[confirm] - MP always crashes after wakeup from standby when starting a recorded file

Discussion in '1.7.0 Pre Release' started by rogerleifert, March 2, 2014.

  1. rogerleifert
    • Premium Supporter

    rogerleifert Retired Team Member

    Joined:
    April 22, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    57
    Gender:
    Male
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +78 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Since MP1.6. I have always the same issue, when I wake up my HTPC from standby.
    When I start MP it takes much, much longer before MP shows the Homescreen (about 3...6x longer), than usually.
    Also the reaction times to commands from my RC is extremely slow.
    When I then start a recorded file MP crashes.
    When I restart MP everything is OK.
    I have this problem since MP1.6 when I also upgraded my system from WinXP to Win7 Prof./64bit.

    Kind regards

    Roger


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    When you say 'starting a recording', do you mean starting to record a programme, or starting to play a previously recorded programme?
     
  4. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,296
    Likes Received:
    6,249
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,270 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Try to disable Infoservice by quick look, it's an incompatible version.
     
  5. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,296
    Likes Received:
    6,249
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,270 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Also i think some other plugins are not working but the main issue will be :
    It seems like the audio device is not fully ready on wake up and lead to a crash when you start to play a recording.
    Does it happen too when start a movie or serie (video) ?
    Thanks

    Try to start MP with watchdog options1 and see what happen in both case (TV recording and video) and upload log :)
    Thanks :)
     
  6. rogerleifert
    • Premium Supporter

    rogerleifert Retired Team Member

    Joined:
    April 22, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    57
    Gender:
    Male
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +78 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Sorry for disambiguity. I meant "playing a previously recorded programme"

    Kind regards

    Roger[DOUBLEPOST=1393778685][/DOUBLEPOST]
    Well it was already in MP1.6. and I have updated the infoservice.dll to the version that is compatible with MP1.7.Pre.
    So I'm pretty sure it has nothing to do with Infoservice.

    Kind regards Roger
     
    • Like Like x 1
  7. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,296
    Likes Received:
    6,249
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,270 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Yep it's more related to audio device not yet ready or something but still infoservice is not ok (maybe the one from MPEI is not up to date)
     
  8. rogerleifert
    • Premium Supporter

    rogerleifert Retired Team Member

    Joined:
    April 22, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    57
    Gender:
    Male
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +78 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Strange, because it also happens, when the HTPC is running for hours after wakeup.
    It's only the first time I start MP after wakeup, no matter how much time has expired since wakeup.

    Can't tell because all of my videos/movies are recorded TV-shows (.ts-files).

    I will try and report tomorrow.

    Thanks for help

    Roger
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  9. rogerleifert
    • Premium Supporter

    rogerleifert Retired Team Member

    Joined:
    April 22, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    57
    Gender:
    Male
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +78 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    No more error when starting MP in Debug mode!
    Tried it twice and MP started fast and flawless after wakeup.
    Will now try to activate one plugin after the other to find out, which one causes the issue.

    Just an idea: The only plugin I use that has some affiliation with the soundcard is the Power-Scheduler plugin which has an option to "unmute master volume on start and on leaving away mode". I disabled this feature before starting MP in debug mode.
    Perhaps this is the culprit?
    We will see.

    Thanks for now

    Roger
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,296
    Likes Received:
    6,249
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,270 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Yep that possible :)
    Good idea to try one by one :) hope you will find the culprit one and after will be the time to fix it :)
     
  11. rogerleifert
    • Premium Supporter

    rogerleifert Retired Team Member

    Joined:
    April 22, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    57
    Gender:
    Male
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +78 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    It seems that the error resulted from my RC which send multiple "Start MP" commands.
    When I start MP manually the error doesn't come up even after enabling all plugins.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!