Scheduled Manual Recording does not work (1 Viewer)

Ralph

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Windows Version: Win MCE 2005 SP2
    CPU Type: Intel Celeron 2,4 GHz
    Memory: 521 MB DDR
    Motherboard: Asus P4Pdeluxe
    Motherboard Chipset:
    Motherboard Bios:
    Video Card: Nvidia 5200FX
    Video Card Driver: Latest Nvidia driver
    Sound Card: onboard
    Sound Card AC3: onboard
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppauge PVR 350
    1. TV Card Type: analog
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    Video Codec: Nvidia
    Audio Codec: Nvidia
    Satelite/CableTV Provider: Kabelcom, Wolfsburg, Germany
    HTPC Case: Silverstone LC10
    Power Supply:
    Remote: Windows MCE (Europe)
    TV:
    TV - HTPC Connection: Composite

    Hi,

    manual recording Monday-Friday does not work from time to time.

    1. scheduled several manual recordings to record weekdays Monday-Friday at
    - 11:35-12:35 Kabel1
    - 13:05-13:35 Kabel1
    - 14:00-14:30 ZDF

    2. set MP to hibernate

    3. MP will not wake up and record the shows:(

    Made several tests now, and sometimes it works and sometimes not?:(
    Can't get the clue.

    Regards
    Ralph
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Home Country
    Austria Austria
    Country flag
    what do you mean with "manual recordings"?

    turn on extensive logging in PowerScheduler plugin settings and test again please.

    which svn snapshot are you using?
     

    Ralph

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    infinityloop said:
    what do you mean with "manual recordings"?

    I mean a manual scheduled recording.
    Go to: myTV-> Scheduled-> New...


    infintyloop said:
    turn on extensive logging in PowerScheduler plugin settings and test again please.

    Did some more tests.
    The logs now say, something's wrong with my capturecards.xml?
    I deleted the capturecards.xml and added my TV-card again.
    Today it worked fine.:)

    will do some more tests tomorrow...

    Regards
    Ralph
     

    Ralph

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Made some more tests.
    Today it didn't work again.:(

    I scheduled two recordings:

    1. Scheduled a manual recording Mo-Fri at 19:25-19:55, start today, wed. 28.06.2006
    MP did not wake up.
    When starting MP manually at 19:40 MP immediately myTV was unable to create the graph.
    Closed MP created "man 19_25 280606.zip"

    2. Scheduled a second manual recordings Mo-Fri 20:00-20:30, start today, wed. 28.06.2006.
    MP did not wake up.
    When starting MP manually at 19:40 MP immediately started to record the show.
    Closed MP created "man 29_00 280606.zip"

    Regards
    Ralph
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Home Country
    Austria Austria
    Country flag
    Ralph said:
    Made some more tests.
    Today it didn't work again.
    weird :confused:
    i have multiple Monday to Friday scheduled recordings running here.

    i.e. for my daughter:
    x "Benjamin Blümchen" on SuperRTL Mo.-Fr.
    x "Jimmy Newtron" on SuperRTL Mo.-Fr. (series ended last week)

    all shows were recorded like a charm.
    HTPC(s) resuming from S4 to record the show and hibernate after the show.
     

    Ralph

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Made a test again, MP is recording, right now.:confused:
    I can't get the clue.


    Regards
    Ralph
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Home Country
    Austria Austria
    Country flag
    i am using BlueTwo only here and none of the Mo-Fr recordings faild during the last 3 weeks.
     

    Ralph

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Ralph said:
    Made a test again, MP is recording, right now.:confused:
    I can't get the clue.

    That was yesterday evening. I have nothing changed, but today it doesn't worked again.:(
    I have 3 scheduled recordings and every recording is only 2-3 minutes long.
    MP resumed, started to record and after 5 minutes powerscheduler hibernated MP again, though it was still recording.
    In the logs I get again the message:
    29.06.2006 11:34:33 Recorder: invalid capturecards.xml found! please delete it

    Why do I always get this invalid capturecards.xml???

    Regards
    Ralph
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Home Country
    Austria Austria
    Country flag
    Ralph said:
    Why do I always get this invalid capturecards.xml???
    because your MediaPortal installation seems to be currupted.

    so do a clean install:

    x uninstall MediaPortal
    x delete old folder
    x install MediaPortal
    x apply latest svn
    x run start.bat
    x configure MediaPortal
    x test

    do NOT use any old files or databases!
     

    Ralph

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop::mad: :mad: :mad: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

    Okay...:oops:

    Regards
    Ralph
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    I found the reason for my problem. The R:\ drive is a network drive and so the tvservice (system account) had not the permission to write on it. I changed the drive adress to the UNC adress: \\mediaserver\recordings. Now it's working . Thank you for your support. (y)
    I found the reason for my problem. The R:\ drive is a network drive and so the tvservice (system account) had not the permission to...
    Hello HTPC with Win7 Pro 64Bit I changed the mainboard slot of my tv card (digital devices cine 6) and installed the MP 1.16 pre...
    Replies
    6
    Views
    1K
    Hello again Fred Thanks for the update. The explanation is complex and technical. I'll try to explain as simply as possible, but if you really want to understand then you will need to do some reading of Microsoft technical documentation. TV Server controls and interacts with tuners by building and controlling a BDA/DirectShow...
    Hello again Fred Thanks for the update. The explanation is complex and technical. I'll try to explain as simply as possible, but...
    Hi, I'm running MediaPortal 1.11 with a dual tuner HDHomerun HDHR4-2DT (DVB-T) for over the air HD TV in Europe. Over the air TV...
    Replies
    11
    Views
    2K
    Ahhh, that must be a relief. :)
    Ahhh, that must be a relief. :)
    Apologies in advance if this isn't the right place for this question... I've been getting some weird behaviour from my HTPC...
    Replies
    9
    Views
    1K
    Not for an upgrade. It would be for a full reinstall though. Great. :)
    Not for an upgrade. It would be for a full reinstall though. Great. :)
    TV-Server Version: 1.10.0 (just upgraded from 1.7.1) MediaPortal Version: As above MediaPortal Skin: Titan Windows Version: Windows...
    Replies
    5
    Views
    1K
    Top Bottom