MediaPortal2 TV Config Error on Install (0x80004005) (1 Viewer)

Mike_P15

Portal Member
August 23, 2011
5
0
Country flag
I'm trying to install Mediaportal2 and configure a TV card - Hauppauge WinTV-SoloHD.

I've installed Mediaportal 2.
I've installed the tuner and WinTV 10 that it comes with. The tuner works fine.
When I try to run the MediaPortal 2 TV Configuration it errors with 0x80004005 - Failed to startup tvserviceSystem.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): An attempt was made to acess a socket in a way forbidden by its access permission 192.168.1.100:31456.

I've uninstalled Mediaportal 2, run CCCleaner and its registry checker, and reinstalled - still the same problem.

Any suggestions appreciated please.
Error message and logs attached.

Thanks
Mike
 

Attachments

Dementia Dog

Portal Member
January 15, 2020
16
2
61
United States of America United States of America
Country flag
Perhaps try uninstalling WinTV. I'm still trying to sort out MP2 myself, but I seem to recall having issues when WinTV was installed.
 

TLD

Portal Pro
October 26, 2007
674
107
Rainy Washington
United States of America United States of America
Country flag
When you uninstall Win TV it will uninstall the driver for your card but you can download the driver alone from the Hauppauge support web page.
 

morpheus_xx

Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,593
    7,055
    Germany Germany
    Country flag
    I checked you log files and can't see any obvious errors. Please first enable debug logging (see here) and then restart MP2-Server, try TV Configuration and then collect new log files.

    Ah, and one hint: from your Windows event log it looks like you have an antivirus solutions installed (NortonSecurity). This can lead to problems, like firewall part is blocking access. I highly recommend to stop all of such software before trying again.
     

    Mike_P15

    Portal Member
    August 23, 2011
    5
    0
    Country flag
    Hi morpheus_xx

    Thanks for getting back to me.

    This time I:
    • Stopped & restarted MP2-Server service
    • Enabled verbose logging
    • Disabled Norton
    • Ran MediaPortal 2 TV Configuration
    But I got the same error.
    Error message & log files attached.

    With Norton re-enabled it still fails. I checked the security log and there's nothing reported.

    Thanks
    Mike
     

    Attachments

    Last edited:

    morpheus_xx

    Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,593
    7,055
    Germany Germany
    Country flag
    Still nothing obvious :(

    I see you have multiple network connections?
    [2020-05-20 19:30:54,815] [6833 ] [TVService] [INFO ] - Controller: local ip address:10.6.3.234
    [2020-05-20 19:30:54,816] [6833 ] [TVService] [INFO ] - Controller: local ip address:192.168.1.100

    Could you try to disable the first one for testing?
     

    Mike_P15

    Portal Member
    August 23, 2011
    5
    0
    Country flag
    Could you let me know where to do that please?
    I can't see anything obvious for a network controller in device manager or task manager.
    Thanks
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    C Telenet analog-to-digital switch -- manually finding and inputting DVB-C channels in Mediaportal2 General 0
    J [fixed] Importer confused on specific movies with the same title, different years and different NFO's Submit: Bug Reports 3
    HTPCSourcer [News] MediaPortal 2.2.3 Release News and Announcements 0
    J WTV Organizer in MediaPortal2? General 7
    HTPCSourcer [News] MediaPortal 2.2.2 Release News and Announcements 0
    G Mediaportal2 supported formats General 1
    G [solved] How do you delete media in Mediaportal2? General 14
    ge2301 [News] MediaPortal 2 - 2.2 Release News and Announcements 11
    framug [Approved] Fix Irtrans config bug Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 4
    T [solved] Green Button start MP not working....but box ticked in config. General Support 1
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    A 1.24.0 MP config goes very small and unreadable if called from MP with F2 1.24-1.26 Pre Release 0
    badboyxx TV card is listed as unknown in TV-server config General 4
    A FB funktioniert plötzlich nicht mehr korrekt Allgemeines Supportforum 0
    mrbonsen Probleme bei "Preview" in der TV Config TV / Streaming 13
    M Can't run TV config because "target machine actively refused it" General 3
    G Sauvegarder et dupliquer les configs de mp1 et mp2 sur plusieurs pc Support Général 3
    F Config starting, but not showing. Moving Pictures 2
    A "Continuity error..." after updating from Windows 10 1909 to 20H2 General Support 7
    U [Bug] Unhandled Exception on exiting program and occasional system error on starting program Submit: Bug Reports 13
    B 1.26.0 Error Upgrading Data Base (FanArtHandler log) on Holiday implemention ... MP 1.26 Pre Release Fanart Handler 6
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 2
    M 1.25.0 Tv Server Configuration Italian Dvb-t2 test channel preview error Television (MyTV frontend and TV-Server) 8
    G [solved] timeshift error Newcomers Forum 2

    Similar threads

    Top Bottom