[Skin] Preview-window in B3W flickers when playing music (1 Viewer)

pilehave

Community Skin Designer
  • Premium Supporter
  • April 2, 2008
    2,566
    521
    Hornslet
    Denmark Denmark
    • Thread starter
    • Moderator
    • #1
    TV-Server Version: 1.1.0.0 Beta
    MediaPortal Version: 1.1.0.0 Beta
    MediaPortal Skin: B3W
    Windows Version: XP Pro SP3

    Windowed mode in B3W either flickers when you play back music that has a thumb or shows no thumb at all. This happens in windows where you have the video/audio preview showing, only not in MyHome and MyPluginsHome. Here the window works as it should.

    I cannot see what more info you would want, besides that 2 others experinece the same: https://forum.team-mediaportal.com/...-beta-1-released-69653/index7.html#post503274

    One of the users cannot make bug-reports (less than 5 posts).
     

    Attachments

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi,

    I can confirm. This also happens in Blue3.

    Go to 'my music'. Select an album, and hit 'play'. Then hit 'home'. There is flickering in the top-left corner of the screen for me as well.

    One of the team members has agreed to have a look at this problem.

    Best wishes,

    Mark
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    Regaring which other info we might need..... the :GUIDELINE: clearly says which we need.
    • LOGS in example since they contain useful info, even if there is no ERROR logged.
    • COMPLETE SYSTEM SPECS since using NVIDIA or ATI cards (models/driver version) makes a BIG difference

    again ALL THAT IS INSIDE THE GUIDLINE!
    And i have no clue why we have to keep on begging everyone to FOLLOW IT.
    I will surely soon stop to do so and just ignore those incomplete, so called "bugreports" since they are just take way too much time to process.
    Everyone should keep that in mind when posting BUGREPORTS

    for the record.
    I can not confirm that issue under W7 64bit using GForce 9600 + 190.62 drivers running Blue3wide.
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Also happens in full screen as well as windowed mode. It is helpful if you test this before reporting, as your report implies that this problem is restricted to windowed mode.

    Best wishes,

    Mark
     

    pilehave

    Community Skin Designer
  • Premium Supporter
  • April 2, 2008
    2,566
    521
    Hornslet
    Denmark Denmark
    • Thread starter
    • Moderator
    • #5
    I can not confirm that issue under W7 64bit using GForce 9600 + 190.62 drivers running Blue3wide.
    Do you see the thumb of the music playing under "My Radio"?

    @elliottmc: What I meant with windowed mode was that it was when the small preview-window was visible, should have been more clear, sorry.

    Edit: Logs attached. Windows XP SP3 on ATi Radeon Xpress 1150.

    Edit2: The user who could not post the bugreport has this setup:

    "Anyway, I'm using Vista Business x64 SP2 and a Geforce 8300 (IGP) with Forceware 190.38"
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Chris,

    I have GeForce 8500 with Windows Vista 32 bit, and can definitely confirm.

    It's not an ATI issue.

    I will provide logs later if this cannot be fixed without.

    Mark
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Do you see the thumb of the music playing under "My Radio"?
    Yes. This is a different shape overlay (square), and the album cover is displayed correctly. There are a couple of icons to the right of the overlay, which look like 'play' and 'pause' (but are not accessible using remote). I also see these on 'home' but as part of the flicker. My guess is that these are being displayed overlapping with the rectangular overlay.

    Mark
     

    Harley

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 7, 2004
    2,053
    1,993
    Germany
    Germany Germany
    Hi,

    i have test the stuff now and the problem is the videopreview window (ID9) in musicoverlay.
    The Problem ocours only if visualisation is disabled and the thumb is shown.
    If i set for test the videowindow to (ID99) the flickering is gone, but then we have no thumb.

    Thats no problem of the skin, it has allways works fine before, there must be a bug with the videowindow (ID9) in MP Code. But i can not say what changes the bug has come up.

    In other skins, it can be worked, because they don´t use the musicoverlay or not use the videowindow with ID9, but then they will have no visualisation there or no thumb.

    Greetings Harley
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Harley,

    Thanks for looking at this.

    The problem is still present in SVN 23344, which is prior to some recent overlay fixes. I will try with even earlier versions tomorrow to see where it starts.

    Mark
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    mrbonsen Probleme bei "Preview" in der TV Config TV / Streaming 13
    ge2301 [News] MediaPortal 2 - 2.2 Pre-Release News and Announcements 0
    B Preview Channel in TV-Server Configuration not work Newcomers Forum 0
    vvulture Using Windows 10 MediaPortal 1 Talk 8
    Golf4 Nach Windows-Updates läuft TV-Plugin nicht mehr Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    Dark Eyes Updated to Windows 10, now TVServer won't work Installation, configuration support 1
    rsbrux Operating System Win 10 vs. 8.1 Operating System 2
    M.Hulot Moving Pictures lässt sich nach Windows-Update nicht mehr öffnen Plugins & Erweiterungen 1
    O Analog Angel USB TV Tuner on Windows 7 Ultimate Newcomers Forum 7
    L Mediaportal 1.21 and Windows 10: user schedules de-activated when powerscheduler plugin is selected General Support 1
    R Problem with MP1 and WifiRemote Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
    R Directx 9.0 June 2010 does not install on Windows 10 x64, ends up with weird failure / no debug file Installation, configuration support 0
    W windows 7 and mediaportal 1.22 and 1.23 installer problem General Support 2
    D [solved] Active Movie window General 2
    TLD Windows 10 1903 feature update General Support 3
    A Problem Windows 10 64 bit prof. Update auf Version 1903(gelöst) Installationsprobleme? 0
    T No TV after updating Windows 10 to latest Version 1903 / OS build 18362.175 (logs attached) General Support 2
    T Can Emprex 3009ARF III MCE Remote Control be used to toggle Fullscreen/Windowed mode?? Remotes 7
    P WMC on Windows 7 migrating to Media Portal on Windows 10 Newcomers Forum 5
    R [solved] Hide Windows 10 volume OSD Feature Requests 3
    F [solved] Mediaportal (1 oder 2) Installation mit Fehler bei DirectX9.0 unter Windows 10 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 10
    HTPCSourcer [Rejected] Mouse movements and focus: Windows standards MediaPortal 2 3
    D [solved] HID remote for mp2 and w10 64 bit? using all tools: sony, cisco, homeworkx ng General 2
    Lehmden MP2 client for Windows 10 ARM, possible? Maybe an UWP version could do the trick... MediaPortal 2 11
    Rob Hexenmeister [solved] Latests Media Handler - Skinning an updating window or control Fanart Handler 26
    Similar threads

























    Top Bottom