MediaPortal SVN-Snapshot:-04-25-2008 22-38h - Revision:18951 (1 Viewer)

parkuhr

Portal Pro
September 2, 2007
357
4
Germany Germany
have installed new svn. tv-server is often crashing. it even not helps, to kill it and restart it.
From your log:
Code:
***** SIGNAL LEVEL: 0, SIGNAL QUALITY: 26 *****
ss2:could not lock tuner
Please make sure your hardware is working and your satellite dish is aligned correctly before you even try any software.
Btw: There's no crash of tvservice at all in your log!?

hi rtv


my hardware is working! it was working all the time. maybe this entry isn t correct, i dunno. why should my hardware not working since i installed new svn? this make no sense. for better understunding what i mean and my bad english, here a short part in german:

also meine hardware hat die ganze zeit funktioniert. das tut sie jetzt mit sehr großer wahrscheinlichkeit auch noch.
hast du vielleicht einmal in erwägung gezogen, das die log meldung falsch ist? man sollte nichts ausschliesen.
so und jetzt nochmal zum grundproblem:


der tv-server stürtzt wie gesagt sehr oft ab. ich bekomme dann die besagte meldung das keine karte frei sei. wenn ich meine karte dann mit progdvb gegenprüfe, funktioniert alles einwandfrei. ich gehe deshalb mal nicht von defekter hardware aus.
wenn ich von einen free2air channel auf einen verschlüsselten sender umschalte, stürzt der tv-server auch ab. dieses verhalten habe ich gestern verifiziert. wenn ich irgendwie helfen kann, eventuell durch neue logs, lass ich es mich bitte wissen.

grüße


parkuhr
 

parkuhr

Portal Pro
September 2, 2007
357
4
Germany Germany
update:

i just startet my htpc and tv server was not startet. this also happens often. like i said, its running not stable.
here are some new logs.
i hope it helps.


greetings


parkuhr
 

Arn01805

Portal Pro
July 31, 2006
206
9
Breda
Netherlands Netherlands
2 remarks:

1> TV-Server imports of old recorded shows makes watching tv-recordings impossible due to the inserted channel ID of "-1" in the recordings table, after changing this manually to an existing channelID the recordings-menu in MP is accessable again. This is a bug in both RC1 and this SVN

2> As mentioned before in this thread, with this SVN, mediaportal is always out of focus on startup. I'm using Vista32.

Other things are running very smooth in this SVN; TV channel switching is fast. Great work guys!
 

Luke Roberts

Portal Pro
August 23, 2007
65
7
48
IJmuiden
Netherlands Netherlands
TV-Server Version: TV Server 1.0 RC1
MediaPortal Version: MP 1.0 RC1
MediaPortal Skin: Default 16:9 Blue
Windows Version: Vista Ultimate ENG 32
CPU Type: Intel Core 2 Quad Q6600
HDD: 2x WD 500GB SATA
Memory: 2GB Corsair DDR2
Motherboard: Asus P5KC
Video Card: Asus 8500GT Fanless
Video Card Driver: Newest nVidia driver
Sound Card: Onboard Realtek HD Audio
Sound Card AC3: Optical Out
Sound Card Driver: Latest Realtek driver
1. TV Card: Floppy DTV v2
1. TV Card Type: DVB-C
1. TV Card Driver: Newest Digital Everywhere driver
2. TV Card: Floppy DTV v2
2. TV Card Type: DVB-C
2. TV Card Driver: Newest Digital Everywhere driver
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: FFDshow
MPEG2 Audio Codec: FFDshow
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider: Multikabel NoordHolland
HTPC Case: Zalman HD160XT Black
Cooling: Zalman CNPS9500A LED
Power Supply: Aopen Silent 350W
Remote: Sony RMAX4000
TV: Sony KDL-40W2000 @ 1080P
TV - HTPC Connection: DVI to HDMI


Running Vista Ultimate 32 bits, I also have the out of focus issue when MP starts up. Just like others mentionned, I don't want force MP to allways be on top, as I like to open a browser on top of live TV every now and then.

For the rest this is a very stable build. THANKS!

Luke
 

jaysonp

Portal Member
January 4, 2008
16
0
I have a problem ever since installing RC1 on both my computers. When I fast forward Divx movies the first speed plays the audio as well so it sounds like the chipmunks. This has never happend until I installed the RC1 package.
 

HomeY

Test Group
  • Team MediaPortal
  • February 23, 2008
    6,465
    4,631
    45
    ::1
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Just installed the new SVN for RC1 and i must say that all went very well :)

    Looks like the changing TV channels improved again and is faster then the previously release.

    3 things i'm running into:

    1. Startup of MP seems amazingly slow. During startup screen it seems to hang on the "Starting Plugins..." message. That lag/hang takes about 1 minute and then it starts MP.

    2. I'm missing DScaler Audio Decoder Filter in MP Config (which solved audio (and video) problems on some channels).

    3. I'm having problems mounting files with Daemon Tools. I've tried several DVD's (.ISO/.IMG) and some of them are still working while others just don't mount anymore. When they mount (and start) the menu shows up but when i want to play them, they just hang and give me a black screen.

    I'm not sure if this is and SVN issue or an RC1 issue.

    Curious if others are experiencing the same problems.

    Any idea what can cause that problem? It all worked perfect before.

    ** EDIT **

    Forgot to mention that the swithing of the radio channels is WAY WAY WAY better. Starting the channels is instantly now (wasn't before) and switching is almost directly. Great job :)
     

    stefancrs

    Portal Pro
    November 9, 2007
    82
    3
    Sweden Sweden
    Heh, I've now found a new issue. TV Server finds my channels just fine, previewing them works just fine, it seems the EPG grabbers are doing their job when looking at the logs, but...

    On the client (single-seat btw) I can watch TV and change channels just fine (even if the changes takes quite some time), but I get no EPG, no channel listing (!!!), no info for current watched show etc.

    Any ideas what to look for? Since I've seen no-one else mentioning the same thing I guess it's probably something on my end of things, but it was like this from clean install (now I've of course tried to find the error and installed a few plugins, so it's not entirely clean any more).

    I'd be happy to post any logs etc, iirc, I had quite a lot of null exceptions in the main MP one.... Would it be enough to just clear the logs, start up MP and go into the channel list in MyTV or something?
     

    tobse

    Portal Member
    November 4, 2006
    11
    0
    120
    Hi,

    Since Mediaportal RC1 I don't get the ignore option for overlapping recordings. This is espacially annoying if they overlap only by some minutes. Or if I want to resolve the issue afterwards by setting the default time after recording to zero. I tried switching the mode of Conflicts manager from fast to others but it always was switched back to fast after reopening tvservice configuration program. Afterwards I disabled the plugin. The same result I always get the overlapping message but can't choose to ignore the overlapp.

    by the way: How is this plugin (conflicts manager) involved in this? I don't see an effect when disabeling it.

    Thx for your great work!

    tobse
    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 0.2.3.0 RC2
    MediaPortal Skin:
    Windows Version: Windows XP SP 2
    CPU Type: AMD Athlon X2 (one core deactivated)
    HDD:
    Memory: 2 Gigabyte
    Motherboard: Asus A8N Premium
    Video Card: ATI X1600
    Video Card Driver:
    Sound Card:
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card:
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:


    => Doesn't anyone has a comment or idea to this? Can someone at least tell me if this functionality is from MediaPortal / TVServer or ConflictsManager? So I can make a proper Bug entry. Thx
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    tobse, i will check this later but due to many reports to follow & test it will take some time(this has worked before but since many reports that it doesn't there could be something wrong)
    Have patience ;)

    Regards
    Roy
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 41
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Rob Hexenmeister Mediaportal Properties #plot etc... General Support 3
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    S [solved] access the desktop without leaving mediaportal General Support 5
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    T MediaPortal Extensions Manager Fehlermeldung bei Installation einer Erweiterung Installationsprobleme? 1
    geotwticher TV Guide EPG Grabber for Australia 2020 RIP freepg.tv General 4
    azzuro [News] MediaPortal 1.24 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    M.Hulot Warum Blu-ray-Menü nicht anwendbar bei MediaPortal? Allgemeines Supportforum 5
    Similar threads

























    Top Bottom