Problem with DVB-C channel (1 Viewer)

Ciripke

New Member
September 25, 2012
9
0
44
Home Country
Hungary Hungary
Hi all!

I have an Asus AT3N7A-I x64 motherborard what I use as HTPC.
I have a Terratec Cinergy HTC USB Stick (DVB-C, DVB-T, analog capable)

I did a fresh install of Win7 Ultimate x64 version.
I used the x64 version of the USB Stick driver.
At first I tried the ProgDVB x64 version and I found the channels.
After that I installed the Mediaportal 1.2.3 to use it for TV watching.
In the mediaportal TV-server configuration the tuner doesn't find any channel.
Next I tried it again in ProgDVB but since the installation of mediaportal the channels are lost (Doesn't find any signal)
I uninstalled the mediaportal for a try but still no any signal.

Anyone has any idea?

Thanks your help!

C.
 

ritterkun

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 18, 2011
    55
    19
    Home Country
    Germany Germany
    Maybe ProgDVB is blocking Tuner.
    Restart Windows and then first try to find channels in MP.
    LG
     

    Ciripke

    New Member
    September 25, 2012
    9
    0
    44
    Home Country
    Hungary Hungary
    it seems the MP. blocks the tuner.
    After I installed the MP the dvb-c tuner doesn't works anymore (with any programs) until a fresh intall of Windows. No matters that I uninstall the MP later or not.

    After the MP install in ProgDvb the previously channels has only EPG with black screen.

    The analog tuner works well without problem.
     

    Ciripke

    New Member
    September 25, 2012
    9
    0
    44
    Home Country
    Hungary Hungary
    I will try it when I go home but I think it is very strange that the tuner does not function only aglfter the MP install.

    The mce why not blocks the tuner for Progdvb and why blocks after I uninstalled the MP?
     

    Ciripke

    New Member
    September 25, 2012
    9
    0
    44
    Home Country
    Hungary Hungary
    So the disabling of the WMC is not the solution.
    Before the MP install all the other softwares had find the channels.
    After the MP install as MP as other softwares unable to find the channels.
     

    4Fred

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • December 8, 2005
    370
    54
    50
    Jönköping
    Home Country
    Sweden Sweden
    I have no idea dude, only thing I can think of is you accidentley did something yourself or someone (like the cleaninglady) accidentley pulled a cable or something, never heard of MePo disrupting tv signal...
     

    Ciripke

    New Member
    September 25, 2012
    9
    0
    44
    Home Country
    Hungary Hungary
    Thanks for your help!

    Are there any log files what can help?
    I try only one frecvency (ie: 370000 Khz, 256 QAM, 6900 bit/s).
    All other program find some channels but the MP doesn't.
     

    mm1352000

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 1, 2008
    21,577
    8,224
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Are there any log files what can help?
    Yes - please post all log files.

    1. Open TV Server configuration.
    2. Click "open log directory" in the top left corner.
    3. Zip up all the files you find there.
    4. Attach the zip file here.

    mm
     

    Ciripke

    New Member
    September 25, 2012
    9
    0
    44
    Home Country
    Hungary Hungary
    Sorry for late!

    Here is the zip.

    At first I installed the Terratec driver. Next I plugged in the usb tuner. Next I installed the Media portal and last I tried to find any channels without success.
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom