[confirm] - MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDisplay

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by wonkyd, April 3, 2010.

  1. wonkyd
    • Premium Supporter

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    MediaPortal Version: v1.1.0 Beta + SVN
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: Windows 7 Home Premium
    CPU Type: AMD X2 4200+
    HDD: Seagate 80Gb, Samsung 500Gb, Samsung 1Tb
    Memory: 4GB OCZ DDR2 800Mhz
    Motherboard: Abit A-N78HD
    Video Card: nVidia Geforce 8200
    Video Card Driver: nVidia Forceware 195.62
    Sound Card: nVidia HDMI
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: nVidia HDMI 1.00.00.59
    1. TV Card: Nebula PCI
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver: BDA v1.111
    2. TV Card: Nebula PCI
    2. TV Card Type: DVB-T
    2. TV Card Driver: BDA v1.111
    3. TV Card: FloppyDTV S2
    3. TV Card Type: DVB-S/S2
    3. TV Card Driver: V5.7
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MS DTV Codec
    MPEG2 Audio Codec: FFDshow
    h.264 Video Codec: MS DTV Codec / FFDshow
    Satelite/CableTV Provider: Astra 28.2°E/28.5°E
    HTPC Case: Antec Fusion v2
    Cooling: Scythe Mini Ninja, 1x Noctua Cooling Fan & 2x Noctua 800RPM Case Fans
    Power Supply: Antec 430W
    Remote: Logitech Harmony 525 Universal Remote
    TV: Sony KDL-32U3000
    TV - HTPC Connection: HDMI @ 720p 50Hz

    If I'm watching a TV Channel say BBC ONE and I go into the TV Guide and select BBC TWO to watch the channel changes but the MiniDisplay (IMON VFD) still shows BBC ONE on the display until I enter a menu (OSD or TV Guide etc) when it will update and show BBC TWO.



    If I change channel using the keypad numbers on the remote or use channel up/down then the display updates correctly.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. wonkyd
    • Premium Supporter

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    No-one else able to reproduce this?
     
  4. wonkyd
    • Premium Supporter

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    **Bump**
     
  5. chemelli
    • Premium Supporter

    chemelli Retired Team Member

    Joined:
    September 28, 2006
    Messages:
    6,159
    Likes Received:
    1,126
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Activation Manager - Cloud Services
    Location:
    Trento, Italy
    Ratings:
    +1,127 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    Your installation is not very "clean". Owever I cannot reproduce your issue, and it seems we are suing the same driver:

    Simone
     
  6. wolfi_b
    • Premium Supporter

    wolfi_b MP Donator

    Joined:
    April 10, 2008
    Messages:
    799
    Likes Received:
    38
    Ratings:
    +38 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    • Like Like x 1
  7. wonkyd
    • Premium Supporter

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    I do have a few different plug-ins installed if thats what you mean by "clean". It's been an issue since before 1.0, never got round to reporting it as there were bigger fish to fry at the time.

    I've tried disabling + removing all plug-ins and using various different skins, same problem. Is there anything I can do to narrow down the problem? :D
     
  8. chemelli
    • Premium Supporter

    chemelli Retired Team Member

    Joined:
    September 28, 2006
    Messages:
    6,159
    Likes Received:
    1,126
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Activation Manager - Cloud Services
    Location:
    Trento, Italy
    Ratings:
    +1,127 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    I think the only options are a custom build of the dll or a debug session in VS.

    Nothing I can do in the next 10 days. :sorry:

    Simone
     
  9. wonkyd
    • Premium Supporter

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    That's perfectly ok! Just let me know when you need me to do some testing.
     
  10. wonkyd
    • Premium Supporter

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    If it helps I have noticed the following:

    When the MiniDisplay shows the wrong channel so for example:

    BBC ONE
    BBC NEWS AT SIX

    when I'm watching BBC TWO and it should say:

    BBC TWO
    Horizon

    If I press the i button on the remote control to show the TV/OSD channel info dialogue it will briefly show BBC ONE then flick to show BBC TWO after which the MiniDisplay will show the correct information.
     
  11. wonkyd
    • Premium Supporter

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MiniDisplay - Change channel through TV Guide shows previous channel on MiniDispl

    Hi,

    I don't suppose you have had any time to look into this at all?

    Cheers
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!