MediaPortal Audio renderer - better video playback quality | Page 46

Discussion in 'General Development (no feature request here!)' started by tourettes, July 12, 2010.

  1. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Re: AW: MediaPortal Audio renderer - better video playback quality



    Audio client was not initialized. Does that happen as well with the version 7? It could have something to do with the threading changes in version 8, didn't see any starting... but no code around so hard to say if there is just some logging missing or my memory is playing some tricks.

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Re: AW: Re: AW: MediaPortal Audio renderer - better video playback quality

    I would say it is system related (at least it is not HW related, or shouldn't be in any case).

    Symbols would help, but it would require compiling a debug binary as well to get all the benefits. I'll try to remember to provide those at some point, but since the registering code pretty much the same that all DS filters use (from baseclasses) I would say it is some issue with the OS install. btw. since the filter is compiled with VC2008 SP1 it shoudn't be trying to use the VS2010 provided C++ DLL...
     
  4. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    DirectSound works on some level, but I haven't actively developed it so it might work and has most likely some random issues (like the silent after pause). The log contains lot of "no sampled available" errors, which is a known issue. Code is polling just too often to try to get few bytes to fill in the buffer (at least I think so, but since I haven't written and only touched a bit the DirectShow rendering code it is hard to say).
     
  5. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Re: AW: MediaPortal Audio renderer - better video playback quality

    Is the MP audio renderer even connected in the graph when the demote desktop is in use? :) But in any case the 24 bit issue was previously caused by odd error that ATi drivers gave, after the stream switch the drivers was just reporting a general error (that wont help a bit :().

    With ATi % 24 bit I would wait the rsampling feature to be available, prolly I'll hardcode the ATI HW to always be threated as broken when it comes to 24 bits and then provide 32 bit to the drivers (as long as there is the driver limitation in place).
     
  6. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
  7. red5goahead
    • Premium Supporter

    red5goahead MP Donator

    Joined:
    November 24, 2007
    Messages:
    695
    Likes Received:
    96
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software engineering
    Location:
    Italy, North West
    Ratings:
    +144 / 1
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
  8. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: MediaPortal Audio renderer - better video playback quality

    tourettes
    where to get the older version 0.7?
     
  9. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
  10. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: MediaPortal Audio renderer - better video playback quality

    Same with v0.7 and also the same with WASAPIExclusive set to 0.
     
  11. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Re: AW: MediaPortal Audio renderer - better video playback quality

    The error itself id no magic - audio client was not initialized when we asked to start() it. But why that hapens?

    Code (Text):
    1.  
    2.   Log("WASAPIRenderer::CheckAudioClient");
    3.   LogWaveFormat(pWaveFormatEx, "WASAPIRenderer::CheckAudioClient");
    4.  
    Somehow the 2nd line is just not executed? I have no clue what happens there, so either you need to debug the issue or I need to add more logging (althou I see why it would help since the two lines where the 1st one executes correctly are both logging :)).
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!