No sound on videos

Discussion in 'General' started by Meretriz, February 14, 2019.

  1. Meretriz

    Meretriz New Member

    Joined:
    February 14, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Spain Spain
    Hello



    I am new on MP, I have it installed in a HP portatil connected with HDMI wire to a SAMSUMG TV

    In the videos (I haven´t TV still) I can´t hear any songs, the windows play songs correctly, and I had have a lot of changes in the codecs options and I only have got hear the sound by the HP speaker.

    Please help me.

    Many Thanks
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. BlueMax1916
    • Super User

    BlueMax1916 Super User

    Joined:
    January 29, 2007
    Messages:
    671
    Likes Received:
    60
    Ratings:
    +119 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi,

    in System Control -> Sound you should see an option like 'HDMI audio'. Please select this and set it as standard audio device. Your standard audio device seems to be the notebook speakers right now. Your audio signal should go via HDMI connection to the TV to use the TV speakers.

    Cheers

    Blue Max
     
  4. Meretriz

    Meretriz New Member

    Joined:
    February 14, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Spain Spain
    Thank you very much for your answer

    I finally got the sound to sound through the TV speaker

    Now I have another problem with sound...

    When I play a video it has no sound, but if I press the pause and then the play, or press rewind or fastforward and then the play buttom the sound starts to come out.

    Also if while playing a video and already has sound I start another the new one also has sound, but if I press the stop and then I start a new video the sound does not come out anymore.

    Many functions also need to press twice the button to execute them

    I hope someone can help me.

    Thank you
     
  5. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,503
    Likes Received:
    1,105
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,371 / 21
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Logs please:

    Switch to DEBUG
    Reproduce the issue
    Stop MP2
    Run the LogCollector
    Post zip here
     
  6. Meretriz

    Meretriz New Member

    Joined:
    February 14, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Spain Spain
    Thanks for the reply.

    Please, How can I make these steps?
    • Switch to DEBUG
    • Run the LogCollector
     
  7. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,503
    Likes Received:
    1,105
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,371 / 21
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  8. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,503
    Likes Received:
    1,105
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,371 / 21
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    P.S.: I am looking for somebody to translate MP2 into Spanish. There are currently 391 untranslated strings.:whistle:

    If you are interested please see Looking for MP2 Translators :).
     
  9. Meretriz

    Meretriz New Member

    Joined:
    February 14, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Spain Spain
    Hello

    Finally I could record the issue and upload the Log file.

    The sequence is:
    • Run MP2
    • Go to Video library
    • Select a video file into same folders
    • Run video into MP2
      • The image run but the audio is in silence
      • After 5 seconds press pause button
      • Press play button
      • The image stay stopped and sounds de 5 seconds of audio missing.
      • After the 5 seconds of audio the image run again synchronized with the audio
    • Stop video into MP2
    • Go to Logcollector and press it
    If samebody can help me I will be very grateful

    About the translator, I am sorry but my english is a google translate level :-(, and I haven´t enough time, sorry.
     

    Attached Files:

  10. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,503
    Likes Received:
    1,105
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,371 / 21
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!