SlimTV plugin - where is the problem

Discussion in 'Plugin Development' started by Luka, March 7, 2012.

  1. Luka

    Luka Portal Member

    Joined:
    February 24, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Slovenia Slovenia
    Hi,

    I'm user of MP1 and IP TV.



    Working all nice with. Today i downloaded MP2 Alpha and than installed SlimTV plugin within these steps:

    http://wiki.team-mediaportal.com/2_MEDIAPORTAL_2/MediaPortal_2_Alpha_Release/3_Additional_Plugins
    I'm using Win/ 64 and in my services I see that TVServer 1.2.2 and TvHome Core service is running.

    I also copied SlimTVClient under plugins, so I see SlimTVClinet available in my MP2 menu.

    But after click on it, nothing happend. I just get back to home screen of MP2.

    What am I doing wrong? I also tried to re-register tsreader.ax.

    Notice, that iptv in MP1 works fine...
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. robbo100
    • Team MediaPortal

    robbo100 Retired Team Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    285
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Herding Cats
    Location:
    UK
    Ratings:
    +322 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Are you running separate Client/Server? Have you gone into the MP2 Client Config section and entered your TVHome IP Address?
     
  4. Luka

    Luka Portal Member

    Joined:
    February 24, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Slovenia Slovenia
    Running on same PC and I don't find any TVHome config under Settings--Plugin...there is no TVHome plugin...

    Ok, I found something interesting. After copying SlimTv4HomeProvider directory (from 7z plugin) into my MP2-clinet/plugin directory and I start MP2 it crashes...

    After deleting SlimTv4HomeProvider directory form mp2/plugin folder, MP2 starts normaly...
     
  5. Lightning303
    • Premium Supporter

    Lightning303 MP Donator

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    798
    Likes Received:
    384
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +578 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Are you sure that you have only the TV4Home provider in the plugin folder and not the MPExtended provider aswell? Because it is mentioned in the slimTv thread, that this does not work.

    For the config part, start mp2, go to settings, plugins, tv. There you can add the informations to your tv4home service.
     
  6. Luka

    Luka Portal Member

    Joined:
    February 24, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Slovenia Slovenia
    Hm, MPExtended...i think, I don't have. There's no folder named like this. What I do was:
    1. Installed MP2
    2. Downloaded MP2_SlimTV_Plugin.7z and extracted directory
    SlimTvClient under MP2-Client\Plugins\ and
    SlimTv4HomeProvider under MP2-Client\Plugins\

    In this case, if I start MP2 I can't do anything, it just crashes.

    Where should I put SlimTv4HomeProvider? In MP2-Client\Plugins\ or in MP2-Server\Plugins\ folder?


    No mather which folder I use (MP2-Client\Plugins\ or in MP2-Server\Plugins\ folder) I don't have this settings under plugins...

    What am I doing wrong....
     
  7. alexchini
    • Premium Supporter

    alexchini MP Donator

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    154
    Likes Received:
    18
    Gender:
    Male
    Occupation:
    computer engineer (actualy former)
    Location:
    Venice
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    Do u have MP1 TV server running? It need for MP2 tvclient. All TV configuration are in MP1 TV server as before in MP1.
    Furthermore you can only have one provider in your MP2-Client plugin folder

    https://forum.team-mediaportal.com/threads/slimtv-plugin-watch-tv-in-mp2-incl-pip-support.106231/
     
  8. Neville

    Neville Portal Pro

    Joined:
    July 21, 2008
    Messages:
    136
    Likes Received:
    9
    Location:
    Hamilton
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    My two cents worth: I had to delete TV4home installed previously and reinstalled via the link on the SlimTV instructions. All then worked. I am not sure what changed but might have been an older version of TV4home?
    Neville
     
  9. Luka

    Luka Portal Member

    Joined:
    February 24, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Slovenia Slovenia
    Ok I'm lost...

    In my MP2-Client\Plugins\ folder I have two folder added from 7z:
    -SlimTv4HomeProvider
    -SlimTv4Client

    ...and all other folder which came with MP2 installation. I didn't install nothing else.

    And still, when I opem MP2 it crashes immediatly. I can't even open settings->plugins-> tv

    But If I remove SlimTv4HomeProvider (delete folder from plugins folder) than I can open MP2. I get SLimTV on my "HOME" list, but nothing happend if i clikc on it...and also I don't have TV option under settings-plugin.

    Can someone please carefully read what I wrote and tell me what I'm doing wrong...
     
    • Like Like x 1
  10. Paranoid Delusion
    • Team MediaPortal

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  11. Luka

    Luka Portal Member

    Joined:
    February 24, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Slovenia Slovenia
    As I wrote before:

    • TVServer of MediaPortal 1.2 or later - can be installed on same PC running MP2 (singleseat) or any other PC (multiseat)
    ----Installed and IPTV is working with MP1
    Installation:

    • Unzip the contents to folder "C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MP2-Client\Plugins", that's all.

    -------In my MP2-Client\Plugins\ folder I have two folder added from 7z:
    -SlimTv4HomeProvider
    -SlimTv4Client

    So where is my mistake?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!