[no Bug] Problem technotrend dba driver stops working afer x hours (1 Viewer)

ramu

Portal Pro
July 15, 2008
190
7
Country flag
Hello,

got the problem that after about one day the technotrend bda driver stops working while all other cards are still working. Also a tv-server restart don't solve that problem. Only afer a complet system restart the technotrend card starts running again.

So in the moment I set up a automatic restart with a shutdown batch but that can't be the right way to solve that problem...

By the way there are others with the same problem, see here:
https://forum.team-mediaportal.com/...rding-scheduled-recording-failed-often-87691/

Hope you guys can have a look into that problem.

Thx
Ramu
 

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Sounds like a driver problem because the tuner can't be used again until after a system restart.
    Your logs show that you are using the "pause graph" option. I would try changing to the stop graph option and see if it helps...

    1. Open TV server configuration.
    2. Expand the "TV Servers" section.
    3. Under "TV Servers", select the name of the TV Server that the card is connected to.
    4. Select the Technotrend card.
    5. Click on the edit button.
    6. Change from "pause card" to "stop card" under "when card enters idle state do the following".
    7. Click okay.
    8. Restart TV server (should happen automatically, but make sure).

    You will obviously need to test this for several days to see if it works. Please report back to let everyone know if it fixes the problem for you...
     

    ramu

    Portal Pro
    July 15, 2008
    190
    7
    Country flag
    Solution seems to be found

    Hello mm,

    after several day of testing, I can say that the desscribed problem seems to be solved. The system runs longer than before. Unfortunaly I can't say it's stable because the server crashes every 1-2 days with a unknown reasoon. Sometimes it's only a automatic reboot and the other times it's a real bluescreen with several messages, e.g. USB or IRQ Problems...

    So I'm looking forward to the 1.2 beta to go on testing.

    Thanks for Your wunderful work and support!!

    ramu
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hmm, nasty!

    I'm glad that my tip helped a little. You might want to try checking your system events to see if there is any information about the BSODs/errors reported there.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    R Technotrend S2-3200 Singnal Problem Installation, configuration support 0
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    A [solved] DiseqC problems after upgrade to 1.25 General Support 12
    M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
    R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
    123vak123 [solved] 5008: The problem with scrolling text in the "listcontrol" in 4K General Support 22
    framug 1.24.0 1.25.0 pre : problem with build ? 1.24-1.26 Pre Release 89
    J Problems with 1.24 StreamedMP 19
    Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
    404 [solved] EPG problem after Win10 'upgrade' General Support 1
    framug [EPG] Some problems with DVB EPG Improvement Suggestions 49
    C strange tuner(?) problem TV-Cards 0
    R Problems accessing MySQL database remotely MediaPortal 1 Talk 0
    T [solved] Startup problem General 6
    G Problems with DRR MediaPortal 1 Talk 1
    rsbrux 1.23.0 MPE Manager Problem with LAV Filters Bugreports 2
    S Problem with Remote Control One-for-all Streamer Newcomers Forum 6
    joecrow Default Wide HD Xmas Theme Problem General Support 3
    K Sleep mode problem after formating General Support 2
    P IPTV Channel Problem TV-Server 0
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    nominefi Problem scanning channels. General Support 0
    E Swedish subtitles problem General 2
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    Top Bottom