.NET Error with MediaPortal Extention Installer

Discussion in 'Skins and Plugins Installer (MPEI)' started by schalicto, July 27, 2008.

  1. schalicto

    schalicto Portal Member

    Joined:
    August 26, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Personal Banker
    Location:
    North Saint Paul, Minnesota
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I am getting an error whenever I try and use the MediaPortal Extension Installer. It seems like it only happens when the installer calls out to the internet to look for updates or to download a list of potential plugins. The error says
    "Unhandled exception has occurred in your application. if you click...."
    "Invalid character in the given encoding. Line 528, position 48."
    And the details are
    "See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.Xml.XmlException: Invalid character in the given encoding. Line 528, position 48.
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String arg)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.InvalidCharRecovery(Int32& bytesCount, Int32& charsCount)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.GetChars(Int32 maxCharsCount)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ReadData()
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseText(Int32& startPos, Int32& endPos, Int32& outOrChars)
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseText()
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElementContent()
    at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
    at System.Xml.XmlLoader.LoadNode(Boolean skipOverWhitespace)
    at System.Xml.XmlLoader.LoadDocSequence(XmlDocument parentDoc)
    at System.Xml.XmlLoader.Load(XmlDocument doc, XmlReader reader, Boolean preserveWhitespace)
    at System.Xml.XmlDocument.Load(XmlReader reader)
    at System.Xml.XmlDocument.Load(String filename)
    at MediaPortal.MPInstaller.MPInstallHelper.LoadFromFile()
    at MediaPortal.MPInstaller.MPInstallHelper.LoadFromFile(String fil)
    at MediaPortal.MPInstaller.UpdateChecker.UpdateChecker_Shown(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Form.OnShown(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Form.CallShownEvent()
    at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackDo(ThreadMethodEntry tme)
    at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackHelper(Object obj)
    at System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData)
    at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
    at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
    at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
    at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallback(ThreadMethodEntry tme)
    at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbacks()


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///f:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    MPInstaller
    Assembly Version: 0.9.2.16127
    Win32 Version: 0.9.2.19657
    CodeBase: file:///F:/Program%20Files/Team%20MediaPortal/MediaPortal/MPInstaller.exe
    ----------------------------------------
    MPInstaller.Library
    Assembly Version: 0.9.2.16123
    Win32 Version: 0.9.2.19657
    CodeBase: file:///F:/Program%20Files/Team%20MediaPortal/MediaPortal/MPInstaller.Library.DLL
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///F:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///F:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///F:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    Utils
    Assembly Version: 2.2.6.16097
    Win32 Version: 2.2.6.19657
    CodeBase: file:///F:/Program%20Files/Team%20MediaPortal/MediaPortal/Utils.DLL
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///F:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///F:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box."

    If this is a known error then please point me to the fix. I searched the forums to the best of my ability and I couldn't find anyone with this same problem.

    If this is not a known error than any/all help would be greatly appreciated.



    -Josh
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. serak

    serak Portal Member

    Joined:
    March 14, 2008
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    I have this problem too. :(
     
  4. El-Loco

    El-Loco Portal Member

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Location:
    Oldenburg
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
  5. dukus

    dukus Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2006
    Messages:
    783
    Likes Received:
    370
    Ratings:
    +371 / 0
    Home Country:
    Romania Romania
    I found the source of error the German TV-Logos V1.0RC1 (MPI) extension the description field was written non English language, i talk with High to solve this problem
     
  6. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,451
    Likes Received:
    4,231
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,371 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Excellent, I just created an installer for the MP-TVSeries yesterday and was concerned about this bug.
     
  7. parkuhr

    parkuhr Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    357
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    any news?
    i have the same problem. how can it be fixed?
    is there a update for the mp-installer or a workaround for fixing that?
    what helps me to know the reason of this error, if there isn t a workaround or a way to fix it? (anyway, thx for finding this out. good work)
    can t use mp correctly, without a working mp-installer;(

    regards
    parkuhr
     
  8. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,451
    Likes Received:
    4,231
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,371 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Dukas, can you put some exception handling to work around issues like this so it just break the whole application.

    There is bound to be people that make MPI's without testing them properly first.

    Cheers
    Damien
     
  9. Clemens82

    Clemens82 Portal Member

    Joined:
    March 11, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Sorry - Repost in english:

    Work-Around:
    Open MediaPortal\Installer\online.xml in any Text-Editor.
    Search for "ä" => replace with "ae" => Done.

    In my case, replace line:

    <Description> Deutsche Senderlogos 1.0RC1 enthält 208 Logos im deutschsprachigen Raum empfangbarer Sender in hoher Qualität und verschiedenen Stilen. </Description>

    with

    <Description> Deutsche Senderlogos 1.0RC1 enthaelt 208 Logos im deutschsprachigen Raum empfangbarer Sender in hoher Qualitaet und verschiedenen Stilen. </Description>
     
  10. parkuhr

    parkuhr Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    357
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany

    i am sorry, but this isn t working corectly. if you do so and start mpinstaller and load online list, then you get the same error again.
    it depends becouse mpinstaller seems to be re-changeing the editet lines with ä=ae, back to ä!

    if you writeprotect the online.xml that the installer can t change anything, you get a other error.
    thx for your work. hopeing that this terrible error wil be fixed soon:(

    greetings
    parkuhr
     
  11. chemelli
    • Team MediaPortal

    chemelli Retired Team Member

    Joined:
    September 28, 2006
    Messages:
    6,159
    Likes Received:
    1,126
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Activation Manager - Cloud Services
    Location:
    Trento, Italy
    Ratings:
    +1,127 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    High fixed the issue.

    Please rename c:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Installer\online.xml to online.bak an dtry again ;)

    Simone
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!