MediaPortal doesn´t restart when resuming from Standby (1 Viewer)

Ragendorf

Portal Pro
March 24, 2008
531
42
Braunschweig
Germany Germany
Hey Simone,

it occures a new Error.

"Objekt erwartet". Do you need the complete Error Message?

--Jens--
 

Ragendorf

Portal Pro
March 24, 2008
531
42
Braunschweig
Germany Germany
It looks like 75% are done.

The new Script doesn´t throw an Exception and MediaPortal is ended after Standby, but it don´t restarts.

Think youre on a good way.

:D

--Jens--
 

chemelli

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    please try it manually from a cmd.exe:

    Code:
    cscript restart.vbs
    If it works, try running "cscript /H:CScript" and then double click on it again. This should switch the default interpreter from Wscript to Cscript.

    Also report what version of Cscript/Wscript you are running.

    Simone
     

    seco

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • August 7, 2007
    1,580
    1,236
    Finland Finland
    Country flag
    With "cscript restart.vbs" MP disappears, but the process is not killed and MP doesn't start up.

    I have to reboot to get rid of MediaPortal.exe process

    Same goes with "cscript /H:CScript" and then "restart.vbs"

    Windows Script Host Version 5.7
     

    chemelli

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    With "cscript restart.vbs" MP disappears, but the process is not killed and MP doesn't start up.

    I have to reboot to get rid of MediaPortal.exe process

    Same goes with "cscript /H:CScript" and then "restart.vbs"

    Windows Script Host Version 5.7
    Disappears but is not killed ? Interesting behaviour

    What about using "Wscript restart.vbs" ? And if it works try also "cscript /H:Wscript" and then "restart.vbs"

    Simone
     

    seco

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • August 7, 2007
    1,580
    1,236
    Finland Finland
    Country flag
    I noticed that I don't have to restart MP anymore after standby so I stopped trying to get this script working.

    Killing MP process has always (like since 0.2.3) been problematic for me in both XP and Vista, many times when kill MP through task manager the MediaPortal.exe process stays but MP disappears, and only way to get rid of the process is a reboot. And when the process is jammed, Windows shutdown takes VERY long, I don't know why this is.
     

    tamvegas

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 20, 2008
    169
    30
    Las Vegas, NV
    United States of America United States of America
    I don't know anything of the scripting etc, but I had the same behavior a week ago on MP 1.0.
    MP icon and process would not shut down. Had to reboot.

    Turns out it was a plugin that caused the behavior. XMSharp.
    XMSharp always appeared to work perfectly except there would be no audio of the stations. After I removed the plugin, MP comes back from standby beautifully!

    Don't know if this applies but the locking of MP in process made me think I'd post it.

    In fact, after setting the TVServer to re-initilize on resume my wake-up times got much shorter. Literally 5 seconds after hitting power, my screens there and within 15 everything is useable. Surprised the heck out of me.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A MediaPortal crash (and restart) on LiveTV after Windows Update (Sep 2020) driver update for Intel HD Graphics 4600 General Support 0
    A VideoDatabaseV5.db3 lock not released on shutting down PC from MediaPortal Installation, configuration support 0
    ajs [News] MediaPortal 1.26 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    M Add Radio channels and EPG to Mediaportal xmlTV 2
    Symphy Version 0.2.9.0 for MediaPortal 1.25 ASIO music player 0
    doskabouter Installing mediaportal MediaPortal 1 3
    A Mediaportal Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 48
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Similar threads

























    Top Bottom