MP client crash when recording is started (1 Viewer)

heikoh

Portal Pro
September 5, 2007
110
1
Hi Everyone,

I have a dedicated HTPC that runs TVServer 1.0 and also TVClient 1.0 for watching television.
This machine runs WinXP MCE SP3 RU2 with DVBHotFix.
Everything is working fine on that HTPC - even with 2 DVB-S and 1 DVB-T Tuner.

Now I have set up MP 1.0 as Client Only on a different PC in my home network.
.TS play fine from my HTPC's shared Video Folder in MediaPlayerClassic.

However, when I use MP to play recordings, it crashes after the recording has been selected.
Just nothing happens.

I have now updated everything with Windows Update, I even installed the newest version of Combined Community Codec Pac.
Before that, I had MP 1.0 Client working on that machine, but only from time to time, and sometimes it had crashed when a recording etc. was selected.

What can I do to fix that problem?
Here's the log:
I marked what could be the reason in bold.

Code:
2009-01-26 21:19:37.937500 [Info.][MPMain]: TvCardCollection: TVPlugin detected -> no TVE2 card setup
2009-01-26 21:19:37.984375 [Info.][MPMain]: Recorder: start
2009-01-26 21:19:38.000000 [Info.][CommandProcessor]: Commandprocessor: Starting
2009-01-26 21:19:38.078125 [Info.][MPMain]: DirectInput: not enabled
2009-01-26 21:19:38.250000 [Info.][MPMain]: Main: Running
2009-01-26 21:19:38.281250 [Info.][MPMain]: Main: Starting up
2009-01-26 21:19:38.281250 [Info.][MPMain]:   PlugInManager.Load()
2009-01-26 21:19:38.296875 [Info.][MPMain]:   Load plugins from : D:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\process\ProcessPlugins.dll
2009-01-26 21:19:38.328125 [Info.][MPMain]:   File Version : 1.0.0.21149
2009-01-26 21:19:38.406250 [Info.][MPMain]: WebEPGGrabber: schedule: 0:0
2009-01-26 21:19:38.406250 [Info.][MPMain]: WebEPGGrabber: run on: monday:True, tuesday:True, wednesday:True, thursday:True, friday:True, saturday:True, sunday:True
2009-01-26 21:19:38.406250 [Info.][MPMain]:   PlugInManager.Start()
2009-01-26 21:19:38.546875 [Info.][BassAudio]: BASS: Initialize BASS environment ...
2009-01-26 21:19:39.593750 [Info.][MPMain]: Visualization Window: Loading skin settings...
2009-01-26 21:19:39.609375 [Info.][MPMain]: BASS: Creating visualization...
2009-01-26 21:19:39.625000 [Info.][MPMain]: Visualization Manager: Closing current visualization plugin...
2009-01-26 21:19:39.625000 [Info.][MPMain]: Visualization Manager: Visualization plugin close not required - nothing loaded
2009-01-26 21:19:39.625000 [Info.][BassAudio]: BASS: Loading audio decoder add-ins...
2009-01-26 21:19:39.859375 [Info.][BassAudio]: BASS: Loaded 9 Audio Decoders.
2009-01-26 21:19:40.375000 [Info.][BassAudio]: BASS: Initializing BASS environment done.
2009-01-26 21:19:44.312500 [Info.][MPMain]: TexturePacker: Loaded D:\Users\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal\Cache\Blue3\packedgfx24.png texture:2048x2048 miplevels:1
2009-01-26 21:19:44.312500 [Info.][MPMain]: TexturePacker: fontengine add texure:1995
2009-01-26 21:19:44.359375 [Info.][MPMain]: Recorder: stop
2009-01-26 21:19:44.593750 [Info.][CommandProcessor]: Commandprocessor: Stopping all tuners
2009-01-26 21:19:44.593750 [Info.][CommandProcessor]: Commandprocessor: Stopped
2009-01-26 21:19:44.671875 [Info.][MPMain]: ChannelNavigator::Reload()
2009-01-26 21:19:44.671875 [Info.][MPMain]: get channels from database
2009-01-26 21:19:44.718750 [Info.][MPMain]: found:454 tv channels
2009-01-26 21:19:44.718750 [Info.][MPMain]: TvNotify:OnNotifiesChanged
2009-01-26 21:19:44.718750 [Info.][MPMain]: Checking if radio group for all radio channels exists
2009-01-26 21:19:44.812500 [Info.][MPMain]: Done.
2009-01-26 21:19:44.812500 [Info.][MPMain]: get all groups from database
2009-01-26 21:19:44.890625 [Info.][MPMain]: loaded 1 tv groups
2009-01-26 21:19:44.890625 [Info.][MPMain]: tv home init:RTL Television
2009-01-26 21:19:44.890625 [Info.][MPMain]: tv home init:RTL Television done
2009-01-26 21:19:46.546875 [Info.][MPMain]: ThreadPool.Init()
2009-01-26 21:19:49.390625 [Info.][MPMain]: OnPlayRecording - calling g_Player.Stop(true); 
2009-01-26 21:19:49.390625 [Info.][MPMain]: g_Player.Stop() - keepExclusiveModeOn = True
2009-01-26 21:19:49.406250 [Info.][MPMain]: TvRecorded Play:rtsp://mcehoh/44159E74 - using rtsp mode:True
2009-01-26 21:19:49.437500 [Info.][MPMain]: g_Player.Play(rtsp://mcehoh/44159E74 Recording)
2009-01-26 21:19:49.515625 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer play:rtsp://mcehoh/44159E74 radio:False
2009-01-26 21:19:49.515625 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: live tv
2009-01-26 21:19:49.531250 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: Enabling DX9 exclusive mode
2009-01-26 21:19:49.531250 [Info.][MPMain]: Main: Received DX exclusive mode switch message. Fullscreen && maximized == False
2009-01-26 21:19:49.531250 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer:play rtsp://mcehoh/44159E74
2009-01-26 21:19:49.609375 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer:cleanup DShow graph False
2009-01-26 21:19:49.609375 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer:grapbuilder=null
2009-01-26 21:19:49.656250 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: Cleanup done
2009-01-26 21:19:49.734375 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: GetInterfaces()
2009-01-26 21:19:49.734375 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer:cleanup DShow graph False
2009-01-26 21:19:49.734375 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer:grapbuilder=null
2009-01-26 21:19:49.765625 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: Cleanup done
2009-01-26 21:19:49.843750 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: add _vmr9
2009-01-26 21:19:49.906250 [Info.][MPMain]: VMR9: added Video Mixing Renderer 9 to graph
2009-01-26 21:19:49.968750 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: add codecs
[B]2009-01-26 21:19:50.250000 [Info.][MPMain]: failed filter:MPV Decoder Filter not found[/B]
2009-01-26 21:19:50.375000 [Info.][MPMain]: added filter:ffdshow Video Decoder to graph
[B]2009-01-26 21:19:50.375000 [Info.][MPMain]: failed filter:MPA Decoder Filter not found[/B]
2009-01-26 21:19:50.437500 [Info.][MPMain]: added filter:MONOGRAM AAC Decoder to graph
2009-01-26 21:19:50.453125 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device 
2009-01-26 21:19:50.453125 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: Found audio renderer
2009-01-26 21:19:50.515625 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer:add TsReader to graph
2009-01-26 21:19:50.515625 [Info.][MPMain]: TSReaderPlayer: open file: rtsp://mcehoh/44159E74


Thanks for your help,

Heiko
 

Invisible

MP Donator
  • Premium Supporter
  • December 28, 2008
    52
    6
    Ba-Wü
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi heikoh,

    I think too, it seems that your installation didn't installed the MediaPortal Video and Audio Codec, look in your MediaPortal Configuration if you have an other Codec to use and try this one. I use PowerDVD 8 Code also from my PC as Client to connect to my MediaCenter in the living room and it works.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Keiner eine Idee?
    Keiner eine Idee?
    Hallo zusammen, ich verwende Win7 64Bit Pro (aktueller Patch Level) und Mediaportal 1.19 um über DVB-C mir Fernsehsendungen...
    Replies
    1
    Views
    812
    That's awesome news! I can't say how I'm happy to help fellow XP user :D
    That's awesome news! I can't say how I'm happy to help fellow XP user :D
    Ok, I’m back, MP1.14 has been working great for the last few years, up until last month when a recording overwrote the hard drive...
    Replies
    18
    Views
    2K
    This issue seems have been rectified as all the previously unavailable videos are now watchable.
    This issue seems have been rectified as all the previously unavailable videos are now watchable.
    Hi all If this has been covered elsewhere, sorry I searched, please point me to the right place :) I saw a lot of posts about...
    Replies
    6
    Views
    2K
    The watchdog is not available on the server unless MP is installed. So, I expect you would run the watchdog on the client to get a zip of the client logs; then zip all the logs in the server log directory to get a second zip; finally, post/attach both zip files here.
    The watchdog is not available on the server unless MP is installed. So, I expect you would run the watchdog on the client to get a...
    Hello, i've got the problem, that after changing to another channel the new channel is running for roughly 2 seconds and then the...
    Replies
    6
    Views
    832
    @seco :)
    @seco :)
    Hi folks, after switching to 1.6 MP crashes irregularly with a graphics driver exception after watching TV or video and going back...
    Replies
    6
    Views
    1K
    Top Bottom