Keyboard doesn't work with RC4

Discussion in '1.0 RC4 and SVN Builds' started by jaysonp, December 6, 2008.

  1. jaysonp

    jaysonp Portal Member

    Joined:
    January 4, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    TV-Server Version: 1.0
    MediaPortal Version: RC4
    MediaPortal Skin: Blue3Wide
    Windows Version: XP Pro
    CPU Type: AMD 5200
    HDD: 250GB SATA
    Memory: 2 GB
    Motherboard: MSI
    Video Card: Nvidia 6200
    Video Card Driver:
    Sound Card:
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Twinhan 1020
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Cyberlink
    MPEG2 Audio Codec: Cyberlink
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote: MCE
    TV:
    TV - HTPC Connection:



    Since upgrading to RC4 the keyboard does not work when in Media portal. Has anyone else had this issue?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Zaarin

    Zaarin Portal Member

    Joined:
    March 26, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Yes. I am also having this problem with RC4.
     
  4. melstig

    melstig Portal Pro

    Joined:
    July 16, 2006
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4
    Gender:
    Male
    Location:
    Umea
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I had some "similar" problems, I could not navigate in the home page after running RC4 for a day or so. I could not get away from "Music" and the same happened with remote and keyboard. If I pressed Live TV on the remote, I could get into TV and the navigation worked there.

    I reinstalled MP and after that it started working again.

    br
    melstig
     
  5. MoPhat
    • Premium Supporter

    MoPhat Retired Team Member

    Joined:
    June 17, 2007
    Messages:
    816
    Likes Received:
    113
    Occupation:
    Software Developer
    Location:
    Berg
    Ratings:
    +114 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Just copy the keymap.xml file from C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal_BACKUP_XX-XX_XX-XX in to C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal back, that should bring back the keyboard functions ;)


    greetz
    MoPhat
     
  6. Zaarin

    Zaarin Portal Member

    Joined:
    March 26, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    melstig
    Yes, I also got it working again after a reinstallation.

    MoPhat
    That would've been easier than reinstalling. Do you have any idea why it might not have been installed the first time?
     
  7. Zaarin

    Zaarin Portal Member

    Joined:
    March 26, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
  8. spongedoor

    spongedoor Portal Member

    Joined:
    January 9, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Mouse only rc4

    I have been using mediaportal for a few months and decided it was time I got a remote, I got a cheap cyberlink remote from ebay and found it didnt work, I found this plugin CyberlinkPCMRemotePlugin_1.0.0.zip and all the buttons on remote worked perfectly!! even ones i didnt expect to work like pressing 'live tv' took me to tv, vid took me to my vids etc.. then i got curious to skins and came accross streamedmp which i have to say is GREAT to look at and the tvseries feauture is AWSOME!!!! GENIUS!!! anyway when i downloaded streamedmp it wouldnt install saying it works on rc3 onwards. Not knowing I didnt have latest update i searched and downloaded the latest rc4!!! before even trying it out (i have learned from this so no need to point out my stupidity) I installed the remote plugin and streamedmp! then mediaportal took alot longer than usual to load and the keyboard stopped working and was only able to use the mouse which was terrible news! I searched forums and it seemed common but people were saying it was the tv series feauture.. to cut a long story short, I uninstalled streamedmp and the problem was same, i deleted remote files and problem was solved!! so i cannot use the remote with the CyberlinkPCMRemotePlugin_1.0.0.zip files as i did on rc1 (or 2 cant remember) and cant find anyone with same problem!! I have downloaded a keyboard mapper and was wondering if there was a way of blending the 2 together.. I mean in the CyberlinkPCMRemotePlugin_1.0.0.zip there should be a file with all the buttons and mappings i need for my remote right? so was thinking can I point the keyboard mapper to that file so it uses the already mapped buttons? hope i'm making sense here!! on the site i got CyberlinkPCMRemotePlugin_1.0.0.zip from it says tested on rc2 so maybe the person that made it can update it for rc4 or tell me if there should be anything i'm doing wrong.. I have done the exact same setup as it says on the instructions and it worked in my previous version! it was amazing and i want it to continue!! sorry for the rant and i hope this can be understood and help anyone and everyone that has the same issue!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!