[not reproducible] MePo crash after update - Failed to locate assembly 'Bass.net, Version=2.4.10.0

Terra

Portal Pro
August 25, 2009
230
28
Country flag
Hi guys,

I have just updated from 1.3 to 1.4 pre and now MePo and MePo config crash when I try to start them.
The only log that gets written into when I start the configuration is the Configuration.log

Bildschirmfoto 2013-05-18 um 18.00.09.png


Failed to locate assembly 'Bass.net, Version=2.4.10.0, Culture=neutral,....

Configuration.log
Code:
[2013-05-18 17:59:54,822] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Configuration v1.3.100.0 is starting up on Windows 7 [6.1.7600.0]
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Build: 1.3.100.0
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Verifying DirectX 9
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Using Directories:
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Base - C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Log - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Log
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Skin - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Skin
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Language - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Language
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Database - P:\Database
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Plugins - C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Thumbs - P:\Thumbs
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Cache - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Weather - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\skin\Default\Media\Weather
[2013-05-18 17:59:54,838] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Config - C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal
[2013-05-18 17:59:54,853] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Assembly creation time: 14.05.2013 14:10:38 (UTC)
[2013-05-18 17:59:54,884] [Config ] [Config Main] [WARN ] - Thumbs: MediaPortal is using highest quality thumbnail mode
[2013-05-18 17:59:54,916] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Create new standard setup
[2013-05-18 17:59:54,994] [Config ] [Config Main] [INFO ] - SettingsForm constructor
[2013-05-18 17:59:55,040] [Config ] [ConfigSplashscreen] [INFO ] - Version: Application 1.4.0 Pre Release
[2013-05-18 17:59:55,118] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Loading localized Strings - Path: C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Language Culture: en  Language: English Prefix: False
[2013-05-18 17:59:55,134] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Loading strings file: strings_en.xml
[2013-05-18 17:59:55,462] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - ExtendedChars = False:False, StringChars = 0
[2013-05-18 17:59:55,493] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add project section
[2013-05-18 17:59:55,540] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add general section
[2013-05-18 17:59:55,555] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add general volume section
[2013-05-18 17:59:55,571] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add general keyboard section
[2013-05-18 17:59:55,586] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add general keys section
[2013-05-18 17:59:55,602] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add general dynamic refresh section
[2013-05-18 17:59:55,633] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add general startup resume section
[2013-05-18 17:59:55,664] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add gui section
[2013-05-18 17:59:55,711] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add gui language section
[2013-05-18 17:59:55,727] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add gui controls section
[2013-05-18 17:59:55,727] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add gui thumbs section
[2013-05-18 17:59:55,758] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add gui screensaver section
[2013-05-18 17:59:55,774] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add gui file menu section
[2013-05-18 17:59:55,774] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add gui osd section
[2013-05-18 17:59:55,774] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add gui skip steps section
[2013-05-18 17:59:55,820] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add video section
[2013-05-18 17:59:55,867] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add video shares section
[2013-05-18 17:59:55,867] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add video database section
[2013-05-18 17:59:56,086] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add video player section
[2013-05-18 17:59:56,101] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add video zoom section
[2013-05-18 17:59:56,101] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add video extensions section
[2013-05-18 17:59:56,101] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add video views section
[2013-05-18 17:59:56,117] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add video postprocessing section
[2013-05-18 17:59:56,117] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add blu-ray section
[2013-05-18 17:59:56,148] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add blu-ray video zoom section
[2013-05-18 17:59:56,148] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add blu-ray postprocessing section
[2013-05-18 17:59:56,148] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add DVD section
[2013-05-18 17:59:56,164] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add DVD player section
[2013-05-18 17:59:56,179] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add DVD zoom section
[2013-05-18 17:59:56,179] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add DVD postprocessing section
[2013-05-18 17:59:56,179] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add DVD daemon tools section
[2013-05-18 17:59:56,195] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add DVD autoplay section
[2013-05-18 17:59:56,210] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add tv section
[2013-05-18 17:59:56,226] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add tv section
[2013-05-18 17:59:56,257] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add radio section
[2013-05-18 17:59:56,257] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add tv zoom section
[2013-05-18 17:59:56,273] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add tv postprocessing section
[2013-05-18 17:59:56,273] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add tv teletext section
[2013-05-18 17:59:56,288] [Config ] [Config Main] [INFO ] - add music section
[2013-05-18 17:59:56,335] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add music shares section
[2013-05-18 17:59:56,335] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add music database section
[2013-05-18 17:59:56,366] [Config ] [Config Main] [INFO ] - MusicDatabase: Opening database
[2013-05-18 17:59:56,366] [Config ] [Config Main] [INFO ] - using sqlite 3.7.11
[2013-05-18 17:59:56,366] [Config ] [Config Main] [INFO ] - SQLLiteClient: database is remote
[2013-05-18 17:59:56,366] [Config ] [Config Main] [INFO ] - MusicDatabase: Database opened
[2013-05-18 17:59:56,382] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add music import section
[2013-05-18 17:59:56,429] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add music extensions section
[2013-05-18 17:59:56,429] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add music views section
[2013-05-18 17:59:56,429] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add music sort section
[2013-05-18 17:59:56,429] [Config ] [Config Main] [INFO ] -  add music dsp section

The same goes when I start MePo:
Code:
[2013-05-18 18:11:26,609] [Error  ] [BassAudio] [ERROR] - MediaPortal: Unhandled exception occured
[2013-05-18 18:11:26,609] [Log	] [BassAudio] [ERROR] - Exception: System.IO.FileLoadException: Could not load file or assembly 'Bass.Net, Version=2.4.10.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b7566c273e6ef480' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)
File name: 'Bass.Net, Version=2.4.10.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b7566c273e6ef480'
  at MediaPortal.MusicPlayer.BASS.BassAudioEngine.Initialize()
  at MediaPortal.MusicPlayer.BASS.BassAudioEngine..ctor()
  at MediaPortal.Player.BassMusicPlayer.InternalCreatePlayerAsync()
  at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
  at System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData)
  at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
  at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
  at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
  at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()
 
WRN: Assembly binding logging is turned OFF.
To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.
Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.
To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].
  Message: Could not load file or assembly 'Bass.Net, Version=2.4.10.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b7566c273e6ef480' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)  Site  : Void Initialize()  Source : Core  Stack Trace:	at MediaPortal.MusicPlayer.BASS.BassAudioEngine.Initialize()
  at MediaPortal.MusicPlayer.BASS.BassAudioEngine..ctor()
  at MediaPortal.Player.BassMusicPlayer.InternalCreatePlayerAsync()
  at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
  at System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData)
  at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
  at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
  at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
  at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()
Any clue?

thanks
Terra
 
Last edited:

Terra

Portal Pro
August 25, 2009
230
28
Country flag
I found a solution/reason.

I made a fresh install on another computer and compared the bass*dll's in the MediaPortal installation folder. I saw that the "Bass.Net.dll" was 628KB on the fresh install but only 576KB on my updated installation. So I copied all bass*dll's from the PC with the fresh install to the updated PC and now it starts without problems.
It seems the installer did not update those dll's or there was some kind of other issue.
2013-05-18_18-59-06.png
 

twemperor

MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 10, 2010
    103
    18
    Can you post the correct .dll for download? I suppose I could do a fresh install somewhere, but that would save us some time...
     

    twemperor

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 10, 2010
    103
    18
    Yes, I encountered the exact same error upgrading from 1.3 to 1.4RC on windows 8.

    Replacing those bass*.dll files worked for me too!
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,337
    113
    France
    Country flag
    @Terra,

    It seems update process didn't go well :(.

    Can you put in back bad dll and retry using separate installer ? (Note for Team, i'm pretty sure there is a wiki page to explain how to do it lol)

    Go to %temp%\MediaPortal Installation\deploy (after start full installer and close it)
    Install separate installer : package-mediaportal.exe and package-tvengine.exe (if you use TV)

    The update process should be ok and try again :)
     

    Terra

    Portal Pro
    August 25, 2009
    230
    28
    Country flag
    Can you put in back bad dll and retry using separate installer ? (Note for Team, i'm pretty sure there is a wiki page to explain how to do it lol)



    Go to %temp%\MediaPortal Installation\deploy (after start full installer and close it)

    Install separate installer : package-mediaportal.exe and package-tvengine.exe (if you use TV)



    The update process should be ok and try again :)
    I haven't found the Wiki entry but this worked for me. At least now I can be sure that everything was updated in case something else was missing too.

    In the afternoon I was worried I couln't watch the ESC 2013 finals today hehe ;)

    Any log I could help with? Is there an installaton log?
     
    Top Bottom