[solved] MP2 doesnt play anything - player missing? (1 Viewer)

Lotsofjazz

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 7, 2008
    464
    42
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Hi,

    A few days ago my computer crashed, the SSD with Windows 10, and Mediaportal 1 stopped working, so I had to reinstall Windows 10 completely.

    After a fresh reinstallation of Windows 10 Pro on a brand new SSD in my HTPC, Installed the drivers of the DD Octopus DVB cards and after that I decided to take the opportunity to upgrade to MediaPortal 2.

    Installation was plain and simple (client and server on 1 HTPC)
    Ran the TV Channels scan procedure, worked fine
    Made sure the Alphacrypt cam was turned on, in both the DD cards and in MP2 TV Setup, all seems normal.

    Started MP2, clicked on the TV Icon at the top, opened TV guide, clicked one of the channels to start watching.. nothing happens!
    When I click on the question mark that appears I get this message:

    (translated from dutch)
    No Player

    There is no player registered for playing media item "Live4-0.ts.tsbuffer"

    I checked Windows Media Player was installed, and it was not, but after installing Windows Media Player and restarting the HTPC, this problem remains the same.

    I also checked LAV filters were correctly set, all seems normal

    I also cannot watch movies or play audio, everything seems to relate to the fact there is not Media Player attached to MP2, but I cannot find any setting to correct this situation.

    What do I miss here? What should I do to correct this situation.

    Will try MediaPortal 1, to see if it works there.

    Logs attached

    Thanks!

    [EDIT MAY 31 2019]:
    Installed the normal Windows 10 Pro, instead of Windows 10 N, and everything works fine now...
     

    Attachments

    • MediaPortal2-Logs-2019-05-30-16.53.21.zip
      983.9 KB · Views: 8
    Last edited:

    Lotsofjazz

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 7, 2008
    464
    42
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    I think I know what the problem is.. I installed Windows 10 N, which I thought was the dutch version, but after a quick google search I found out its a windows version without the Media stuff...

    Will add de Media Pack, available on the windows website. Let you know if that helps

    [EDIT MAY 31, 2019] installing the Media Pack did not work, as there is no Pack for the current build, so I did another clean install of the normal Windows 10 Pro, everything works fine now
     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    I've just upgraded the motherboard, CPU, ram, boot drives and PSU in my TV Server (always on), and am now having intermittent...
    Replies
    8
    Views
    888
    OK. Two things. ajs is right. MP is not a player, but it must use a lot of overhead that Windows Media Player (default player, right?) needs to play H265 files. VLC does not have that overhead, but it doesn't have the nifty database and UI. Same goes for MPV player. Sebastiii suggests that I need to set up my LAV codec as he has. I...
    OK. Two things. ajs is right. MP is not a player, but it must use a lot of overhead that Windows Media Player (default player...
    For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
    Replies
    5
    Views
    149
    I have never used a Silicon Dust network tuner, but from reading elsewhere I have a recollection that in Silicon Dust's own configuration tool you need to select "MediaPortal" as the output destination (or something like that). So this might be worth checking (just in case I have remembered it correctly). -- from CyberSimian in the UK
    I have never used a Silicon Dust network tuner, but from reading elsewhere I have a recollection that in Silicon Dust's own...
    Hello, I am a new MP user. I recently installed MP2.3 on a HTPC running Win 7 64 bit. I have an networked Silicon Dust HDHR3-US...
    Replies
    3
    Views
    428
    Yes, many of them, but not all. It depends on the used codec on the card if it is supported or not...
    Yes, many of them, but not all. It depends on the used codec on the card if it is supported or not...
    Hello. I just installed Media Portal 2 on my Win 10 Home PC, a HP Envy 23 all-in-one. I had to install the Windows pack and the...
    Replies
    8
    Views
    671
    Ok, the importer also remembers the queue of items that are still needed to be processed in settings file. If there is something stuck, it will try again on next server start and probably stuck again. But removing the media source also removes the associated queue. The server's TV plugin automatically creates the media sources for...
    Ok, the importer also remembers the queue of items that are still needed to be processed in settings file. If there is something...
    Hi, I’ve been struggling with MP 2 now for several weeks. Initially all was fine. Then in the client, the listings of recorded TV...
    Replies
    8
    Views
    783
    Top Bottom