MediaPortal/MP Configuration crashes after update (1 Viewer)

yahoodee

MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 17, 2006
    64
    6
    Frankfurt am Main
    Germany Germany
    Country flag
    Hi,

    I updated my MP 1.2 stable single-seat-setup to 1.21 pr yesterday. I remember that I waited for a long time that the installer finishes the update when i recognized that there was an out-of-focus message-box saying something about "file not found". after clicking it away, the system restarted some moments later, and i dont know why.

    In the eventlog i found an entry about this saying that tvserver initiated the reboot. There was no evententry indicating a crash of windows/blue screen. I dont have the detailed eventlog entry anymore because of watchdog cropped my logs. (is there a backup?)​

    After that I was not able to start MP or MP-Config. It seems to crash that early, that even MP logging didn't start. An update-reinstallation doesnt fix it either. I did not try a clean installation until now.

    This system, with that particular OS installation is running since 2014 and only got updated with stable updates every now an then and i never experienced a problem like this.

    Is that a "special" problem only in my setup or a potential error for many upgrading users of 1.2 stable? Can I do something to get it running by keeping my config/plugins?

    Thanks in advance
     

    Attachments

    yahoodee

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 17, 2006
    64
    6
    Frankfurt am Main
    Germany Germany
    Country flag
    Thank you Sebastiii, I tried what you mentioned but it didnt work either. But i just recognized that mp setup is not trying to reinstall the MP client. It looks like it doesnt detect that it is installed. So I tried the third option of the installer: fresh install.
    Thats the point where i run into the "file not found"-error again mentioned in my first post. Actually it says "Invalid File Handle 32" as you can see in the first screenshot.
    So manually removed my mp-client dir and reinstalled it but with the same result.
    after that I used the "download files" option from the installer to run package-mediaportal.exe seperatly so i could see that setup fails when its installing some fonts to the windows dir! (see 2nd screenshot below)

    I think i mixed things up a bit. I am getting the error message everytime i try to reinstall, but mp is now working! so it seems that there were two separate problems?!

    nevertheless we can handle my issues as solved, because i dont see any problems with the failing setup anymore. If you want me to investigate it further because it could be a general issue, please let me know.

    cheers
     

    Attachments

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,557
    10,376
    France
    France France
    Country flag
    Yep invalid file 32 is when font is not copied because already there or blocked and can't be overwritten.
    In final good that you have MP working again :p
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    E [solved] No Live TV in MP2.2 Client - Can TEST Successfully in "MediaPortal 2 TV Configuration" utility General 8
    A MediaPortal is still the best! (At least as far as I know...) MediaPortal 1 Talk 1
    ajs 1.28.0 MediaPortal 1.28 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 39
    K MediaPortal 2.3.1 live tv freezes when inserting a usb memory stick or when mounting an external drive General 8
    C Can't Install MediaPortal 2 On Windows 10 Home General 13
    A mediaportal 1.27 embedded subtitles not working MediaPortal 1 Talk 3
    A MediaPortal Error log issue MediaPortal 1 Talk 26
    gpnash 1.27.0 mediaportal split between two monitors? MediaPortal 1 Talk 8
    Steve.Rayner61 MediaPortal won't start following W10 Update General Support 5
    Scheibes I must leave MediaPortal Team Lounge 2
    V Einstellen von ServusTV zum Aufnehmen provoziert Neustart von Mediaportal TV / Streaming 0
    R MpExtended fails to find MediaPortal TV Server Installation, configuration support 0
    T Madvr with GeForce 30xx - can't play SDR content after playing HDR General Support 26
    ajs 1.27.0 MediaPortal 1 - 1.27 Released! News and Announcements 0
    M TechniSat CableStar HD2 / Windows 10? Und dann natürlich auch unter Mediaportal? TV / Streaming 1
    ge2301 MediaPortal 2.3.2 Release News and Announcements 0
    S mediaportal with headphone General Support 13
    ge2301 MediaPortal 2.3.1 Release News and Announcements 0
    ajs 1.27.0 MediaPortal 1.27 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 2
    T Change tv subtitle in MediaPortal 1.26 Newcomers Forum 12
    T Change tv subtitle in MediaPortal 1.26 MediaPortal 1 Talk 0
    G 1.26.0 Errors when exiting Mediaportal GUI using StreamedMP 3.2.2.0 skin. StreamedMP 0
    S MP2 - V2.3 MediaPortal 2.3 Client stürzt ab - freetype6.dll nicht gefunden General 1
    ajs 1.26.0 MediaPortal 1 - 1.26 Released! News and Announcements 1

    Similar threads

    Top Bottom