[solved] - MP2.2 - Client disconnecting from TV Server issue

Discussion in 'General' started by cladinshadows85, January 6, 2019.

  1. cladinshadows85

    cladinshadows85 Portal Member

    Joined:
    February 3, 2013
    Messages:
    47
    Likes Received:
    9
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    Hi.

    I have been running multiseat MP1 for many years and decided to trial MP2. and have been running in a constant issue with MP2

    I can run MP2 server on the home server, however the clients can initially connect to the server, and then disconnects. I have been unable to setup networked locations for libraries due to this. I have trialled the MP2 client on my main pc and on the laptop with the same effect. Watching TV is interesting when this happens, as the channel stream will remain even with a disconnect but unable to change channels. EPG becomes very sluggish and then most of the icons disappear from the TV home section in MP2.

    I have read through a few threads, and have disabled firewall, to no effect. Disable IPV6 to no effect. Each computer is running Windows 10 Pro, all updated. MP1 has been uninstalled.



    Please see attached logs,from client and from server. Any help is greatly appreciated.(client based log collection was unable to get current logs from server)

    Regards,
    Scott.
     

    Attached Files:

  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,698
    Likes Received:
    1,118
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,400 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello Scott,

    Your logs don't show much as they have been taken at INFO level. Please set the log level to DEBUG first (see Bug Reports and Log Files). Then close the client app, restart the server PC (or alternatively just the MP2 Server service) and reproduce the problem. After that collect logs on both client and server and upload them.

    Yes, that's normal.

    You can install the client app also on the server PC to see if that makes any difference. If things work correctly there, then you may be dealing with network issue, however, related to your local setup rather than MP2.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. cladinshadows85

    cladinshadows85 Portal Member

    Joined:
    February 3, 2013
    Messages:
    47
    Likes Received:
    9
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    I have fixed the issue, it has resolved since I have set static IP addresses to all machines.
     
  5. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,698
    Likes Received:
    1,118
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,400 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!