Leadtek WinFast DTV 1000 S on MediaPortal

Discussion in 'Installation, configuration support' started by RiMr, April 3, 2008.

  1. RiMr

    RiMr Portal Member

    Joined:
    March 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Hallo, guys,
    sorry for my english.
    (Vista64 Home Premium, PM 0.2.3)
    I have a new Leadtek WinFast DTV1000 S PCI DVB-T tuner.
    It works properly, but only in PVR2(software from Leadtek) and MCE.
    But I very like MediaPortal, and for MediaPortal is my DTVC1000S invisible... I cant add my TV card in MediaPortal configuration...
    Please, is any way, how i can use DTV1000S in MediaPortal?
    I find any reason for DTV2000, but I dont know, if is it the same, or similar action for DTV1000S, likewise it was for WinXP, not for Vista64...
    Thanks you very much, and of course, thanks for MediaPortal!
    Richard Mrazek (RiMr)


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Spragleknas
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    Spragleknas Administrator

    Joined:
    December 21, 2005
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    1,385
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupied
    Location:
    Located
    Ratings:
    +1,892 / 12
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi and welcome to the forum :)

    You should try using TVE3, as it supports all DVB-D/T/S-cards with BDA drivers. A bit more complex to install, but there are god manuals.
     
  4. RiMr

    RiMr Portal Member

    Joined:
    March 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Hi and Thanks!
    I try TVE3. I am looking for working system for my new HTPC (I know, who not...).
    ANd because I am from Czech republic, I need system with czech language option (my child...).
    Next I need system, where i can save/read TV record on my home server (1Gb LAN, LAN raid server).
    I test TVE3.
    Ha det, takk for alt!
    RiMr
     
  5. Spragleknas
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    Spragleknas Administrator

    Joined:
    December 21, 2005
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    1,385
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupied
    Location:
    Located
    Ratings:
    +1,892 / 12
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Værsågod! :)
     
  6. RiMr

    RiMr Portal Member

    Joined:
    March 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    I am testin other software then MediaPortal, but do you have anybody any idea, how I can use DTV1000S in MediPortal?
    Thanks a very much.
    RiMr

    Sorry, I start understand it, then TV3 is plugin/service for MediaPortal...
    Not other soft...

    Sorry again...
    I have next question. In documentation is:
    TV-Engine 0.3
    single inst. ..... on one HTPC:
    * Windows XP or 2000 (not tested with Windows 2000!!!)
    * Microsoft SQL Server Express or MySQL 5
    * MediaPortal TV-Server
    * MediaPortal + latest svn build
    * MediaPortal Client Plugin
    * TV-Cards
    * Direct X 9 Compatible Graphics Card

    My questions:
    Will be it OK on Vista64?
    What is "MediaPortal Client Plugin"? Is it "tvengine3-04-03-2008--05-07h--Rev18530.zip"?
    Thanks a lot.
    RiMr
     
  7. Spragleknas
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    Spragleknas Administrator

    Joined:
    December 21, 2005
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    1,385
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupied
    Location:
    Located
    Ratings:
    +1,892 / 12
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
  8. RiMr

    RiMr Portal Member

    Joined:
    March 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Thanks...
    I see it, Vista64 will be OK...
    I pray for it...
    :)
     
  9. RiMr

    RiMr Portal Member

    Joined:
    March 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Hello,
    yesterday I install all need aplication. Any problems with version SQL and necessary service packs for it (Vista64). But i am finished with instalation and configuring and I have only one problem with setup remote on Microsoft SQL (only TCP/IP is working, TCP/IP and pipes option makes error). But MediaPortal Server Configuration finds my Tuner (LeadTek 1000S), all programs are visible. But. When I run normal MediaPortal, I cant see "new" window with options about streaming. I see the same, as before instalation MPServer (and all aplication, what is in manual). Today I try uninstall MediaPortal and instal all again, with clean system without previous instalation of MediaPortal.
    Thanks and have a nice day!
     
  10. canarygsr

    canarygsr Portal Pro

    Joined:
    October 23, 2007
    Messages:
    105
    Likes Received:
    2
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    If you do a search, I posted up how to get the DTV1000S Working in media portal
     
  11. RiMr

    RiMr Portal Member

    Joined:
    March 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Hello, canarygsr,
    thanks for answer.
    After big adventure with installation of tvserver (partially OK) i am now sick and tired about DTV1000S on MediaPortal... Now I am waiting for new version of MediaPortal for my computer.
    For my waif´s computer MP 0.2.3 will be OK, because it is without TV tuner.
    Thanks!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!