MP 1.2.1 crashes on resume from standby / hibernate.

Discussion in 'General Support' started by vvulture, October 14, 2011.

  1. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    MediaPortal Version: 1.2.1
    MediaPortal Skin: Blue Wide
    Windows Version: Win 7 Home Premium
    CPU Type: AMD Sempron LE-1250 AM2
    HDD: Hitachi 2.5inch SATA 80Gig
    Memory: 2Gig DDR2 800
    Motherboard: Gigabyte GA-MA69MV-S2
    Video Card: Ati HD3400 Pci-E
    Video Card Driver:
    Sound Card: Onboard Realtek HD
    Sound Card AC3: Analog
    Sound Card Driver: Latest
    1. TV Card:
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: PowerDVD 9
    MPEG2 Audio Codec: MP Default
    h.264 Video Codec: MPCVideoDec.ax
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Zalman HD-160
    Cooling: Zalman
    Power Supply: Zalman
    Remote: MS MCE Remote
    TV:
    TV - HTPC Connection: DVI




    Hey guys.

    MP crashes on me every morning when resuming from standby ( hibernate ). Getting a message that MP has stopped responding and needs to close.
    Watchdog does nothing. Logs collected manually.
    Running latest 1.2.1 .

    Have funny feeling it started after Windows update but have no idea which one.

    Cheers
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi vvulture

    You can use the watchdog with option 3 to grab all existing logs. That would be more helpful as the crash details will likely be in the system or application event logs rather than MP or TV Server logs...

    mm
     
  4. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Thx for the reply.
    1 - What is "option 3" ?
    2 - Problem is that watchdog doesn't kick in\activate when MP crashes.

    Cheers
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I take it you're not aware that the watchdog is actually a more general purpose tool?

    1. Open your start menu and find the "debug mode" link in the "Team MediaPortal" folder in your start menu.
    2. Start it - what you see is the watchdog tool.
    3. Select option 3 "export all currently present logs".
    4. Click "proceed" - this will create the zip file on your desktop.
    5. Post the zip file here.

    I certainly prefer people to use the watchdog like this - it reduces the size of the logs, making it easier to spot the problems and follow actions.

    When you have specific steps to reproduce a bug then you use option 1 or 2 depending on whether the steps require plugins to be enabled or not (option 1 disables plugins and uses the default skin). Clicking "proceed" with option 1 or 2 starts MP; you reproduce the problem and then close MP when you're done reproducing the bug and you want the logs to be collected.

    When you've had a crash like in this case then you use option 3 to collect existing logs.

    Wiki info is -->here<--.

    mm
    :)
     
  6. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Thx mm.. will try 2morrow morning. It only happens when the system has been sleeping overnight.
    Started happening after installing a whole heap of windows updates.

    Cheers
     
  7. globaldonkey
    • Premium Supporter

    globaldonkey MP Donator

    Joined:
    April 23, 2007
    Messages:
    741
    Likes Received:
    44
    Ratings:
    +51 / 0
    Home Country:
    Show System Specs
    Have you tried the general setting "apply workaround to Mediaportal freezing on resume"?
     
  8. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Ok.
    It did it again this morning.
    Tried to collect logs using option 3 in "Debug Mode" to no avail. Keep getting an error when collecting data. Screenshot of error supplied.

    globaldonkey, no i haven't tried that option yet but will give it a go.
     

    Attached Files:

  9. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Ok.

    Tried the "Workaround " option but MP still crashed this morning.

    Again, tried using debug mode to collect logs but still getting error as per screenshot in previous post above.


    Anyone ??
     
  10. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Any ideas on how i can get "Debug Mode" to work without crashing ?
     
  11. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,828
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,130 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Have you tried using the Windows Event Viewer (in admin tools) to look at the Windows Logs -> application log - it should have error entries for when MP crashed, which might give a clue as to which part crashed.

    Tony
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!