MP 1.0.1.0 skins freeze every 8 seconds | Page 2

Discussion in 'General Support' started by mickyblue, April 12, 2009.

  1. hanfmaster

    hanfmaster Portal Pro

    Joined:
    January 25, 2006
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Location:
    graz
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    hi

    have the same problem.
    at the moment i am visiting my mom so i do not have my server htpc near me.



    but i am using mediaportal on my laptop so i had to disable radio and TV plugin.

    and because even at home the server is not running 24/7 but i use the client to liston to music or watsh movies i don't need MP to freeze every 7 sec. on the client i do not have tv-server installed so i can not enter a password.

    can somebody help my to :)
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. jjrbg

    jjrbg Portal Member

    Joined:
    February 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    hanfmaster,
    see replies #6 and #7. Also, see my thread at Freezing/Jerky Menu Navigation - MediaPortal Forum

    Entering the DB password in TV-Client Configuration should solve your problem - it did for me! :)
     
  4. mickyblue

    mickyblue Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    119
    Likes Received:
    15
    Location:
    Brisbane Australia
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Thanks everyone problem is solved was caused by the missing TV server info fixed it for me
     
  5. jingoro

    jingoro New Member

    Joined:
    July 11, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Thanx

    Thanks a lot guys, this has been driving me nuts! :D
     
  6. e_razor

    e_razor Portal Member

    Joined:
    July 21, 2006
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Confirmed, entering tvserver db password indeed fixes this problem. The reason for me getting this bug at all, i like to set up mediaportal with basic functionality and check that it works before i start configuring tv server and more advanced features. So i reinstalled like 3 times before i found out about this bug... :p
     
  7. thorcyar

    thorcyar Portal Member

    Joined:
    January 15, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    disagree the "fixed state"

    I have to pinpoint you to my thread, where I posted logs for a very similar behavior : freezes when tv server is not configured in mediaportal client.

    Except that in multiseat, the problem still occurs because the DB CAN be unreachable when the tv server is off.

    For me it is absolutely not fixed, i would be pleased to see some devs investigate the issue
     
  8. uli_vergan

    uli_vergan Portal Member

    Joined:
    March 15, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Not Fixed

    TV-Server Version: 1.0.2.0
    MediaPortal Version: 1.0.2.
    MediaPortal Skin: Blue3Wide 1.0.1.0
    Windows Version: Windows XP Pro SP3 + All Updates
    CPU Type: AMD Phenom Q9500 QUAD Core
    HDD: 640GB Western Digital Black Series 32MB Cache SATA
    Memory: 4GB DDR-667Mhz (2 x 2GB Sticks
    Motherboard: MSI 7367
    Video Card: NVidia GeForce 9400GT 512MB
    Video Card Driver: Forceware 185.85
    Sound Card: Realtek HD (on-board MSI)
    Sound Card AC3: Realtek HD (on-board MSI)
    Sound Card Driver: 10/2008
    1. TV Card: Compro E800F PCI-E
    1. TV Card Type: Analogue + Digital Combo
    1. TV Card Driver: Latest Compro-USA Web Site
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Tried them All! - Currently NVidia
    MPEG2 Audio Codec: Tried them All! - Currently NVidia
    h.264 Video Codec: ffdshow
    Satelite/CableTV Provider: N/A
    HTPC Case: Generic
    Cooling: 2 x 120mm Outputs + 1 x 120mm Input
    Power Supply: Thermaltake ATX 550W
    Remote: Microsoft Original
    TV: Samsung 52" LCD 1020x1920 Full-HD
    TV - HTPC Connection: D-SUB

    Hi all - Same problem - I have entered the correct password into MP server config - but freezes still occur?

    Ever since Version 1 (Now running 1.02) I have been experiencing lock-ups and mini-freezes (5 secs or so) when navigating in any of the MP menus.

    There are several other posts where users have had the same issue and have solved it by entering the SQL password "MediaPortal" into the TV-SERVER Config. This has not solved the problem for me. The TV-SERVER functions correctly, and I can connect to the config OK, and watch TV in MP.

    I have somewhat diagnosed the error - if I enter a "Wrong" TV-SERVER host name in the MP Client Config (I obviously can't watch TV), but the rest of MediaPortal runs fine - no menu freezes. As soon as I add the correct MP-SERVER host name the menu freezes start - MP still functions, just really slowly.

    I have tried everything I can think of, but are at a dead end. The issues appears to be the communication between the MP client and the TV-SERVER (which are on the same PC) - I Just cant put my finger on it. Any help would be much appreciated.

    MP 1.0.2 (Default Install - Single PC)
     
  9. Farhope

    Farhope Portal Member

    Joined:
    November 29, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    For me, this issue is still not fixed and is driving me crazy. Everything is working as long as TV server is awake. When the TV server is awake I have a fully functioning TVserver setup. But as soon the TV server goes into S3 sleep, the MP client is lagging like hell or even worse (no response on controls when playing a DVD). When I wake the server immidialtely everything is working fine again.

    Maybe someone has a solution for this. (MP 1.0.2)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!