[confirm] No LiveTV after enabling CI (DD Cine2 CI) (1 Viewer)

shh26_83

MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 19, 2009
    40
    1
    Germany Germany
    AW: No LiveTV after enabling CI (DD Cine2 CI)

    Hi, have anyone a answer to these Problems.
    i Have a "AlphaCrypt classic CI Modul" an a SKY-Smartcard from 02.12.2010.
    When i activate the CI-Modul in den cineS2-Tool to the Tuner Mediaportal says "Unable to start Graph"!
    Disable i the CI-Modul, MP does his work, without Problems.
    This problem, i have tested with alle DigitalDevices Drivers.
    - DigitalDevices-DVB-Driver-1.4.6.59-x86
    - DigitalDevices-DVB-Driver-1.4.7.60-x86
    - DigitalDevices-DVB-Driver-2.0.0.21-x86

    have one the problem two, or a answer to this problems?


    thx
    simon

    -----

    --


    --

     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hi everyone

    rbo: thank you for posting logs. I can see the following suspicious things:

    2010-11-26 08:12:28.762837 [(5)]: dvb: Adding Digital Devices Common Interface 1 to graph
    2010-11-26 08:12:28.762837 [(5)]: dvb: Digital Devices Common Interface 1 detected
    2010-11-26 08:12:28.762837 [(5)]: dvb: Render [Capture]->[Digital Devices Common Interface 1]
    2010-11-26 08:12:47.732470 [(5)]: dvb: Render [Capture]->[Digital Devices Common Interface 1] failed
    That doesn't happen all the time, but even when it does, there is always:

    2010-11-25 19:38:05.554262 [(5)]: Digital Devices: Common Interface NOT found!
    Not good! When you actually try to watch a channel it seems you are getting:

    2010-11-25 23:52:43.660038 [(5)]: dvb: RunGraph
    2010-11-25 23:52:43.674039 [(5)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2010-11-25 23:52:43.694040 [(5)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2010-11-25 23:52:43.714042 [(5)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2010-11-25 23:52:43.734043 [(5)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2010-11-25 23:52:43.754044 [(5)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2010-11-25 23:52:44.374079 [(5)]: dvb: LockedInOnSignal ok
    2010-11-25 23:52:44.375079 [(5)]: subch:0 OnGraphStarted
    2010-11-25 23:52:44.377079 [(5)]: subch:0 SetupPmtGrabber:pid 17D4 sid:2B66
    2010-11-25 23:52:44.377079 [(5)]: subch:0 set pmt grabber pmt:17D4 sid:2B66
    2010-11-25 23:52:44.378080 [(5)]: WaitForPMT: Waiting for PMT 17D4
    2010-11-25 23:52:54.380652 [(5)]: WaitForPMT: Timed out waiting for PMT after 10,000572 seconds. Increase the PMT timeout value?
    2010-11-25 23:52:54.381652 [(5)]: Setting to 0 to search for new PMT.
    2010-11-25 23:52:54.381652 [(5)]: subch:0 SetupPmtGrabber:pid 0 sid:2B66
    2010-11-25 23:52:54.381652 [(5)]: subch:0 set pmt grabber pmt:0 sid:2B66
    2010-11-25 23:52:54.382652 [(5)]: WaitForPMT: Waiting for PMT 0
    2010-11-25 23:53:04.383224 [(5)]: WaitForPMT: Timed out waiting for PMT after 10,000572 seconds. Increase the PMT timeout value?
    2010-11-25 23:53:04.383224 [(5)]: Setting to 0 to search for new PMT.
    2010-11-25 23:53:04.386224 [(5)]: card: Tuner locked: True
    2010-11-25 23:53:04.386224 [(5)]: **************************************************
    2010-11-25 23:53:04.387224 [(5)]: ***** SIGNAL LEVEL: 100, SIGNAL QUALITY: 100 *****
    2010-11-25 23:53:04.387224 [(5)]: **************************************************
    2010-11-25 23:53:04.387224 [(5)]: card: tuned user: rbo-hfx subchannel: 0
    2010-11-25 23:53:04.388224 [(5)]: user:rbo-hfx add
    2010-11-25 23:53:04.388224 [(5)]: card2:rbo-hfx 2 0
    2010-11-25 23:53:04.389224 [(5)]: Controller: rbo-hfx 2 0
    2010-11-25 23:53:04.389224 [(5)]: control2:rbo-hfx 2 0
    2010-11-25 23:53:04.392224 [(5)]: Controller: delete timeshift files C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\timeshiftbuffer\live2-0.ts
    2010-11-25 23:53:04.398225 [(5)]: card: StartTimeShifting 2 C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\timeshiftbuffer\live2-0.ts
    2010-11-25 23:53:04.399225 [(5)]: card: CAM enabled : False
    2010-11-25 23:53:04.399225 [(5)]: start subch:0 No PMT received. Timeshifting failed
    However, your logs are really too long to see anything clearly...

    As you are all probably aware, morpheus_xx is the expert for DigitalDevices support. If you haven't already, I strongly suggest you post on this thread.
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hi sukceso

    Since you're making your own SVN builds your issue could be quite different. I see that morpheus_xx has submitted his patch for the latest driver. Have you tried a new SVN build in the last 24 hours or so to see if that patch fixes things for you?
     

    sukceso

    Portal Pro
    November 6, 2008
    181
    31
    Herrenberg
    Germany Germany
    The problem is not related to CI issues or DD drivers, it still exists in the latest SVN.

    morpheus_xx pointed me into the right direction in the other thread:
    Go to SetupTv, to your TV card, click "Edit..." and change the radiobutton from "pause..." to "stop...".

    The remaining question is, whether there is a bug in the new code preventing DD cards to work in pause mode or whether it would require specific code for DD to make it working or whether the card does not support this feature in general.
     

    Tom92

    Portal Member
    January 14, 2010
    23
    2
    Hi @ll,

    Currently MP 1.1.2 is running with DD driver 2.0.0.23 and morpheus_xx patch. It works mostly without problems.
    But I'm thinking about switching to MP 1.2.0 Alpha.

    Is anybody using this config already? My first tries posted earlier were not that successful.
    Will MP 1.2.0 Alpha work?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom