MCE remote green button doesn't work

Discussion in 'General Support' started by hype, November 22, 2013.

  1. hype

    hype Portal Pro

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi,

    I've had the green button working for almost 2 years but suddenly my antivirus thought it had to delete something so now it doesn't work anymore.
    I can't remember what I did to get it working. It had something to do with a .bat-file? Or replacing the ehshell.exe?



    I tried disabling the media center services and autostart MPTray through Mediaportal settings but it still doesn't work.
    When I hit the green button nothing happens, not even an error message.

    Any suggestions?

    I'm using MediaPortal 1.5
     
    Last edited: November 22, 2013
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. hype

    hype Portal Pro

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
  4. JJDoherty
    • Premium Supporter

    JJDoherty MP Donator

    Joined:
    July 10, 2013
    Messages:
    138
    Likes Received:
    20
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Dublin
    Ratings:
    +50 / 2
    Home Country:
    Ireland Ireland
    Show System Specs
  5. hype

    hype Portal Pro

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I already read this section, disabled the services and activated MPTray, but absolutely nothing happens when I press the green button.
     
  6. JJDoherty
    • Premium Supporter

    JJDoherty MP Donator

    Joined:
    July 10, 2013
    Messages:
    138
    Likes Received:
    20
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Dublin
    Ratings:
    +50 / 2
    Home Country:
    Ireland Ireland
    Show System Specs
    Sorry, that simply worked out of the box for me. Did you read over the trouble-shooting section at the bottom of that page?

    I've also found this, https://forum.team-mediaportal.com/threads/green-button-not-working.82880/ if it's any use to you. My understanding of it is that if your remote is not a "true" MCE remote then the built-in green button solution may not work but there is a work-around using the ehshell.exe file, which you also mentioned. Again, hope this helps...
     
  7. hype

    hype Portal Pro

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Thank you!
    I couldn't find that thread with that special ehshell.exe anymore. With this file everything works!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!