry name="ParentalIgnoreAfterTime">00.00</entry>
    3.  
    For some reason it has persisted the Time in HH.mm format instead of what your current locale format is HH:mm. Is it possible you had that format before?

    Anyway, to fix is easy, simply make it "00:00".

    I will put in some protection in the plugin as well for next version.
     
    Last edited: April 6, 2019
    • Like Like x 1
  7. sve1

    sve1 Portal Member

    Joined:
    June 23, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Svelvik
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Hi!

    To my knowledge, I've never ever had that format.

    Anyways, your fix worked like a charm and everything is back to normal!
    To be honest, I think this problem happend during a update, but as I said,
    it happend some time ago so not 100%

    Thanks for the help!!!

    /sven
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!