[confirm] MP always crashes after wakeup from standby when starting a recorded file (1 Viewer)

rogerleifert

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 22, 2009
    241
    82
    Aachen
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    OK. I have extracted the mediaportal.xml from one of the crash-logs and guess what:

    MP crashes again after wakeup from standby (logs attached)!
    (THX for the tip)

    There are two things I changed in the audio settings for testing purposes:

    1.) I deactivated all bitstreaming formats in LAV-audio decoder
    2.) I set the mixer volume from 100% for 95% of my Realtek digital output

    So one of the two settings should be the cause of the crash I hope.

    Will test further to find out and then finally reinstall your new core.dll

    Kind regards

    Roger
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Hi :)

    I think the culprit could be : 'Mixer volume from 100% for 95%'
    I can't reproduce here and happy to see the future diff with new dll :)
     

    rogerleifert

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 22, 2009
    241
    82
    Aachen
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi Sebastiii,

    I thought so too, but no.
    But I think I found it:
    When the options for bitstreaming in LAV audio-decoder are all deselected (not ticked) and I play a recorded .ts file with an ac3-stream (with ac3-layer set as preferred over mpeg-audio in MP-settings!) then I get the crash with the old core.dll but not with the new core.dll.

    Have tried each option once and will try to confirm some more times with the old and the new dll.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,570
    10,390
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Great, you can reach me on IRC for direct talking :)
    Are you able to do some test this morning ?
     

    rogerleifert

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 22, 2009
    241
    82
    Aachen
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Have found the time to do one more test with the old and the new core.dll
    I can confirm what I wrote in the preview post
    https://forum.team-mediaportal.com/...ng-a-recorded-file.124910/page-5#post-1070182
    I am 99% sure that that is the exact reason for the crashes.
    Attached are fresh logs for a crash with the old core.dll and a non-crash with the new core.dll with the exact settings as described in the mentioned post.

    For me the case is closed and could be set to "SOLVED" :)

    THX to Sebastiii for invaluable help to nail down the culprit.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    @joecrow: Thanks a million for this! I have had this weird issue for ages and with one simple uncheck, it's gone! Never understood what the option was for, like AlunS. And I still don't... It's probably something else, but when starting a video the audio doesn't start IMMEDIATELY along with the video. So maybe a second or two are...
    @joecrow: Thanks a million for this! I have had this weird issue for ages and with one simple uncheck, it's gone! Never understood...
    I'm having a strange one here ... it seems to have started after getting a new Sony 4k TV, and manifests itself by refusing to...
    Replies
    6
    Views
    925
    I remember that the home content was not always up to date. One situation I think can cause this is during import as the list only update after the import is completed. Maybe we could have the force behavior during import only and after it completes the home content should always be up to date?
    I remember that the home content was not always up to date. One situation I think can cause this is during import as the list only...
    Before you create this bug report: Make sure that your system (Windows, codecs and drivers) is up to date, matching the...
    Replies
    6
    Views
    583
    Yes I can stop windows updates - but that has yet to give problems - I have disabled automatic lenovo updates for now and will have no problems with it ;-) Its and old Lenovo Thinkcentre desktop using the On borad intel 4600 graphic card så all is good for know :-) thanks again for all your help :-)
    Yes I can stop windows updates - but that has yet to give problems - I have disabled automatic lenovo updates for now and will have...
    I have been using MP 1 for years with no troubles. but in the last couple of days it sudden just crashes when starting live tv...
    Replies
    20
    Views
    3K
    @ CyberSimian: I disabled the "Stop audio renderer" configuration, rebooted and now, it seems to be working. Thanks and best regards Fab55
    @ CyberSimian: I disabled the "Stop audio renderer" configuration, rebooted and now, it seems to be working. Thanks and best...
    Hi, hope somebody can help. I changed two things at once: 1. Upgraded from Mediaportal 1.23 to 1.24 2. Upgraded from HD-TV...
    Replies
    6
    Views
    629
    duplicate post see below for for solution https://forum.team-mediaportal.com/threads/mp-suddenly-crashes-when-starting-live-tv-on-most-channels-and-on-recordings-from-the-same-channels.139849/#post-1270831
    duplicate post see below for for solution...
    I have been using MP 1 for years with no troubles. but in the last couple of days it sudden just crashes when starting live tv...
    Replies
    1
    Views
    3K
    Top Bottom