[Bug] Minimized Video Playback (1 Viewer)

catavolt

Design Group Manager
  • Team MediaPortal
  • August 13, 2007
    12,957
    9,303
    Lanzarote
    Germany Germany
    Country flag
    AW: Minimized Video Playback

    Hmmm, just tested it. Now there is sometimes a video preview - the first time entering BasicHome the running TV/Video is shown. Entering Videos in list view, nothing is shown (as it should). Going back to BasicHome, now nothing is shown.
    Going to videos and changing layout to Covers or Coverflow (where it is allowed), preview may be shown, but mostly it is not shown. Now it´s very random....
    EDIT: Now I (possibly) found the reason: Opening the action menu displays a flickering overlay, and depending on when action menu is closed, the overlay displays (or not) :confused:
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Re: AW: Minimized Video Playback

    Hmmm, just tested it. Now there is sometimes a video preview - the first time entering BasicHome the running TV/Video is shown. Entering Videos in list view, nothing is shown (as it should). Going back to BasicHome, now nothing is shown.
    Going to videos and changing layout to Covers or Coverflow (where it is allowed), preview may be shown, but mostly it is not shown. Now it´s very random....
    EDIT: Now I (possibly) found the reason: Opening the action menu displays a flickering overlay, and depending on when action menu is closed, the overlay displays (or not) :confused:
    I did reopen the issue. Fix causes some other issues to happen:

    1) start video
    2) press x
    3) go to home screen (video is ok)
    4) go to my videos (overlay is hidden correctly if big icons are used)
    5) go to home -> video is not rendered at all
     

    Dadeo

    Docs Group Manager
  • Premium Supporter
  • November 26, 2006
    5,340
    3,321
    Himalayas, India
    Canada Canada
    Actually I can confirm the issue in 1.1.2 in exactly the case T-Buster first reported. I can also reproduce the error in almost any window and any skin by using the conditions for allowoverlay - i.e. in BlackGlass change the condition in myvideotitle.xml to the same as B3 skins ( <allowoverlay>[facadeview.filmstrip]</allowoverlay>) and you get the same behaviour.

    This also applies to shares view, if the condition does not support facadeview.list then the same issue occurs - the videoframe behaves correctly, but the videowindow (actual playback) does not.

    I have found that using <allowoverlay>player.hasmedia</allowoverlay> does 'workaround' the issue in some cases, which is what tgx did in BlackGlass, but it still does not work if you restrict the overlay to a facade and do not include facadeview.list, at least in all cases I tried.

    Hope that helps debug it.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    L MP Playback Freezes When Unpausing from Minimized Screen General Support 6
    N [not reproducible] Online videos not working at all Submit: Bug Reports 1
    R Bug: Video Folders disappear General Support 11
    Stephen O'Kane [SOLVED] TV Stream stuttering - both Video and Audio Watch / Listen Media 14
    B some music videos stutter Watch / Listen Media 0
    I 1.25.0 Videos in HEVC UHD 2160p don't play good watch/edit Videos 8
    CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 1
    Rob Hexenmeister Skinning Online Videos question OnlineVideos 2
    A [solved] How to Play All Videos in a List watch/edit Videos 3
    O 1.25.0 Codecs and Video Format for PlayStation 2 Codecs, External Players 0
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    I Video Playback Stuttering General Support 45
    B some videos jerky Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
    B MP 2.2.3 Error playing videos from NAS Submit: Bug Reports 2
    T Kurze Tonaussetzter bei Videos und TV Allgemeines Supportforum 1
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    ajs [Proposal] Video embedded cover MediaPortal 1 1
    G [solved] Black Screen on all videos after upgrading to either 1.23 or 1.24 from 1.22 General Support 4
    H random black screen live tv and videos (amended) General Support 0
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    R kein Ton bei TV, Video, Aufnahme, Musik Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    U [solved] Dynamic Refresh Rate for 23fps video Watch / Listen Media 1
    J Debug OnlineVideos, How To? OnlineVideos 1
    A MP2.2.2, understanding movies/videos/tv and WTV recordings. General 16
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    Similar threads

























    Top Bottom