[confirm] MP crashes or is unable to start TV after hibernation mode (1 Viewer)

Snoopy87

Portal Pro
August 12, 2012
468
167
Germany Germany
Hi,

this happens every day. Not every time, but every second time. With all previous version this does not happen. MP is either crashing while resuming from hibernate or telling me that the live.ts can't be played after clicking on "TV on". Sometimes after resuming from hibernate I hear the audio from TV, but this mustnt happen because TV should be stopped while returning from hibernate. Video is not visible in this case. If I click on TV ON it says that it cant play the live.ts. Restarting MP fixes all those problems until the next hibernate...

Regards,
Sascha
 

seco

Development Group
  • Team MediaPortal
  • August 7, 2007
    1,580
    1,236
    Finland Finland
    Country flag
    I wonder if your issues are related to "fix" https://forum.team-mediaportal.com/threads/mp1-4070_bug_resuming_from_standby_not_working.120881/

    This fix was supposed to address "black screen after resume" issue which I think you reported somewhere. Also I think this is only resume-related change in 1.6.0 pre-release so it would be nice if you could test that test build, which I guess is based 1.5.0 but has the fix, and report if you have problems.

    The reason why I call this "fix" is the fact that no one reported that it does any good.
     

    seco

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • August 7, 2007
    1,580
    1,236
    Finland Finland
    Country flag
    Other option is that some of the Devs is kind enough to provide you a 1.6.0 Pre-build WITHOUT this fix.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    I can try to do that :)
    But @Snoopy87 it could be nice too if you can try by yourself, i know that you are a skilled dev and he will help the team too :)
    We are not much dev and like you can reproduce easily and then you can test quickly :p

    I'm not a dev (i mean a good one) but i started to help the team because i want to provide support and best i can try to do but like you are 15 years of DEV, i'm pretty sure that you can do that in few minutes and not like me (and maybe other team dev) hours :)

    But i will try to revert the branch if i can take the time to do it (not sure if it will be easy lol)
     

    Snoopy87

    Portal Pro
    August 12, 2012
    468
    167
    Germany Germany
    I will look at the GIT project in my vacation on christmas. I was already able to build MP a few month ago but hadn't the time to start with understanding the whole project, because it's very, very huge and if you didn't developed this you open the project in Visual Studio and thinks "wow.... where do I start? What is this for and where do I have to look, if I want to investigate a specific issue" ;-)
     
    B

    BassFan

    Guest
    that's is simple ;)
    Install Original Software of MP so your has all available module Config\Skins and so on.

    After that start MediaPortal.sln
    and use Mediaportal as startprojekt.

    i'm use it with VST 2012 wihout any Problem.

    greets
     

    Snoopy87

    Portal Pro
    August 12, 2012
    468
    167
    Germany Germany
    What do you mean with "that's simple" ? I know how to build MP or debug MP, etc. The problem is, that the project is so huge and there are so many files, classes, etc. and there is a lot which is not straight forward during multi-threading, interfaces, events, messages, etc. that it needs a lot of time to understand the whole code. After that it's really simple to debug and fix an issue :)
     
    B

    BassFan

    Guest
    What do you mean with "that's simple" ? I know how to build MP or debug MP, etc. The problem is, that the project is so huge and there are so many files, classes, etc. and there is a lot which is not straight forward during multi-threading, interfaces, events, messages, etc. that it needs a lot of time to understand the whole code. After that it's really simple to debug and fix an issue :)
    The search feature will be your favorite child
    Is no different with me :) :LOL:

    greets
     

    markus_g

    Portal Pro
    August 12, 2006
    104
    42
    Australia Australia
    Country flag
    Hi,

    this happens every day. Not every time, but every second time. With all previous version this does not happen. MP is either crashing while resuming from hibernate or telling me that the live.ts can't be played after clicking on "TV on". Sometimes after resuming from hibernate I hear the audio from TV, but this mustnt happen because TV should be stopped while returning from hibernate. Video is not visible in this case. If I click on TV ON it says that it cant play the live.ts. Restarting MP fixes all those problems until the next hibernate...

    Regards,
    Sascha
    Hi,
    I can reproduce this only when I hibernate during a recording. If I resume windows and I try to play live TV all I get is a black screen. The only way I can recover is to stop and restart the TV service. When the problem is occurring the computer seems to slow down, if I try to use internet explorer it is very unresponsive. If a recording wasn't occurring when I hibernate all is fine.
    Regards,
    Markus
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    RoChess Weird GPU crash -- possible cause: resizing media MediaPortal 1 Talk 8
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    ajs Trakt error when start with MP crash Trakt 1
    R TV server crash with WintTV quadHD General 0
    Dark Eyes TVService locks up or fails to restart on resuming from sleep, and crashes when grabbing EPG Installation, configuration support 7
    atlantic [solved] MP1.24 Pre released crash in TV General Support 12
    RoChess Random GPU crash leads to MePo restart, but works fine afterwards MediaPortal 1 14
    R [fixed] [MP2-819] MP2 Server crashes on ATSC OTA channel scan Submit: Bug Reports 33
    doskabouter 1.23.0 Crash when skipping in a dvd Bugreports 3
    J [fixed] [MP2-833] 2.2.2 server crash during import Submit: Bug Reports 50
    P MP2 TV Server crashes when starting - throws error remoting exception General 2
    G MP Crashed during setting up recording. Newcomers Forum 1
    Rob Hexenmeister DVD Skip steps causing crash General Support 2
    badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
    Terra Crash when opening ACTORS list My TVSeries 3
    Terra Crash when searching movies, reproducable Moving Pictures 2
    KlausWirn Music crash Bass crash no change to play music Installation, configuration support 2
    cladinshadows85 [solved] Audio playing mutiple times over video and crashing General 8
    joecrow Win 10 crash, hang and freeze with USB Tuner. General Support 13
    S Crashing on some IPTV channels General Support 21
    joecrow Further problem on resume from sleep (MP Crash) 1.21 5
    Similar threads

























    Top Bottom