MP2 - V2.3 Long delay between stopping a movie/episode and replaying. (1 Viewer)

Lichloathe

MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 25, 2007
    123
    77
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    Greatly improved.

    Within plugins, Series, Movies and recordings, it now works as expected. I did multiple marks between watched and unwatched and no delays. (y)

    I have noticed now a lot of the time that going back to the home screen from the major plugins and returning, there seems to be a delay.
    In the logs I attached, at approx line 3406, the wait was about 90 seconds. I went into Series, back out to home again, then back into Series.
    Things are looking up though, thanks.

    I'll keep testing.
     

    Attachments

    • Client.zip
      350.7 KB · Views: 0
    • Server.zip
      2.5 MB · Views: 0

    henso

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 16, 2012
    2,323
    809
    Home Country
    Denmark Denmark
    Country flag
    I have noticed now a lot of the time that going back to the home screen from the major plugins and returning, there seems to be a delay.
    That's the forced delay I was talking about. I don't know if that can be avoided, though. It seems the database queries required for that are slow.
     

    Timhoh1234

    Portal Pro
    September 29, 2015
    207
    53
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Thanks a lot for taking this. I just installed the new version and can also report a great improvement at least for the short time testing it. Sometimes I still have to wait longer when opening the share overview. Coming back to home has some delay, but far below 90 seconds for me. I’d say it’s between 10-20 seconds here. I’ll test further ...
     

    Lichloathe

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 25, 2007
    123
    77
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    Interesting.
    I am noticing the delay when returning into a plug-in after returning to home.
    Just a thought though, do I have a different case as I have 28 shares listed in configuration?
    I do remember that during a previous version install I chose to test the problem with less sources and thought the delays were decreased.
     

    Timhoh1234

    Portal Pro
    September 29, 2015
    207
    53
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Interesting.
    I am noticing the delay when returning into a plug-in after returning to home.
    Just a thought though, do I have a different case as I have 28 shares listed in configuration?
    I do remember that during a previous version install I chose to test the problem with less sources and thought the delays were decreased.
    I’ve only 6 sources, so that’s of course a difference. I could assume that more sources mean more access activities in the background, so longer delays. However I had/have the long delays also with a few sources, so there are other contributors.
    I could assume it’s a mixture of number of sources, number of media items and something else in the unknown fog ;)
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,877
    5,539
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    Hey, can you say on wich build i can apply these changes?

    Envoyé de mon LG-H870S en utilisant Tapatalk
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,877
    5,539
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    @ge2301
    i have delay up to 2-3 second for enter in audio section, big difference with 7/8 seconds previously.
    i will test to import my video section too, i remember the effect was more present after importing audio & video section
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,877
    5,539
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    sorry @ge2301 this don't improve times when i have video imported, délay is 10 seconds > 15 seconds to display audio list items. (1079 items to display )
     

    ge2301

    Lead Design MP2
  • Team MediaPortal
  • January 11, 2014
    7,383
    2,639
    Stuttgart
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    sorry @ge2301 this don't improve times when i have video imported, délay is 10 seconds > 15 seconds to display audio list items. (1079 items to display )
    Thanks for testing anyway. For others including me it helps. We have several root causes overlapping leading to the delay. For you the number of media items seems dominant, so the changes help at other areas.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    MP1 MP2 1.25.0 All Cards Busy DE
    If you use the search facility of this web site and search for "all cards busy", you will find numerous threads relating to this problem (so there is probably more than one cause). Your symptoms (one tuner working, others not working for simultaneous use) suggest that you have setup only one tuner (so TV Server can use only one...
    If you use the search facility of this web site and search for "all cards busy", you will find numerous threads relating to this...
    I have two video cards both capable of recording two tv channels However if I try to record a program and watch another station...
    Replies
    1
    Views
    651
    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    I've just upgraded the motherboard, CPU, ram, boot drives and PSU in my TV Server (always on), and am now having intermittent...
    Replies
    8
    Views
    834
    Is it possible to install this new MP Server simultaneously to the "normal" Server? Then i can switch between this two Versions. For testing with the new and for regular operation with the standard version. And this is my first configuration with more clients. In the past i only have one client with double Tuner. (Only the Cine...
    Is it possible to install this new MP Server simultaneously to the "normal" Server? Then i can switch between this two Versions...
    Hello, now i have installed the second MP2 Client and connected it to the MP2-Server. When i start the TV on one of the two...
    Replies
    10
    Views
    808
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system hdd and decided it was time for a clean install anyway. Other hardware (C2D, 8 Gb ram, no tv cards - IP only) unchanged. Was running an earlier Win10 version with MP 1.24 which had been updated for years...
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system...
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system...
    Replies
    0
    Views
    270
    I just found this: On the German page of the PCTV application (only on the German page and not on the driver pages :rolleyes:): TVC 6.4.8 Download (pctvsystems.com) My English translation: I didn't test it because I already switched to another TV card (so I found this piece of information to late) but maybe this can help others...
    I just found this: On the German page of the PCTV application (only on the German page and not on the driver pages :rolleyes:)...
    Hello Yesterday, I updated my computer running MediaPortal Client and TVServer (and also occasionally providing another laptop...
    Replies
    13
    Views
    3K
    Top Bottom