[M. #4441 ] RTSP Issue AAC Audio codec (French Provider : FREE )

Discussion in '1.3.x' started by azzuro, May 12, 2013.

  1. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,422
    Likes Received:
    2,503
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,166 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    JIRA MP1-3120

    hi Owlsroost
    TEST FOR RTSP : used MP 1.4 Pre Release from today



    2 things :

    1. AAC don't décoded and video is slow by IPTV -> In Mantis #4441- http://mantis.team-mediaportal.com/view.php?id=4441
    https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-3120
    i have bug with AAC codec when use TV codec for play TS files from Internet provider. / you can reproduce this in Myvideos
    When option for play TS files with Vidéo Codec is checked, no problem !


    Dump TV serveur.rar :
    Zip files with 3 TS vidéo High / Med bitrate AVC + AAC (bug)
    Normal AVC + MPEG Lay 2 (work)
    tested with tsreader 73 on singleseat

    orginal post : https://forum.team-mediaportal.com/...-iptv-source-filter.96726/page-44#post-991113

    2. Bug has own thread : https://forum.team-mediaportal.com/threads/rtsp-issue-radio-multi-seat-french-provider-free.118944/

     

    Attached Files:

    Last edited: August 14, 2013
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    These bugs should be in their own bug report threads - this thread is for feedback on the TsReader.ax dev versions, these may not be TsReader.ax problems (and they will get lost in this 80+ page thread....)

    Tony
     
    • Agree Agree x 1
  4. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,422
    Likes Received:
    2,503
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,166 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
  5. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    The files play OK using TsReader.ax + DivX AAC audio decoder + MS DTV-DVD video decoder (or PDV11 video decoder) in GraphStudio, so this is a decoder problem.

    (LAV audio + LAV video => green screen + no audio on my system, using both LAV splitter and TsReader.ax)
     
  6. tourettes
    • Team MediaPortal

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    LAV splitter + LAV audio decoder combo plays the file correctly here, so it could be an issue with TsReader.
     
    Last edited: May 12, 2013
  7. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,422
    Likes Received:
    2,503
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,166 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Yes, seems to be tsreader bug, because i have tested all relation with LAV

    Tested with graphstudio, Ts is played fine With LAV Codec / splitter, only Tv Codec don't work and the only thing we can't change is Tsreader.
     
  8. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    OK - I can reproduce the problem with TsReader.ax + LAV audio decoder. Using DivX (or Mainconcept) AAC decoders works OK, so that is a solution for now.

    This isn't a new problem - v0.5.63 (MP 1.3 version) also has the problem - so I'll just put it in Mantis for now.

    I've had a play around with the code, but no real clues as to exactly what's wrong (audio pin PMT info looks OK in GraphStudio etc) - it's 'raw' AAC rather than LATM AAC, but I've got other test files using that and they play OK....

    No real idea from the logs about that problem - I suspect it's more likely to be the server end because it looks like TsReader.ax is not receiving data sometimes.
     
  9. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    • Like Like x 2
  10. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,422
    Likes Received:
    2,503
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,166 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Last edited: May 13, 2013
  11. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Bug (2) should be a separate thread - I don't think it is related to Bug (1) (and it's confusing to have two bugs in one thread)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!