[solved] Moving Picture 97% CPU (1 Viewer)

caveman

Portal Pro
August 2, 2007
219
15
Denmark Denmark
Country flag
When i run Moving picture as standalon, i get a CPU Usage of about 97%

In the log file i get alot like this one:
01-Apr-2019 19:52:06 Debug [ DataProviderManager]: SEARCH: Title='ALAN CARR - TOOTH FAIRY - BBC E -', Provider='imdb.com', Version=3.0.2, Number of Results=1
01-Apr-2019 19:52:06 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://akas.imdb.com/title//releaseinfo, Status=NotFound, Description=Not Found.
01-Apr-2019 19:52:06 Error [ DBField]: Error parsing DBMovieInfo.Year Property: Input string was not in a correct format.

01-Apr-2019 19:52:09 Info [ MovieImporter]: No exact match for ALAN CARR - TOOTH FAIRY - BBC E - 2012-01-05_1.ts
01-Apr-2019 19:52:09 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://webservice.fanart.tv/v3/movies/tt2091628?api_key=4f26c36ab3d97e3a4a0c1e081710e3a6, Status=NotFound, Description=Not Found.
01-Apr-2019 19:52:09 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://api.themoviedb.org/3/movie/70236/images?api_key=cc25933c4094ca50635f94574491f320, Status=NotFound, Description=Not Found.
01-Apr-2019 19:52:09 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://webservice.fanart.tv/v3/movies/tt1700493?api_key=4f26c36ab3d97e3a4a0c1e081710e3a6, Status=NotFound, Description=Not Found.
01-Apr-2019 19:52:09 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://api.themoviedb.org/3/search/...&page=1&language=da&include_adult=False&year=, Status=429, Description=.

Tried to replace the DB with one 14Days old, dosent seem to change the issue.
Running MePo 1.21
Moving Picture 1.8.2.0
 

RoChess

Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,321
    1,812
    Country flag
    @caveman, Windows by default will activate "Windows Defender", which sees majority of MediaPortal activity as suspicious and can cause major slow-downs on top of everything else. Excluding the program and data folder, and the MediaPortal process solved it. Ran into it recently again, because Microsoft in their sheer magic decided to erase all my existing exclusion rules when it upgraded to 1809.

    And you need to either edit your Moving-Picture advanced noise filter configuration (very complex Regular Expression) to auto-clean up those bad titles, or manually rename them. Adding NFOs with an IMDb tt-ID reference (or adding it to filename or folder) also solves it, because it bypasses the search system.

    The IMDb+ scraper-script would have been able to find a positive match though on the quick test I ran, as I created a much more aggressive search algorithm with it.
     

    caveman

    Portal Pro
    August 2, 2007
    219
    15
    Denmark Denmark
    Country flag
    Never had the sisuen before with defender. But Will check it :)
    Excluded the plugin folder. Will also exclude the data folder

    I thought not being able to find the movies and the issues with the protocols could have caused the problem.

    Still When retriving possible matches 90% CPU usage..
     
    Last edited:

    RoChess

    Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,321
    1,812
    Country flag
    @caveman, well it is an extensive multi-threaded process that kicks in, which you can tweak via the advanced settings to limit if needed.

    To really diagnose the issue, you will have to turn on MediaPortal debug logging, and turn on Moving-Pictures scraper-debug, for extremely detailed log entries that will allow much greater insight into the processes occurring.
     

    caveman

    Portal Pro
    August 2, 2007
    219
    15
    Denmark Denmark
    Country flag
    Stgupid question.. Where to enable the scraper-debug in moving pictures? If it's in the config ;) i hope it finishes at some pont :)
     

    RoChess

    Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,321
    1,812
    Country flag
    MovPic config -> goto importer tab -> click settings icon -> activate debug, it should show a tiny little green icon to confirm

    If it works log files will be huge, like 1MB for a single movie import, but it will contain the vital data to debug what is causing the delay for you by tracing down the timestamp segments that cause a pause. Tends to be network-time-out related, because for example the scraper-script is configured to wait 30 seconds on an answer that it will never get, causing the slowdown you are expecting.
     

    caveman

    Portal Pro
    August 2, 2007
    219
    15
    Denmark Denmark
    Country flag
    I can see the "Importer Settings" however no "settings" icon.. I might just be stupid..
    But isent this allready the issue??

    03-Apr-2019 19:41:22 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://api.themoviedb.org/3/movie/23602/images?api_key=cc25933c4094ca50635f94574491f320, Status=NotFound, Description=Not Found.
    03-Apr-2019 19:41:22 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://webservice.fanart.tv/v3/movies/tt0458290?api_key=4f26c36ab3d97e3a4a0c1e081710e3a6, Status=NotFound, Description=Not Found.
    03-Apr-2019 19:41:25 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://api.themoviedb.org/3/movie/23602/images?api_key=cc25933c4094ca50635f94574491f320, Status=NotFound, Description=Not Found.
    03-Apr-2019 19:41:25 Error [ WebGrabber]: Connection failed: URL=http://webservice.fanart.tv/v3/movies/tt0458290?api_key=4f26c36ab3d97e3a4a0c1e081710e3a6, Status=NotFound, Description=Not Found.

    3 Seconds betwen them..

    And i sometimes hate IT..

    03-Apr-2019 20:03:50 Info [ MovingPicturesCore]: Plugin Launched
    03-Apr-2019 20:10:33 Debug [ MovieImporter]: SKIPPED: File='Tank Girl_200745.dvr-ms', Reason='Already being matched'

    So yes 7Min..
    Restarted it..
    CPU Load down to 30
    Scraping.. Peeks now at 97 for short while
    The down to 58

    So whatever i havent changed..
    Fixed it for now..
     

    RoChess

    Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,321
    1,812
    Country flag
    When config initially loads it will scrape all the missing images again, and this can cause 100's of threads to kick in, and can take a while before it resolves.

    Ideally you help the community by adding those covers or whatever artwork is missing to their respective sites, or at least add a placeholder image locally. This will then prevent all those "Not Found" errors and keep everything speedy.

    And no, the logs you gave were not enough, because they do not reveal the underlying scraper-engine steps leading up to that.

    • Switch to the importer tab:
      FAQ.MovingPictures.1a_Importer.Settings.png

    • Select radio option, and click on "Movie Details Data Sources" button:
      FAQ.MovingPictures.1b_Manually.Manage.png

    • Select "Enable Debug Mode" from gear icon menu:
      FAQ.MovingPictures.1e_Scraper.Enable.Debug.Mode.png

    • Verify that this icon is active when you go back to drop down menu (select again to disable):
      FAQ.MovingPictures.1f_Scraper.Debug.Enabled.png
     

    caveman

    Portal Pro
    August 2, 2007
    219
    15
    Denmark Denmark
    Country flag
    Tanx for showing me that i was blind ..
    Running it now with the debug :)
     

    ltfearme

    Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • June 10, 2007
    6,687
    7,062
    Sydney
    Australia Australia
    Country flag
    Just beware when running in Debug mode performance in the GUI is impacted. Remember to turn this off once you have solved your issue.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    M.Hulot Moving Pictures lässt sich nach Windows-Update nicht mehr öffnen Plugins & Erweiterungen 1
    cerberus Moving Pictures zeigt Film Spezifikationen nicht richtig Plugins & Erweiterungen 12
    P Configuration Moving Pictures Support d'installation et de configuration 0
    R [solved] Moving pictures importer wont add files from a removable drive. Is there a work around ? Moving Pictures 8
    badboyxx [solved] Moving Pictures and MediaPortal 1.23 Regeszter Edition Moving Pictures 93
    T Moving Pictures...seem to have 'lost' ability to display Movie info. (eg Resolution/Audio) Moving Pictures 2
    raffe [solved] Export tool and import support from MP-TVSeries & Moving Pictures to MP2 General 22
    M.Hulot Moving pictures startet nur im hintergrund und falscher version Allgemeines Supportforum 5
    T Neuinstalation - Moving Pictures probleme Installationsprobleme? 19
    S Problem wit .ISO files in Moving Pictures Moving Pictures 3
    olli14 Inhalt der Moving Pictures Datenbank in die Plex Datenbank kopieren MediaPortal Café 69
    T Moving Pictures Icon disappeared...and the program....??? Watch / Listen Media 1
    T Moving Pictures error after update to 1.19 Final...logs included! Watch / Listen Media 6
    J [solved] Moving Pictures vs. родной граббер, кинопоиск Помощь по MediaPortal 21
    ajs [solved] Help plz :) Moving Pictures write to LatestsMediaHandler log ... Moving Pictures 4
    smarty12345 Help with pause/reusme in Moving Pictures Moving Pictures 2
    R [solved] Files moved to new location - Easy way to update database? My TVSeries 7
    R Files moved to different location - Easy way to update database? Moving Pictures 2
    ge2301 [Finished] [MP2-782] Show mouse cursor only if it was moved more than 10 pixels MediaPortal 2 13
    O Want to move 21:9 video down to the screen bottom Watch / Listen Media 1
    horned_reaper [solved] Mixed artist pictures Fanart Handler 397
    F Picture on folder Feature Requests 9
    emphatic Pictures in the cloud - would a plugin be possible for services like Google Photos MediaPortal 1 Plugins 1
    A Video clips do not work in the Pictures folder General Support 10
    N [Finished] [MP2-789] MCE remote control Recorded TV and My Pictures buttons do not work MediaPortal 2 17
    Similar threads

























    Top Bottom