MediaPortal SVN-Snapshot:-10-02-2008 19-45h - Revision:20372.rar (1 Viewer)

WideView

Portal Member
August 1, 2008
24
1
Country flag
Black screen

While going from a HDTV channel to another HDTV channel the screen went black. I was not able to go back to the main menu (only black screen). To go back to normal I had to close MediaPortal with the alt+F4 key command. Never had this with previous SVN builds.

There are lot of DirectX errors in the MediaPortal.log file, starting at 2008-10-05 13:10:56.509600. The attached evr.log contains a lot of ProcessOutput failed errors.

And the system event log:
Code:
5-10-2008 13:03:19;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:03:19;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:05:13;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:05:48;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:05:48;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:05:49;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:09:31;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:09:42;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:09:43;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:10:51;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:10:52;"atikmdag";"DVD_OV";"Information";"UVD Information";"1073804288"
5-10-2008 13:10:58;"Display";"(0)";"Warning";"Beeldschermstuurprogramma atikmdag reageert niet meer en is hersteld.";"4101"
Hope that someone can have a look into this.
 

nschoot

Portal Pro
July 29, 2007
70
0
I still have the standby problem: MP won't go into suspend more than one time. Reproduction:
1. Enable PowerScheduler in both server and client. Both set to Forced Shutdown
2. Start MP
3. Press standby -> PC suspends
4. Press resume -> PC resumes. MP continues to work
5. Press standby again -> nothing happens.
 

nschoot

Portal Pro
July 29, 2007
70
0
Second problem: Somehow TVServer can't tune to any non FTA channels anymore. For this build I uninstalled TVServer and dropped the database/rescanned channels. Althought it finds all channels, I see things like this in my log:

Code:
2008-10-06 09:08:06.234375 [13]: card: WaitForTimeShiftFile - start of the video & audio is seen
2008-10-06 09:08:06.453125 [13]: user:mediacenter card:1 sub:0 add stream:C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\timeshiftbuffer\live1-0.ts.tsbuffer
2008-10-06 09:08:06.453125 [13]: RTSP: start streamer
2008-10-06 09:08:06.453125 [RTSP Streaming thread]: RTSP: Streamer started
2008-10-06 09:08:06.453125 [13]: RTSP: add stream stream1.0 file:C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\timeshiftbuffer\live1-0.ts.tsbuffer
2008-10-06 09:08:06.453125 [13]: Controller: StartTimeShifting started on card:1 to C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\timeshiftbuffer\live1-0.ts.tsbuffer
2008-10-06 09:08:06.546875 [16]: Controller: DoSetChannelStates for 28 channels
2008-10-06 09:08:30.421875 [13]: Controller: TimeShiftingWouldUseCard Nederland 2 7
2008-10-06 09:08:30.421875 [13]: Controller: find free card for channel Nederland 2
2008-10-06 09:08:30.421875 [13]: Controller:   got 1 tuning details for Nederland 2
2008-10-06 09:08:30.421875 [13]: Controller:   channel #1 DVBC:tv:Home Nederland 2 Freq:276000 ONID:1000 TSID:10 SID:10002 PMT:4B0 FTA:False LCN:10000 SymbolRate:6875 Modulation:Mod64Qam 
-----> 2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:    card:1 type:DvbC is tuned to same transponder no CA present
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:    card:1 type:DvbC is available priority:2 #users:0 same transponder:True
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:    card:2 type:RadioWebStream cannot tune to channel
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller: found 1 available
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller: StartTimeShifting Nederland 2 7
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller: find free card for channel Nederland 2
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:   got 1 tuning details for Nederland 2
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:   channel #1 DVBC:tv:Home Nederland 2 Freq:276000 ONID:1000 TSID:10 SID:10002 PMT:4B0 FTA:False LCN:10000 SymbolRate:6875 Modulation:Mod64Qam 
-----> 2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:    card:1 type:DvbC is tuned to same transponder no CA present
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:    card:1 type:DvbC is available priority:2 #users:0 same transponder:True
2008-10-06 09:08:30.437500 [13]: Controller:    card:2 type:RadioWebStream cannot tune to channel
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: Controller: found 1 available
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: card: CardTune 1 Nederland 2 mediacenter:1:-1
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: card: Tune 1 to Nederland 2
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: card: user: mediacenter:1:0 tune DVBC:tv:Home Nederland 2 Freq:276000 ONID:1000 TSID:10 SID:10002 PMT:4B0 FTA:False LCN:10000 SymbolRate:6875 Modulation:Mod64Qam
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: dvbc: Tune:DVBC:tv:Home Nederland 2 Freq:276000 ONID:1000 TSID:10 SID:10002 PMT:4B0 FTA:False LCN:10000 SymbolRate:6875 Modulation:Mod64Qam
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: dvb:Submiting tunerequest Channel:Nederland 2 subChannel:0 
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: dvb:using existing subchannel:0
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: dvb:Submit tunerequest size:1 new:0
2008-10-06 09:08:30.453125 [13]: subch:0 OnBeforeTune
(full logs attached)

It did work before (build before last weekly is the one I installed last) and when I start a different TV viewer (like DVBViewer) I CAN see all channels (even HD). So nothing wrong with my hardware IMHO...

Also I noticed that it doesn't seem to pick up any EPG data, not even for the FTA channels.

Hope this helps.
 

Spaldo

MP Donator
  • Premium Supporter
  • May 7, 2008
    495
    12
    FlashFXP Development Team
    Hello,

    I have been using the SVN's after gamejester joined the Dev team :)

    I have the program set so that it starts on boot and it has been crashing 1 out of 2 times as soon as it loads.

    Attached are the logs of the last crash... Please have a look to see if we can stop this, because it is very frustratitng.

    Thanks for your efforts, I will continue to use the SVN's and test any issues.
     

    robyf

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 20, 2005
    1,076
    278
    49
    Bolzano
    Italy Italy
    Hi Guys,

    i have found a bug, if the sound option "preferred AC3" is set, MP ignore this or don't know what to do.
    I have to change the audio stream manually to AC3.



    Can someone confirm this bug? :D

    I can confirm.
     

    Marvman

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 14, 2007
    1,163
    735
    Bavaria
    Germany Germany
    @tester2k7 & robyf does it make any difference if you also check the "prefer audiotype over language" setting?

    //johnzered
    Damn dude, thats it, i was so f*#king blind :-D :D:D:D

    Ok, the solve is to check both checkboxes.
     

    Spif

    Portal Member
    January 10, 2006
    29
    0
    Falun
    Sweden Sweden
    Hi.

    I get the error below when using this TvServer svn-release. I checked the install package and wintv-ci.xml does not seem to be there. Does anyone else have this problem or is it just me. :)

    2008-10-06 21:53:55.037561 [5]: Exception :confused:ystem.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\WinTV-CI.xml'.
    File name: 'C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\WinTV-CI.xml'
    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)
    at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize)
    at System.Xml.XmlDownloadManager.GetStream(Uri uri, ICredentials credentials)
    at System.Xml.XmlUrlResolver.GetEntity(Uri absoluteUri, String role, Type ofObjectToReturn)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.OpenUrlDelegate(Object xmlResolver)
    at System.Threading.CompressedStack.runTryCode(Object userData)
    at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
    at System.Threading.CompressedStack.Run(CompressedStack compressedStack, ContextCallback callback, Object state)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.OpenUrl()
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
    at System.Xml.XmlLoader.Load(XmlDocument doc, XmlReader reader, Boolean preserveWhitespace)
    at System.Xml.XmlDocument.Load(XmlReader reader)
    at System.Xml.XmlDocument.Load(String filename)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.AddWinTvCIModule(IBaseFilter captureFilter)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.AddBDARendererToGraph(DsDevice device)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.AddAndConnectBDABoardFilters(DsDevice device)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDVBT.BuildGraph()
    Exception :Could not find file 'C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\WinTV-CI.xml'.
    site :Void WinIOError(Int32, System.String)
    source :mscorlib
    stacktrace: at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)
    at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize)
    at System.Xml.XmlDownloadManager.GetStream(Uri uri, ICredentials credentials)
    at System.Xml.XmlUrlResolver.GetEntity(Uri absoluteUri, String role, Type ofObjectToReturn)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.OpenUrlDelegate(Object xmlResolver)
    at System.Threading.CompressedStack.runTryCode(Object userData)
    at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
    at System.Threading.CompressedStack.Run(CompressedStack compressedStack, ContextCallback callback, Object state)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.OpenUrl()
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
    at System.Xml.XmlLoader.Load(XmlDocument doc, XmlReader reader, Boolean preserveWhitespace)
    at System.Xml.XmlDocument.Load(XmlReader reader)
    at System.Xml.XmlDocument.Load(String filename)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.AddWinTvCIModule(IBaseFilter captureFilter)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.AddBDARendererToGraph(DsDevice device)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.AddAndConnectBDABoardFilters(DsDevice device)
    at TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDVBT.BuildGraph()
     

    User 04

    Portal Pro
    April 14, 2008
    125
    21
    Cannto confirm, loads up in the same time as previously. In a quick check to SVN change log there shouldnt be anything that causes the slow startup.

    Please try again with the previous SVN version, maybe there is something in the system that is causing the slowdown (like broken virus scanner).

    On my Office PC


    Starting up MP when computer is already running, varies between 05 and 15 seconds.

    Starting computer from cold, with MP set to Autostart on Windows startup;

    Total Time 2 minutes 46 seconds, includes 58 seconds for MP startup. Only tried this once, I think this was an example of a slower time, depends how long it takes to start the TV Server.

    Also going in and out of Hibernation seems to be working well, even without assistance, however, have not tried it on my HTPC yet.



    Office Computer, a Coolermaster 690 chassis using;

    Windows XP with Service Pack 3

    Asus M3A78-EH AM2+ AMD780G HT5200

    AMD Athlon™ 64 6000+AM2 Processor Retail Dual Core AM2

    DDR2 2048MB(2x1G)PC6400 800Mhz Blue Heatspreader 4-4-4-12 G.Skill

    Asus GF9500 512M Magic PCIE2.0 DVI-I HDCP HDMI

    Creative X-Fi Xtreme Audio Retail

    X-Sonic SIL3124 32 Bit SATA2 Raid PCI Card (2xeSATA/2xSATA)

    Dvico FusionHDTV DVB-T Dual Digital 4, green pcb card and MediaPortal RC2, SVN 10-02-2008, 19-45-Rev20372.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    T Madvr with GeForce 30xx - can't play SDR content after playing HDR General Support 25
    high 1.27.0 MediaPortal 1 - 1.27 Released! News and Announcements 0
    M TechniSat CableStar HD2 / Windows 10? Und dann natürlich auch unter Mediaportal? TV / Streaming 1
    ge2301 MediaPortal 2.3.2 Release News and Announcements 0
    S mediaportal with headphone General Support 13
    ge2301 MediaPortal 2.3.1 Release News and Announcements 0
    ajs 1.27.0 MediaPortal 1.27 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 2
    T Change tv subtitle in MediaPortal 1.26 Newcomers Forum 12
    T Change tv subtitle in MediaPortal 1.26 MediaPortal 1 Talk 0
    G 1.26.0 Errors when exiting Mediaportal GUI using StreamedMP 3.2.2.0 skin. StreamedMP 0
    S MP2 - V2.3 MediaPortal 2.3 Client stürzt ab - freetype6.dll nicht gefunden General 1
    ajs 1.26.0 MediaPortal 1 - 1.26 Released! News and Announcements 1
    T Neuer MediaPortal Rechner Barebones/PC-Systeme/Kaufberatung 2
    morpheus_xx [News] MediaPortal 2.3 Release News and Announcements 4
    G Anyone else having issues with MC2XML? (not a Mediaportal issue) General Support 3
    A MediaPortal crash (and restart) on LiveTV after Windows Update (Sep 2020) driver update for Intel HD Graphics 4600 General Support 12
    A VideoDatabaseV5.db3 lock not released on shutting down PC from MediaPortal Installation, configuration support 0
    ajs [News] MediaPortal 1.26 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    M Add Radio channels and EPG to Mediaportal xmlTV 3
    Symphy Version 0.2.9.0 for MediaPortal 1.25 ASIO music player 2
    doskabouter Installing mediaportal MediaPortal 1 3
    A Mediaportal Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1

    Similar threads

    Top Bottom