Scheduled Manual Recording does not work (1 Viewer)

Ralph

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Okay, tried again!
    Fresh installation of version 0.2!
    But no changes.

    Scheduled a manual recording Mo-Fri and a manual single recording.

    MP wakes up, starts to record and after some minutes powerscheduler hibernates MP, though it's still recording.

    Resuming MP and going to Live-TV the error message: unable to create graph appears.

    And again recorder.log says: 05.07.2006 11:29:34 Recorder: invalid capturecards.xml found! please delete it:mad:

    Regards
    Ralph
     

    Zeljko

    Portal Pro
    June 17, 2006
    139
    0
    50
    Home Country
    Croatia Croatia
    I have similar problem, problem is with manual schedule recording in new and final version of MP. Few days ago I tried some of SVN builds but I had same problem. When I set manual schedule recording and in particularly time nothing happened, waiting is still there…

    Schedule in RC4 works fine, and I don’t know what’s going on, and I’m really sad because final version works much faster and better. I’m from Croatia, and I have GMT+1 time zone. I just tried to set time zone to GMT, but problem is still here.
    I changed time zone with MP running, and MP doesn’t change time until restart (not PC, just MP), maybe this can help you find out bug?
    Did you change some way how MP does schedule? Do I need some process to start? New version of .NET framework (I have 2.0)?

    MediaPortal Version: 0.2.0.0 final
    MediaPortal Skin: Mce1280x1024
    Windows Version: Windows XP Professional
    DirectX Version: 9.0c
    Audio Codec: nVidia pure or MPV
    Video Codec: nVidia pure or MPA
    CPU Type: AMD 64 3200+ Venice
    Memory: 2GB
    Motherboard: DFI nF4 SLI-D
    TV Card Model: Gigabyte Digital Theater Hybrid TV Card GC-PTV-TAF
    TV Card Type: PCI
    Video Card Model: Gigabyte GF 7800GT 256 MB(GV-NX78T256V-B)
    Video Card Resolution: 1024x768
    Video Render Type: VMR9
    Audio Card Model: Integrated Realtek ALC850 8-channel audio CODEC
     

    Ralph

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 13, 2005
    692
    8
    Germany
    Home Country
    Germany Germany

    Zeljko

    Portal Pro
    June 17, 2006
    139
    0
    50
    Home Country
    Croatia Croatia
    I spend last night in testing, every time I set schedule and wait… and record doesn’t start! I tried everything what colleague Dado done. As I and his say everything was right in RC4 and some SVN builds after but in new 0.2 release doesn’t work manual schedule recording. I’ll try to catch some free time to test it for the weekend.

    Anyway, Dado did much more testing than I, and he said:

    „The lastest working svn release is: 23 june 2006. All versions after this doesn't work...“
     

    Zeljko

    Portal Pro
    June 17, 2006
    139
    0
    50
    Home Country
    Croatia Croatia
    Manual schedule recording doesn't work

    Windows Version: Windows XP Professional
    CPU Type: AMD Athlon 64, Venice
    Memory: GEIL 2x1GB
    Motherboard: DFI Lanparty NF4 SLI-D
    Motherboard Chipset: NF4 SLI-D
    Motherboard Bios: 6.00 PG 06/23/2005
    Video Card: Gigabyte GF 7800GT 256MB
    Video Card Driver: ForceWare 82.12
    Sound Card: Integrated Realtek ALC850 8-channel audio CODEC
    Sound Card AC3: Yes
    Sound Card Driver: 4.62
    1. TV Card: Gigabyte Digital Theater Hybrid TV Card GC-PTV-TAF
    1. TV Card Type: PCI
    1. TV Card Driver: Philips 1.3.2.4 8.4.2005
    [Video Codec: nVidia Pure video decoder or MPV
    Audio Codec: nVidia pure or MPA
    HTPC Case: Big tower
    Power Supply: Chieftec 420w, dual fan, atx2 ver 2.0
    Remote: Gigabyte HID
    TV: Nokia
    TV - HTPC Connection: Composite and S/PDIF


    As you can see here:
    https://forum.team-mediaportal.com/viewtopic.php?t=16669&postdays=0&postorder=asc&start=0

    and here:
    http://www.testteam-mediaportal.com/Joomla/forum/showthread.php?t=689

    some of us have big problem with manual schedule recording, after SVN of 23. june 2006. and in final release 0.2. Please consider this bug and look what did you change after this date.

    Best regards,
    Zeljko
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    283
    Moss
    Home Country
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    "Zeljko"
    Please upload logs collected with the Test tool & exact description on how to reproduce the problem.

    Regards
    Roy
     

    tklon

    Portal Pro
    September 3, 2004
    353
    6
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Windows Version: Windows XP Professional SP2
    CPU Type: AMD Athlon XP-M 2400+ (AXMD2400FJQ4C)
    Memory: 2 x 256MB takeMS CL2.5 PC400
    Motherboard: Soltek SL-75MIV2-L
    Motherboard Chipset: VIA KM400
    Motherboard Bios: AMI AU1.4L
    Video Card: Sapphire Radeon 9600, 128 MB
    Video Card Driver: Catalyst 6.4
    Sound Card: VIA onboard
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver: latest
    1. TV Card: Hauppauge WinTV PVR 250
    1. TV Card Type: analog
    1. TV Card Driver: hcw2_3b_23102pp2
    2. TV Card: n/a
    2. TV Card Type: n/a
    2. TV Card Driver: n/a
    Video Codec: InterVideo Video Decoder
    Audio Codec: InterVideo Audio Decoder
    Satelite/CableTV Provider: Kabel Deutschland
    HTPC Case: SilverStone LaScala SST-LC04 black
    Power Supply: SilverStone TFX 240W PFC
    Remote: 34-button Hauppauge
    TV: Sony KV-29X5D
    TV - HTPC Connection: Composite
    MP version: 0.2.0.0 (no svn)

    Perhaps this problem has something common with my "bug":
    http://www.testteam-mediaportal.com/Joomla/forum/showthread.php?t=628

    Today wakeup from hibernate and recording of a show failed although the epg was populated. Scheduled recording was from 16:10 to 17:05 (mo - fr). The system didn't wakeup. There is no entry in the logs for that time.

    error.log said:
    05.07.2006 07:12:32 Exception :Error in the application.
    -2005530520 (D3DERR_DEVICELOST)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, IntPtr overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, Control overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.Present()
    at MediaPortalApp.Render(Single timePassed)
    05.07.2006 07:12:32 Exception :Error in the application.
    05.07.2006 07:12:32 site :Void PresentInternal(Microsoft.DirectX.PrivateImplementationDetails.tagRECT*, Microsoft.DirectX.PrivateImplementationDetails.tagRECT*, IntPtr)
    05.07.2006 07:12:32 source :Microsoft.DirectX.Direct3D
    05.07.2006 07:12:33 stacktrace: at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, IntPtr overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, Control overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.Present()
    at MediaPortalApp.Render(Single timePassed)
    05.07.2006 18:21:13 Exception :Error in the application.
    -2005530520 (D3DERR_DEVICELOST)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, IntPtr overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, Control overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.Present()
    at MediaPortalApp.Render(Single timePassed)
    05.07.2006 18:21:13 Exception :Error in the application.
    05.07.2006 18:21:13 site :Void PresentInternal(Microsoft.DirectX.PrivateImplementationDetails.tagRECT*, Microsoft.DirectX.PrivateImplementationDetails.tagRECT*, IntPtr)
    05.07.2006 18:21:13 source :Microsoft.DirectX.Direct3D
    05.07.2006 18:21:13 stacktrace: at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, IntPtr overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.PresentInternal(tagRECT* sourceRectangle, tagRECT* destRectangle, Control overrideWindow)
    at Microsoft.DirectX.Direct3D.Device.Present()
    at MediaPortalApp.Render(Single timePassed)

    Here's also the MediaPortal.log.
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Home Country
    Austria Austria
    Country flag
    Zeljko said:
    Anyway, Dado did much more testing than I, and he said:

    „The lastest working svn release is: 23 june 2006. All versions after this doesn't work...“
    I have also installed 0.2 final on both HTPCs now.

    Both are doring Mo-Fr recordings like they should. no problem here.
    If its not MP, WinXP or your mainboard/BIOS could be the problem.

    I think there was a tool that is logging S3/S4. Need to dig a bit. If i find it i will post it here.
     

    tklon

    Portal Pro
    September 3, 2004
    353
    6
    Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    MP version: 0.2.0.0

    Could you please have a look at my MediaPortal.log.

    I switched on extensive logging for the power scheduler plugin.

    There is a weekday (mo-fr) recording set at KABEL1 from 16:10 to 17:05.

    1. I started my htpc at 18:40:13
    2. I send the system to hibernate at 18:40:28
    3. As you can see power scheduler didn't set the next start time
    4. I started my htpc again at 18:42:54

    Can you explain these lines please:

    MediaPortal.log said:
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: Shutdown timer activated, automatic shutdown in 30 minutes
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: WakeupManager()
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: tmpNextStarttime 01.01.2100 01:00:00 earliest 06.07.2006 18:45:59 - Alarm
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: found new, next scheduled event 01.01.2100 01:00:00 triggered by: Alarm
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: GetNextRecordingStarttime()
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: Earliest valid starttime 06.07.2006 18:50:59
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: Next date/time:06.07.2006 16:05:00 Type:Weekdays KABEL 1 Star Trek - Das nächste Jahrhundert
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: GetNextRecordingStarttime() starttime 01.01.0001 00:00:00
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: tmpNextStarttime 01.01.0001 00:00:00 earliest 06.07.2006 18:45:59 - Power Scheduler
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: SetPowerUpTimer()
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: next scheduled event 01.01.2100 01:00:00 triggered by: Power Scheduler
    06.07.2006 18:42:59 PowerScheduler: Set wakeup timer at 01.01.2100 00:58:00

    Isn't this a problem?
    => Earliest valid starttime 06.07.2006 18:50:59
    => Next date/time:06.07.2006 16:05:00 Type:Weekdays KABEL 1 Star Trek - Das nächste Jahrhundert
    => PowerScheduler: Set wakeup timer at 01.01.2100 00:58:00

    Next date/time is already over and should be 07.07.2006 16:05.00 and the wakeup timer is not set correct. I don't think mp will record the show tomorrow.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    I found the reason for my problem. The R:\ drive is a network drive and so the tvservice (system account) had not the permission to write on it. I changed the drive adress to the UNC adress: \\mediaserver\recordings. Now it's working . Thank you for your support. (y)
    I found the reason for my problem. The R:\ drive is a network drive and so the tvservice (system account) had not the permission to...
    Hello HTPC with Win7 Pro 64Bit I changed the mainboard slot of my tv card (digital devices cine 6) and installed the MP 1.16 pre...
    Replies
    6
    Views
    1K
    Hello again Fred Thanks for the update. The explanation is complex and technical. I'll try to explain as simply as possible, but if you really want to understand then you will need to do some reading of Microsoft technical documentation. TV Server controls and interacts with tuners by building and controlling a BDA/DirectShow...
    Hello again Fred Thanks for the update. The explanation is complex and technical. I'll try to explain as simply as possible, but...
    Hi, I'm running MediaPortal 1.11 with a dual tuner HDHomerun HDHR4-2DT (DVB-T) for over the air HD TV in Europe. Over the air TV...
    Replies
    11
    Views
    2K
    Ahhh, that must be a relief. :)
    Ahhh, that must be a relief. :)
    Apologies in advance if this isn't the right place for this question... I've been getting some weird behaviour from my HTPC...
    Replies
    9
    Views
    1K
    Not for an upgrade. It would be for a full reinstall though. Great. :)
    Not for an upgrade. It would be for a full reinstall though. Great. :)
    TV-Server Version: 1.10.0 (just upgraded from 1.7.1) MediaPortal Version: As above MediaPortal Skin: Titan Windows Version: Windows...
    Replies
    5
    Views
    1K
    Top Bottom