Plugin: Extended Refresh Rate Changer plugin (2016/01) (1 Viewer)

morpheus_xx

Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,400
    6,971
    Germany Germany
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #12
    Log included... I do not understand a lot of what its telling me but the screen appeared to be clean and free of dropped frames
    Your log shows some issues: after stopping the playback, the original RR is restored, but then immediately set back to the video's one.
    Code:
    [2016-01-08 04:59:15,680] [449567 ] [AMQ 'UPnPRendererPlugin'] [DEBUG] - Player Stopped or Ended
    [2016-01-08 04:59:15,681] [449568 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [INFO ] - SkinEngine MainForm: SynchronizeToVideoPlayerFramerate: Restore default rendering, no new Player!
    [2016-01-08 04:59:15,681] [449568 ] [AMQ 'UPnPRendererPlugin'] [DEBUG] - Event Fired! - Stop --
    [2016-01-08 04:59:15,684] [449571 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - RefreshRateChanger.SetDisplayConfig(...): SDC_VALIDATE of 60000/1000 succesful
    [2016-01-08 04:59:15,686] [449573 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - RefreshRateChanger.SetDisplayConfig(...): Successfully switched to 60000/1000
    [2016-01-08 04:59:15,686] [449573 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - CycleRefresh: DWM Detected, performing shenanigans
    [2016-01-08 04:59:15,687] [449574 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [INFO ] - GraphicsDevice: DirectX initialized 1680x1050 (format: X8R8G8B8 25 Hz)
    [2016-01-08 04:59:15,687] [449574 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [INFO ] - GraphicsDevice: DirectX initialized 1680x1050 (format: X8R8G8B8 60 Hz)
    [2016-01-08 04:59:15,688] [449575 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - RefreshRateChanger.GetRefreshRate: QueryDisplayConfig returned 60/1
    [2016-01-08 04:59:15,688] [449575 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [INFO ] - GraphicsDevice: DirectX initialized 1680x1050 (format: X8R8G8B8 25 Hz)
    [2016-01-08 04:59:15,689] [449576 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - RefreshRateChanger.GetRefreshRate: QueryDisplayConfig returned 60/1
    [2016-01-08 04:59:15,689] [449576 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [INFO ] - RefreshRateChanger: Video fps: 23.976; Screen refresh rate 60, trying to change it.
    [2016-01-08 04:59:15,691] [449578 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - RefreshRateChanger.SetDisplayConfig(...): SDC_VALIDATE of 24000/1001 failed
    [2016-01-08 04:59:15,694] [449581 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - RefreshRateChanger.SetDisplayConfig(...): Successfully switched to 24000/1001
    [2016-01-08 04:59:15,694] [449581 ] [AMQ 'SynchronizeToPrimaryPlayer'] [DEBUG] - CycleRefresh: DWM Detected, performing shenanigans
    60 -> 23 -> 60 -> 23

    Then at closing it's finally restored to default 60:
    Code:
    [2016-01-08 05:05:56,326] [850213 ] [107      ] [INFO ] - ImporterWorker: Shutdown
    [2016-01-08 05:05:56,330] [850217 ] [Main     ] [INFO ] - PluginManager: Shutdown
    [2016-01-08 05:05:56,332] [850219 ] [Main     ] [INFO ] - MceRemote: Stopping MCE remote
    [2016-01-08 05:05:56,335] [850222 ] [Main     ] [DEBUG] - RefreshRateChanger.SetDisplayConfig(...): SDC_VALIDATE of 60000/1000 succesful
    [2016-01-08 05:05:56,338] [850225 ] [Main     ] [DEBUG] - RefreshRateChanger.SetDisplayConfig(...): Successfully switched to 60000/1000
    [2016-01-08 05:05:56,338] [850225 ] [Main     ] [DEBUG] - CycleRefresh: DWM Detected, performing shenanigans
    [2016-01-08 05:05:56,339] [850226 ] [Main     ] [INFO ] - GraphicsDevice: DirectX initialized 1680x1050 (format: X8R8G8B8 25 Hz)
    [2016-01-08 05:05:56,339] [850226 ] [Main     ] [INFO ] - GraphicsDevice: DirectX initialized 1680x1050 (format: X8R8G8B8 60 Hz)
    [2016-01-08 05:05:56,340] [850227 ] [Main     ] [DEBUG] - SkinEngine MainForm: Dispose DirectX
    This is fixed now!

    If RRC changes the refresh rate at start of playback a video (if screen refresh rate did not match video refresh rate) the video playback is no longer in full screen but in background. I always have to fiddle to get full screen playback again. I think it's due to the short lost of GFX (means screen is getting black for some milliseconds) during switching the refresh rate. When the picture is back after the switch, video is in background and all MP2 GUI elements are visible...
    This was very tricky: the issue was introduced 4 month ago when I added a reset of GraphicsDevice in case of screen resolution changes. This cause an interruption in screen navigation: reset does release all GUI resources in meantime. I fixed this by adding a check that screen size or bit depth is really changed, or only the refresh rate (this case here). This fix is inside SkinEngine, so you should wait for a full installer.
     

    breese

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 11, 2011
    3,903
    769
    61
    Arlington Heights, Illinois
    United States of America United States of America
    Country flag
    Here it is: http://tinyurl.com/h25kcgt

    Kind of "preview" of next weekly from origin/Weekly_20160108 ;)
    Did a clean install on my Client Only Sylvester.

    There are a lot of issues
    1-Move covers and Artwork are not downloading
    2-TV channel Icons are not downloading
    3-Playing movies and error Resource not found.
     

    Lehmden

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2010
    12,085
    3,685
    Lehmden
    Germany Germany
    Country flag
    Hi
    Did an upgrade over the "New Years Weekly". All went well. :)

    The new filter in Audio is great. Finally we are able to sort Sampler properly for the very first time:
    Zwischenablage-1.jpg


    The nasty issue with RRC is gone too...(y)

    But I got an "Out Of Memory" error in Fanart Handler Service, maybe a faulty jpg, don't know... Logs (both, Installation and regular) are attached.
     

    Attachments

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    joecrow 1.25.0 Radio Time plugin fails after Resume from Sleep with MP 1.25 Bugreports 4
    P MP2: US user, OTA - can NOT get SchedulesDirect plugin to work on MP1 or MP2 --> how do I get OTA schedule? General 5
    E aktuelle englische Forums Webseite von - Showtime Plugin v3 Plugins & Erweiterungen 4
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    joecrow MultiShortcut Plugin (Uavailable) in DWHD skin General Support 58
    vapourEyes Building TV Plugin General Development (no feature request here!) 49
    Golf4 Nach Windows-Updates läuft TV-Plugin nicht mehr Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    joecrow How about a Launcher plugin for MP1? MediaPortal 1 6
    D [solved] TVServer Plugin must be missing something. General Development (no feature request here!) 1
    framug Nouveau plugin XmlTvFR pour récupérer le guide télé français Kazer / ZguideTv (WebEPGfr) 11
    emphatic Allow remote control mapping of all plugins Improvement Suggestions 0
    D Where should plugins be located on hard drive? General Support 0
    D how to disengage from one version of a plugin to use another Newcomers Forum 0
    cbr954rr How to disable a pre-configured plugin? General 2
    mrmojo666 [Plugin]Marantz Control Plugin 0.0.0.2 MediaPortal 1 Plugins 2
    mrmojo666 beginner: trying to write a plugin, need help to catch event General Development (no feature request here!) 3
    framug [Rejected] Fix PowerScheduler plugin for MP2 single seat Submit: Code Patches 9
    doskabouter [Question] Stale plugins Developer Discussions 9
    M MP1 stops responding after Starting Plugins General Support 14
    Terra LAVFilter Plugin cannot be updated (MP1.23) MediaPortal 1 Plugins 10
    L Mediaportal 1.21 and Windows 10: user schedules de-activated when powerscheduler plugin is selected General Support 1
    C Can the XmlTv Plugin handle 600+ channels? General 3
    M Online Video Plugin V.2.32 keine Installtion unter MediaPortal 1.22 ? TV / Streaming 3
    emphatic Pictures in the cloud - would a plugin be possible for services like Google Photos MediaPortal 1 Plugins 1
    C where is the Online Videos plugin General Support 1
    Similar threads

























    Top Bottom