Settings not working from menu (1 Viewer)

J.Mahakas

New Member
May 19, 2014
3
0
Viet Nam Viet Nam
Hi.

Tried to look up similar topics with search, but seems that I have an unique situation here.

I'm having some issue with Settings function. I cannot access Settings from Mediaportal menu. Settings is visible but when trying to open, screen flashes and reverts back to "root menu". Settings can be accessed via Mediaportal configuration tool so it appears to be a problem with menu structure. I have pretty basic setup with few addons, but with a quite large collection of media items, so I'm not eager to reset my configuration. If I remember correctly, this problem occurred first time when I updated from earlier version to 1.13.0. Also it doesn't matter if I have default skin or any other skin active.

Where could I start troubleshooting?

I'm using Win10 + MediaPortal 1.14.0.
 

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,577
    8,221
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hi

    The problem is that you've disabled the settings plugin. To fix:
    1. Open MediaPortal Configuration.
    2. Go to the "plugins" section.
    3. Select the "settings" plugin within the "window plugins" section.
    4. Click "enable".
     

    J.Mahakas

    New Member
    May 19, 2014
    3
    0
    Viet Nam Viet Nam
    Heh, I must have disabled it accidentally at some point.

    Thanks, much appreciated!
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    ge2301 MP2 - V2.4 MP2.4: New transparent view mode by skin settings MediaPortal 2 4
    doskabouter Set versions to released in jira 1.24-1.27 Pre Release 4
    ge2301 MP2 - V2.4 [MP2-863] Extend View Mode Settings MediaPortal 2 8
    mickb 1.26.0 Setting up new ASUS PN62 General Support 1
    ge2301 MP2 - V2.3.2 Setting Appearance for Nereus MediaPortal 2 29
    C 1.25.0 Need explanation - TV Servers/Scan settings TV-Server 1
    Scheibes Help for set up a WiFi Remote General 4
    G 1.25.0 Refresh rate incorrectly reported and set General Support 54
    da3dsoul [Request] An MVP Plugin example for custom settings in MP2 Plugin Development 2
    M.Hulot MP plays in Internal Blu-ray-Player-mode always first audio stream not the one I chosen in settings General Support 1
    R Correct setting for recordings on shared folder General 0
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    M [fixed] [MP2-831] 12h time format shown in TV Guide with Swedish language settings Submit: Bug Reports 27
    joEhSuper Backup Setting - ErrorBackupFolder TV-Server 9
    Rob Hexenmeister [solved] Customising Fanart Handler settings Fanart Handler 3
    joecrow AMD Radeon Settings app. won't start after hibernation. General Support 0
    L [solved] Modifying programmed recording after setting it General 0
    B [solved] How to manually set MAC of TV Server for WOL Installation, configuration support 2
    X MadVR Settings Video & DVD 2
    J Resume from Standby Last Module TV Showing TV Server Settings Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    D Correct wake-on-lan settings General 3
    G MP Crashed during setting up recording. Newcomers Forum 1
    cbr954rr Overtake/overwrite settings for all clients Feature Requests 0
    cbr954rr Same settings on all Clients? General 6
    framug 1.22.0 BasicHome Editor settings for DefaultWide HD skin not kept when update 1.22 3

    Similar threads

    Top Bottom