Sleep mode problem after formating

Discussion in 'General Support' started by Kamil, December 5, 2019.

  1. Kamil

    Kamil Portal Member

    Joined:
    June 1, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Poland Poland
    Hi,

    After changing the hard disk to ssd and installing new windows 7 and MP 1.23 i have a problem with my HTPC sleep mode. Before, everything worked well.



    When press sleep - only monitor turned off. When I press the buttons on the remote control I hear the sounds of the MP Menu, but nothing happens. Black screen.
    Only a hard reset helps. No other way to get back to Windows or MP.
    I tried to get back to version 1.21 - it doesn't help. I tried the PowerSchedule plugin Sleep - S3 - no changes.
    When MP is off (windows only), sleep mode works ok.
    Any idea?
    Thanks!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,721
    Likes Received:
    568
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +1,004 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    The "PowerScheduler" plugin can work in one of two modes: "Plug and Play" mode and "Expert" mode. If you are unsure how to configure the power settings, I would recommend that you use "Plug and Play" mode. Is this the mode that you are trying to use?

    If you are using "Plug and Play" mode, the PowerScheduler "General" tab will show "Plug & Play Mode" on the panel, and the button will show "Expert Mode". When you view that panel, it should look like the second screen shot on this page in the Wiki: Server Configuration

    Does your panel look like this? What timeout is set for the sleep time?

    -- from CyberSimian in the UK
     
  4. Kamil

    Kamil Portal Member

    Joined:
    June 1, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Poland Poland
    Problem solved - there was a problem with driver of my X10 (Medion) remote. App installed with drivers prevent my htpc to go in sleep mode. I just uninstall all and install only driver - and now its ok.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!